FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Gata de luptă! Jucătorul debutat de Hagi într-un meci cu CFR se destăinuie: „Când mi-a zis că intru, am simțit un gol în stomac, îmi tremurau picioarele”

Articol de - Publicat duminica, 13 ianuarie 2019 21:37

Internaționalul de tineret Virgil Ghiță trage tare în cantonamentul de la Belek pentru un loc de titular în defensiva Viitorului.

Crescut de la 12 ani la Academia Hagi, Virgil Ghiță face parte de generația cu procentaj perfect la nivel de juniori a grupării constănțene. Titluri naționale la fiecare categorie de vârstă, plus o calificarea spectaculoasă în optimile UEFA Youth League. Așa că trecerea la echipa mare a fost firească, chiar dacă a avut o concurență puternică pentru un loc în centrul defensivei.

L-a convins însă pe Hagi că are puterea să se lupte, câștigându-și dreptul de a candida pentru un post de titular în partea a doua sezonului Ligii 1. „Am optat pentru Ghiță, pentru că este mai tânăr, a făcut progrese în ultimele luni și a trebuit să merg cu el înainte”, a anunțat „Regele” înaintea plecării în cantonamentul de la Belek.

Copilărie lângă terenul de fotbal

Aventura lui Virgil în fotbal a început când nu avea nici 5 ani, în orașul său natal, Pitești. Norocul a făcut ca antrenorul Laurențiu Iordache să facă selecție la grădinița. Iar proba a fost una simplă.

„Am ieșit în curtea grădiniței și ne-a pus să facem duble. Am fost singurul care a reușit să țină mingea de mai multe ori în aer, așa că mi-a spus că mă așteaptă la antrenamente. La cei mari, de clasa întâi”, povestește jucătorul în vârstă de 20 de ani și jumătate cu zâmbetul pe buze, dezvăluind și secretul său:

„Am crescut lângă un teren de fotbal. Practic, era locul meu de joacă, alături de familie”. După câțiva ani petrecuți LPS Pitești, dar și un sezon la FC Argeș. A fost remarcat la faza semifinală a Campionatului Național de scouterii Academiei Hagi și nu a stat prea mult pe gânduri când a primit șansa de a veni la Constanța.

Un puști cu tupeu

După un juniorat perfect, în toamna lui 2017 a venit momentul debutului la echipa mare. Și ce debut! Pe finalul unui meci cu CFR Cluj, când Viitorului avea avantaj minim pe tabela de marcaj.

„Sincer, mă așteptam să debutez în alte meciuri, nu cu CFR Cluj. Când mi-a spus Mister că intru, am simțit un gol în stomac, îmi tremurau picioarele de emoție. Contează însă că am intrat bine și nu am luat gol”, mărturisește Virgil.

Apoi a venit și primul gol în Liga 1, cu Astra, prezențele în Europa League și tot mai multe șanse de a juca. Până la meciul cu FCSB, când o greșeală a însemnat cartonașul roșu după doar cinci minute și gol primit din penalty. Și i-a adus o „urecheală” din partea lui Hagi.

„Începusem bine, aveam încredere, dar a venit acea greșeală. Am încercat să nu cad, că trebuie să învăț ceva, să fiu mai atent”, spune fundașul de 1.86. Și nu a căzut, s-a întors mai puternic și a încheiat prima parte a sezonului cu 10 meciuri și golul victoriei în deplasarea de la Voluntari.

Întâi play-off, apoi lupta la titlu

Cu moralul ridicat, Virgil trage tare în cantonamentul de la Belek, mai ales că la concurență, pe lângă Țîru și Mladen, s-a adăugat și olandezul Kuipers: „Concurența mă ambiționează, am fost învățați de mici la Academie că este un lucru benefic. Trebuie să demonstrăm în fiecare zi că suntem buni. Stau cu Țîru în cameră, m-am antrenat mult cu el, dar mă înțeleg bine și cu Sebi. Nu mă sperie concurența”.

Și este pregătit să se lupte cu Viitorul pentru un loc în play-off, dar gândul îi zboară și mai sus. „Ne așteaptă niște meciurile foarte grele, mai ales că toate echipele se vor întări în pauza această. Iar distanțele dintre echipele aflate în lupta pentru play-off sunt mici. Acesta primul obiectiv, calificarea în play-off, apoi ne putem gândi chiar și la titlu. De ce? Pentru că suntem printre echipele foarte bune ale campionatului!”, spune încrezător Virgil.

„Cele mai mari bătăi la cap le-am avut cu atacanții de la Steaua, mai ales Gnohere. Și să nu uit de Țucudean! Îl știam de aici, cele mai multe dueluri cu el le aveam la antrenamente. M-a întărit foarte mult, pentru că nu mă menaja, băga material” Virgil Ghiță

„Sunt un fundaș care gândește fiecare mișcare, puternic și destul de tehnic. Cel mai mare atu al meu este însă jocul de cap” Virgil Ghiță

„La Academie, la Viitorul am învățat fotbal. Dacă nu eram aici, nu aș fi știut nici jumătate de ceea ce știu” Virgil Ghiță

Pregătit pentru EURO 2019

Evoluțiile bune de la Viitorul au fost dublate de performanța obținută cu naționala de tineret a României, cu care s-a calificat la turneul final al EURO 2019.

„E prea devreme să ne gândim la semifinale sau finală, trebuie să luăm meci cu meci. Jucam cu echipe bune, dar vom facem față pentru că suntem un grup unit”, a spus Virgil.

450.000 €este cota lui Virgil Ghiță pe transfermarkt.com

Citește și:

VIITORUL // Conferință de presă inedită pentru Gică și Ianis Hagi: de vorbă cu ziariștii turci » Promisiunea fiului „Regelui” în fața jurnaliștilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează