FOTBAL  »  Superliga  »  COMISIA DE DISCIPLINĂ

Încă o depunctare pentru Gaz Metan » Clubul din Mediaș are -1 punct în clasament

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 martie 2022 14:45 / Actualizat miercuri, 16 martie 2022 18:01

Gaz Metan Mediaș continuă să piardă puncte din cauza restanțelor către foștii jucători.

Pe 9 martie, clubul din Mediaș a primit 4 depunctări a câte două puncte din cauza datoriilor către Ioan Mărginean, Eusebiu Iulian Tudor, Mircea Diaconescu și Mihai Teja.  Azi, Comisia de Disciplină a anunțat că formația din Mediaș a mai pierdut 2 puncte. Astfel, clubul a ajuns la cota -1 în Liga 1, pierzând în total 24 puncte.

Gazeta de azi publică o reprezentare grafică șocantă: „Doar România și Marea Neagră nu au VAR!”
ANALIZĂ
Gazeta de azi publică o reprezentare grafică șocantă: „Doar România și Marea Neagră nu au VAR!”

Încă o depunctare pentru Gaz Metan

Decizia de azi a venit ca urmare a datoriilor către Ronaldo Deaconu, fostul mijlocaș al medieșenilor.

Deaconu Octavian Ronaldo Andrei vs. CS Gaz Metan Mediaș - Neexecutare Hotărâre CNSL - În temeiul art. 85.1.b din RD, se sancționează clubul CS Gaz Metan Mediaș, cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și i se vor scădea puncte. Scăderea de puncte se aplică celor acumulate în campionat de categoria cea mai ridicata, urmând ca la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere de plată, echipei în cauză să i se scadă câte două puncte, respectiv pentru perioada 24.02.2022 – 10.03.2022, s-au scăzut încă două puncte. Termen 30.03.2022. 

– Comunicat Comisia de Disciplină

Gaz Metan, ultima clasată în Liga 1, mai poate pierde iar puncte peste 15 zile, la finalul lunii martie, dacă nu achită datoria către Deaconu.

Cum arată clasamentul din play-out după depunctarea lui Gaz Metan

  1. FC Botoșani 26p
  2. UTA 23p
  3. Rapid 23p
  4. Sepsi 23p*
  5. Chindia 19p*
  6. FCU Craiova 18p*
  7. CS Mioveni 15p*
  8. Dinamo 9p*
  9. Clinceni 7p
  10. Gaz Metan -1p
    *Au avut punctajul rotunjit la intrarea în play-out

VIDEO Dezvăluiri uluitoare despre dezvoltarea fotbalului în Statele Unite ale Americii: „Avem peste 10.000 de copii și juniori la un club”

Citește și: 

Zi decisivă: clubul află dacă intră în insolvență și dacă poate primi licența

Iuliu Mureșan, criticat de Marian Iuhasz pentru transferurile făcute în iarnă la Dinamo: „Sunt nemulțumit de el”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
dorelu
dorelu  •  16 Martie 2022, 20:42

So asa o sa rămână Dinamo in liga 1 deși este o echipa de liga 3 !

luciann
luciann  •  16 Martie 2022, 19:53
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

...din legea 69/2000

catalynn
catalynn  •  16 Martie 2022, 18:19
Postat de petrucj pe 16 Martie 2022, 17:30

În momentul de față, Legea Sportului te lasă să activezi în cel mai important eșalon din sportul în care activezi, dar numai dacă în sportul respectiv nu există o ligă profesionistă. Spre exemplu, CSM București de la handbal e club departamental, dar are voie să joace în prima ligă pentru că la handbal competiția este organizată de federație, nu de o ligă profesionistă. La fotbal, prin legea 69/2000 și prin existența Ligii Profesioniste de Fotbal, un club departamental nu ar putea să existe și să activeze în primul eșalon valoric. La liga a doua ar putea. Pentru ca CSA Steaua să activeze la fotbal în Liga 1 sunt două variante: ori să desființezi Liga și competiția să fie organizată de Federație, ori să fie modificată Legea Sportului„.

Nu scrie așa ceva in legea 69. Cum am spus de nenumărate ori, dacă nu este interzis prin lege orice este permis, cum e și cazul echipelor in insolventa. Pt ca vezi tu, nu scrie in vreo lege ca ai voie sa respiri de exemplu, dar asta nu însemna ca este ilegal dacă o faci. Repet: citează aici fraza din lege care spune ca “un club de drept public nu are dreptul sa participe intr-o liga profesionista”. Daca găsești asta in lege io îmi cer scuze public! :-))) Acum despre echipa din orașul lui Iohannis, un fel de FC Olt contemporan, o echipa artificiala care a ajuns pe poziția actuala castigand meciuri ca FC fcsb când lumea nu se uita (când se uita, ca de exemplu meciurile cu Steaua sau U au luat bătaie acasă, aia fiind de fapt valoarea lor, o echipa de mijlocul clasamentului): FRF ar trebui sa prevadă in ROAF garanții finaciare tocmai pt a nu se ajunge in situații precum a Astrei sau Mediașului!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează