FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - CFR CLUJ

Gaz Metan - CFR Cluj 0-1. VIDEO Campioana a egalat-o pe FCSB și e matematic în play-off! Clasamentul ACUM

Gaz Metan și CFR Cluj se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în runda cu numărul 24 din Liga 1.
Gaz Metan și CFR Cluj se întâlnesc astăzi, de la ora 18:00, în runda cu numărul 24 din Liga 1.

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 februarie 2021 18:45 / Actualizat duminica, 21 februarie 2021 19:59

CFR Cluj s-a impus în deplasarea cu Gaz Metan, scor 1-0, și o egalează pe FCSB în fruntea clasamentului din Liga 1. „Feroviarii” au obținut calificarea matematică în play-off.

Rețeta pentru Gaz Metan era simplă: victorie obligatorie. Asta pentru ca luminița play-off-ului să mai pâlpâie. Ingredientele sunt însă multe și greu de obținut. Când în față ai CFR, cel mai incomod adversar atunci când cauți o victorie, fostul antrenor, Edi Iordănescu, care te cunoaște atât de bine, e clar că nu-i facil. 

Meciul tur o lăsa totuși pe Gaz să spere, la fel și intervenția lui Buzbuchi în fața lui Deac. Găsit de Camora singur la 11 metri, internaționalul CFR-ului a tras pe jos, șut blocat cu piciorul de portarul medieșenilor. Nici 10 minute până la prima mare ocazie de gol. Mai puțin de-un sfert de oră până la a doua paradă a lui Buzbuchi, la torpila de la 25 de metri a lui Burcă. Start lansat pentru CFR, gazdele abia răsuflă.

Gaz Metan - CFR Cluj 0-1. Zidul Buzbuchi

E evident că pe CFR o "încurcă" rezultatele nefaste ale FCSB-ului. Are evoluții șterse, ezitante, atunci când rivala din București își dă cu stângu-n dreptul. Se trezește totuși cât să n-o lase să "scape" în frunte atunci când câștigă. Așa că într-o jumătate de repriză Gaz Metan - CFR a oferit mai mult fotbal și mai multe ocazii decât multe alte meciuri întregi. 

Ultimele încercări: Chipciu ciupește cu șpițul o minge, pe lângă poartă, Păun reluare cu capul din 7 metri, peste poartă. 4 ocazii mari, plus 2-3 tresăriri ale Gazului. Asta pe scurt! "Cocktailul" de ocazii de la poarta Gazului nu s-a consumat. Șuturi din toate părțile, Păun, Costache, Debeljuh, Deac, Chipciu, Burcă. Practic toată echipa CFR-ului. Buzbuchi nu s-a lăsat învins! Din bară în bară, de la stânga la dreapta. De netrecut. "X-ul" alb de la pauză e doar opera sa!

CFR-ul spera ca după pauză Gazul să-l piardă prin vestiar pe Buzbuchi, sau măcar portarului să i se termine seara de excepție. Nici vorbă! Același scenariu, Păun n-a putut să-l învingă pe Buzbuchi, singur în 6 metri, ușor în unghi. La fel în minutul 62, la dubla ocazie a lui Păun, șut din colțul careului, apoi Vinicius cu capul. Zid! Mai mult de o oră de joc în care Buzbuchi a pierdut numărul paradelor. 60 de minute în care Gazul nici nu s-a apropiat de poarta lui "Pufi", șomer ieri. Primul șut al gazdelor a fost abia în minutul 67. Priză simplă pentru Bălgrădean la execuția lui Chamed.

Omrani, gol după 14 luni, în Gaz Metan - CFR

CFR a forțat. Au intrat Omrani și Rondon, deși ritmul ocaziilor n-a mai fost cel din prima repriză, campioana n-a lăsat-o deloc să respire pe Gaz Metan. A venit și golul! Cum altfel putea fi învins Buzbuchi?

 Omrani a pătruns pe partea dreaptă, șut din 15 metri, mingea e deviată de Baco și îl păcălește pe Buzbuchi, fără nicio vină. A fost primul gol al lui Omrani din acest sezon. Nu mai marcase din decembrie 2019. Și ce colac de salvare pentru CFR, care căuta disperată drumul spre gol, drum șters de fiecare dată de paradele inepuizabile ale lui Buzbuchi. Acesta avea să fie și golul decisiv, reușita de 3 puncte, care o trimite pe CFR lângă FCSB în fruntea Ligii 1. z

Gaz Metan - CFR Cluj 0-1. Campioana e calificată în play-off

CFR Cluj obține prima victorie după trei etape și o egalează pe FCSB în fruntea clasamentului. Ambele au 51 de puncte, 4 peste CS Universitatea Craiova. Gaz Metan are șanse tot mai mici să prindă play-off-ul. E pe locul 10, cu 28 de puncte.

Clasament Liga 1: 

Gaz Metan - CFR Cluj 0-1

Gaz Metan - CFR Cluj, echipe de start: 

Gaz Metan: Buzbuchi - R. Romeo, Baco, Yuri, Velias - R. Deaconu, Francisco Junior, Chamed - Horșia, Sarr, Valente 
Rezerve: A. Popa, Trif, G. Moura, S. Ciocan, P. Costea, Ze Manuel, V. Morar, L Nițu 
Antrenor: Mihai Teja

CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, Vinicius, A. Burcă, Camora - C. Deac, Bordeianu, A. Chipciu - Gîdea, Debeljuh, V. Costache 
Rezerve: Sandomierski, C. Manea, Latovlevici, Ben Youssef, Hoban, Itu, Păun, Omrani, Rondon 
Antrenor: Edi Iordănescu

  • Mijlocașul defensiv Mihai Bordeianu joacă primul meci pentru CFR Cluj, după 4 luni. Pe 4 octombrie 2020 evolua în CFR - Viitorul, scor 1-1. Între timp, a fost sub contract cu Al Qadisiyah, în Arabia Saudită. 

Stadion: Gaz Metan, Mediaș 
Arbitru: Radu Petrescu / A1: Radu Ghinguleac, A2: Vlad Bârleanu

Citește și alte știri despre Gaz Metan și CFR Cluj: 

Edi Iordănescu, replică pentru Gigi Becali: „Am văzut practici murdare”

GSP a făcut două simulări pe lupta la titlu în Liga 1 » În ambele scenarii, aceeași campioană din trioul FCSB - CFR Cluj - Craiova!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (117)
parpalache
parpalache  •  22 Februarie 2021, 09:25
Postat de valentindragobete pe 21 Februarie 2021, 20:06

Parpală, iar te-ai uitat la altceva !

La faza din min.78 din careul fcsb(in meciul cu Hermanstadt)-Craciunescu a zic ca e penalty!Pe GIGI SPORT1!La faza cu hentzul in careu (facut de Baco de la Gaz Metan),toti jucatorii CFR au ridicat mainile spre arbitru,iar comentatorii transmisiei(culmea,de pe GIGI SPORT1),au zis pe un ton neutru ca „Baco a lovit mingea cu mana”!Si bineinteles nu au mai zis nimic altceva!dar interesant,ca voi fcsb-istii ori nu va uitati la meci,ori aveti vedere„selectiva”!

zorrozabal
zorrozabal  •  22 Februarie 2021, 09:17
Postat de Calin Francu pe 21 Februarie 2021, 20:35

Toate echipele din Ardeal *** cu cfr . Vede-ti rezultatele și jocul . E clar ce se întîmplă . Nu poti lua campionate cu mizeria asta de play - off. fără să fi ajutat de frf arbitraje și echipe prietene cum a fost in seara asta la cfr cu gaz metan. Ei bat tot timpul pe final și cu 1-0 e prea batator la ochi . Nu se întîmplă niciodată să fie egalat pe final sau să facă arbitrii ceva impotriva lor . Cineva de la ei lucrează pe la spate pe toate palierele frf arbitraj și echipe prietene poate chiar jucători. Joaca de multe ori foarte prost dar ei tot cîștigă e un semn de intrebare însă presa nu e interesată de aceste aspecte și lasa o echipă ungurească să facă legea in campionatul românesc. Asta arata ce fel de nație sîntem niste trădători și șarlatani care si-ar vinde și familia pentru bani. Nu avem caracter și un pic de orgoliu nationalist lăsăm și chiar susținem pe alții să ne umilească la noi acasă. Vai de noi sîntem praf .

Cu doua exceptii:Gaz Metan-de care pana si GSP zice ca e a lui Becali!Iar asta se intampla de ani de zile!Printre altele el i-a salvat de la faliment-la cumparat pe Darius Olaru dar la lasat tot la Medias un sezon si jumatate!Plus ca antrenor era...Edy Iordanescu!UTA?Pai sa ne amintim de Clinceni-UTA =0-3,acum in retur,cand UTA nu mai batea pe nimeni iar pe Clinceni dimpotriva,nu o batea nimeni!Dar cu 3-0!Plus ca UTA sta cu palaria in mana pana vede banii din transferul lui Man si se stie ca daca Becali nu va voi sa le dea,cine sa-l oblige?

gazistu
gazistu  •  21 Februarie 2021, 22:29

conducerea e de vina pt rezultatele proaste!!! asa patesti cand rulezi al 3lea antrenor intr-un sezon. Trebuia lasat Uhrin, daca el ne-o trecut playoful cu 17-18 jucatroi in loc din care 8-9 juniori, cand ne plecau titulartii pe capete: M C-tin, Butrean, Fofana, N Rosu, Ely, Bus si Cardoso care sa saturat sa vada ca toti ne bateau in Playoff) , si Uhrin a terminat cu 3-4 juniori titulari, ca nu avea cu cine sa joace. acum o venit si "ciorba reincalzita" Teja care o lasat Voluntariul pe locul 15/16, l-au dat afara si l-am reprimit noi, sa ne ia de pe locul 7-8 si sa ne duca (acolo UNDE NE ESTE LOCUL) PE 12-13. CHIAR NU MERITAM in playoff, si e bine ca s-a facut dreptate si am iesit de azi OUT , ca nu meritam. suntem de locurile 12-13 nu meritam sa fim primele 6!!

Vezi toate comentariile (117)
Comentează