FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - DINAMO

VIDEO Gaz Metan - Dinamo 4-1 » DEZASTRU pentru „câini” la Mediaș! „Câinii” sunt pe loc direct retrogradabil

Gaz Metan a învins-o categoric pe Dinamo, scor 4-1, în runda a 3-a a play-out-ului din Liga 1. Foto: sportpictures.eu +5   FOTO
Gaz Metan a învins-o categoric pe Dinamo, scor 4-1, în runda a 3-a a play-out-ului din Liga 1. Foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat vineri, 23 aprilie 2021 22:25 / Actualizat vineri, 23 aprilie 2021 23:24

Gaz Metan a învins-o categoric pe Dinamo, scor 4-1, în runda a 3-a a play-out-ului din Liga 1. Împotriva unui Deaconu aflat în cea mai bună zi din carieră și cu un Kongshavn penibil, roș-albii s-au făcut din nou de râs

Programul play-out-ului din Liga 1

Dinamo iese pe teren de pe loc de retrogradare directă! A aflat că Hermannstadt a bătut-o pe UTA. Chiar și așa, Uhrin e superior cu toată lumea. "Ce meci special să fie?", răspunde nervos la flash-interviul dinaintea startului.

Dat afară de Mediaș, Uhrin a fost chemat de acționarii DDB să salveze corabia de la naufragiu. Dar mai poate? E capabil să facă asta? 57 la sută dintre cei care au votat pe GSP.RO, într-un sondaj, spun că n-are nicio șansă.

Probabil nici el nu crede, iar "câinii", aflați în cea mai neagră perioadă din istorie, tremură serios încă din start. Norocul lor că mai au un "jucător" pe teren, deghizat în arbitru.

Ronaldo și restul lumii

Iulian Călin se face că plouă și nu vede un penalty clar pentru medieșeni. Era doar minutul 3 când Steliano Filip a venit tare din spate, l-a lovit cu genunchiul în cap pe Sergiu Ciocan. Aproape de fază, "centralul" din Ștefănești nu a avut reacție și și-a mai trecut în palmares o eroare de arbitraj. Asta după ce l-a scos din minți pe Florin Tănase, două etape în urmă, la Sf. Gheorghe.

Medieșenii nu vor să lase lucrurile așa și se bucură rapid. R. Deaconu are o pasă ca la carte, Vl. Morar e la locul potrivit și l-a învins pe Kongshavn (14). Dinamo răspunde rapid. Sorescu a centrat în careu, Nemec a lovit bara (15). Dinamo a mai avut un penalty nedat și în minutul 24, Yuri l-a șters cu crampoanele pe pulpă pe Albentosa.

Teja îl sacrifică pe Ciocan și-l trimite pe teren pe Valente. Ricardo n-are nevoie de sfertul academic ca să-l facă pe râs pe Kongshavn. Trage pe sub norvegian din șase metri, după o nouă pasă a lui Deaconu (29). 2-0.

Făcuți harcea-parcea

Dinamo e numărată în picioare! Dar nu cedează. Sorescu primește o pasă lungă, Velisar nu stă în ghete. Nu e în stare să blocheze mingea, iar Deian face 2-1 (35). O cruce generoasă și din nou la luptă. Însă când Ronaldo Deaconu prinde o zi de geniu, iar Kongshavn e portar de județeană, ce speranțe să ai ca fan dinamovist?

Pe sistemul "Am întrebat o sută de români", iar toți au răspuns "Niciuna!", Deaconu a prins un șut pe jos, de la 20 de metri, Gudmund s-a întins cât a putut, zadarnic: 3-1! Minutul 39, trei șuturi pe poartă, trei goluri, misiunea "câinilor" e aproape imposibilă.

Călin nu vrea să-l lase pe Kongshavn să fie cel mai slab de pe teren și mai refuză un 11 metri. Tot pentru Dinamo, după hențul lui Butean (43), din centrarea lui Anton. Dar nici putere să protesteze nu mai au "câinii". Intră la cabine.

Mediocri, diletanți, penibili

Și când ies... Mai bine nu ieșeau! Uhrin e relaxat, de parcă nici nu e Dinamo cu un picior și jumătate-n "B". L-a scos pe Răuță și l-a băgat pe Blejdea. După 3 minute a ieșit în evidență cu un "galben" pentru simulare, ca după alte 17 să se ducă la dușuri înainte de vreme, după un fault din spate la Baco.

Sorescu e singurul care se zbate, încearcă să facă ceva, să schimbe fața lui Dinamo. A alergat de colo-colo, a încercat să construiască, să pună presiune. Din păcate pentru el, când ești un ac într-un car cu fân, e imposibil să reușești. Când n-ai niciun sprijin și nu primești nicio mână de ajutor.

Indiferent de cum te-ar chema, n-ai nicio șansă să supraviețuiești într-o cușcă cu lei. Bine, Dinamo n-are lei, nici măcar câini ca pe vremea neînfricatului de Giani Kiriță. Doar jucători mediocri, cu un portar diletant și un antrenor fără nicio idee de a schimba ceva pentru a nu intra în istorie drept antrenorul care a retrogradat-o pe Dinamo.

Și ca seara să fie un adevărat coșmar, Filip îl calcă în careu pe R. Romeo, Chamed (88) bate fără emoții, face 4-1 și Dinamo merge la culcare!

Când ai 13 jocuri la rând, în toate competițiile, fără victorie, e greu să emiți pretenți. Poți doar să speri la o minune, ca-n filmele cu BD, când Gogu Steriade, Patraulea și Trandafir nu voiau să ajungă la închisoare după ce au transportat icoana făcătoare de minuni, furată de oamenii lui domn Vasilesco. Pentru Dinamo, doar asta a mai rămas. Să spună în genunchi o rugăciune ca să se salveze. "Înger, îngerașul meu, ce mi te-a dat Dumnezeu..."

Dinamo, pe loc direct retrogradabil!

Cifre HORROR pentru Dinamo:

  • Dinamo a stabilit deja recordul de înfrângeri, 19 la număr. În ediția precedentă, roș-albii au avut 17 eșecuri, iar în 1997-1998 - 14.
  • Atacanții formației au strâns 14 etape fără să înscrie în Liga 1.
  • Dinamo nu a mai învins de 13 etape, răstimp în care a adunat doar 3 puncte și a marcat de 4 ori (Filip, Achim, Sorescu și Grigore).

Gaz Metan - Dinamo 4-1

  • Au marcat: V. Morar '14, Valente 29, R. Deaconu '39, Chamed '88 - pen. / Sorescu '35
  • Andrei Blejdea, introdus la pauză, a fost eliminat după ce a primit două cartonașe galbene până în minutul 65.
  • VIDEO cu cele mai importante faze ale meciului

Live + Statistici

Gaz Metan - Dinamo » Echipele de start

GAZ METAN: Pleșca - Yuri, Baco, Trif - Butean, Moura, Deaconu, Alceus, Velisar - Ciocan, Morar 
REZERVE: A. Popa, Larie, R. Romeo, Pambou, Francisco, Chamed, Horșia, Valente, Ze Manuel
ANTRENOR: Mihai Teja

DINAMO: Kongshavn - Ehmann, Puljici, Albentosa, St. Filip - Răuță, Vl. Achim - Bani, P. Anton, Sorescu - Nemec 
REZERVE: Oncescu, Nepomuceno, Blejdea, Morsay, R. Grigore, Bejan, Fabbrini, Mihaiu, Gol
ANTRENOR: Dusan Uhrin

STADION: „Municipal” (Mediaș)
ARBITRU: Iulian Călin // A1: Alexandru Cerei, A2: Cristi Marchidanu

Ionel Dănciulescu a vândut bilete la stadionul din Ștefan cel Mare: „Ar trebui să ne concentrăm pe fapte, Dinamo nu moare!”

O legendă a lui Dinamo vrea să iasă din conducerea DDB: „Ce să caut acolo? Să mă scoată! De un an nu m-a căutat nimeni”
DINAMO
O legendă a lui Dinamo vrea să iasă din conducerea DDB: „Ce să caut acolo? Să mă scoată! De un an nu m-a căutat nimeni”

CITEŞTE ŞI ALTE ŞTIRI DESPRE LIGA 1: 

Iulian Cristea, în lacrimi după înlocuirea din Clinceni - FCSB! Explicația lui Toni Petrea

FCSB și Clinceni, atacate după duelul direct: „Un meci jalnic! Este rușinos! FCSB poate pierde titlul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (591)
1165253183935924
Jean Stanescu  •  25 Aprilie 2021, 22:56

Felicitari Ronaldo Deaconu! Fenomenal!

147259629210475
Valentin Onea  •  24 Aprilie 2021, 10:04

Astia nu sint fotbalisti, sint practicanti. Cu orice risc, as da afara toate gloabele astea straine ( si nu le-as mai plati ) si as aduce juniorii de la grupa "elita" ( daca ar mai exixta in cadrul clubului ). Nu se poate ca tu suporter sa platesti - si cu bani, buni - asemenea hahalere. Mai bine Liga II, a III, o luam de la capat cu copii si juniorii si in 2-3 ani, formam o echipa buna de Liga I. Bai, pling si se zvircolesc in mormint fratii Lica si Ion NUNWEILER, DELEANU, FRATILA, DUMITRACHE si ceilalti care nu mai sint.

1910517115829946
Marius Cristian Cirstea  •  24 Aprilie 2021, 09:59

Printre cele mai bune jocuri făcute de Ronaldo de a lungul anului acesta. O recunoaște un dinamovist de mic copil

Vezi toate comentariile (591)
Comentează