FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN

Noi detalii despre situația complicată de la Gaz Metan: „Societatea nu a ieșit din insolvență” » Ce sumă a primit recent clubul de la autorități

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat luni, 14 februarie 2022 14:44 / Actualizat luni, 14 februarie 2022 16:01

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, s-a ocupat în trecut și cazul de insolvența al echipei Gaz Metan și dă detalii despre situația formației din Mediaș.

  • În luna octombrie a anului 2016, clubul Gaz Metan a solicitat intrarea în procedura de insolvență, cerere acceptată de judecătorii Tribunalului Sibiu. Cea mai mare datorie a clubului Gaz Metan a fost către bugetul statului, de 3,3 milioane de euro.
  • În iulie 2020, Gaz Metan a ieșit din insolvență după ce Tribunalul Sibiu a dispus „reinserția debitorului Club Sportiv Gaz Metan Mediaș în activitatea comercială”.

Potrivit acestuia, Gaz Metan, care are probleme financiare majore, nu a ieșit din insolvență, ci procedura doar a fost suspendată.

Ronaldo Deaconu dezvăluie suma uluitoare pe care o are de primit de la Gaz Metan și lansează o provocare: „Dați-le drumul acum și renunț la toți banii”
GAZ METAN MEDIAȘ
Ronaldo Deaconu dezvăluie suma uluitoare pe care o are de primit de la Gaz Metan și lansează o provocare: „Dați-le drumul acum și renunț la toți banii”

Răzvan Zăvăleanu dezvăluie: „Gaz Metan nu a ieșit din insolvență”

„Societatea, realmente, nu a ieșit din insolvență! E doar suspendată procedura de insolvență. Asta înseamnă că insolvența nu își produce efectele în acest moment, dar planează în continuare, până când se va judeca, în alt moment.

Procedura e suspendată, iar societatea, în acest moment, se comportă ca o societatea care nu este în insolvență, dar spectrul planează. Urmează un moment în care să se decidă dacă se întoarce în insolvență. Da, acumulează datorii și este o mică problemă, în cazul datoriilor, dacă se decide întoarcerea în insolvență.

E vorba de o datorie către bugetul de stat și e destul de importantă. Înțeleg că de asta se află societatea în situația asta, pentru că ANAF-ul a atacat decizia de ieșire din insolvență. Lucrurile sunt mai complicate acolo. Nu vreau să fiu în pielea lor. Sper să-și rezolve problemele, dar asta înseamnă că e nevoie rapid de o sumă mare de bani”, a declarat Răzvan Zăvăleanu la ProX.

Consiliul Local, un milion de lei către Gaz Metan Mediaș

Pe 4 februarie, Consiliul Local Mediaș a decis, într-o ședință extraordinară, să ofere un milion de lei către Gaz Metan, pentru a se acoperi o parte din datoriile către jucători, staff și angajați.

Noi detalii despre situația complicată de la Gaz Metan: „Societatea nu a ieșit din insolvență” » Ce sumă a primit recent clubul de la autorități

Gaz Metan, finanțare de la stat, datorii la stat

Gaz Metan aștepta salvarea de la Romgaz, o societate de stat, în condițiile în care clubul înregistrează datorii către stat și e ilegal să fie finanțat de la bugetul public.  Acesta e motivul pentru care ajutorul a fost blocat, măcar pentru moment. Pe 15 februarie va avea loc un termen în care creditorii cer ca societatea să revină în insolvență, pentru că nu ar fi depășit reorganizarea în mod legal. Clubul are procese și cu fotbaliști care au rupt de curând contractele și au deschis procese la FIFA. 

„Datorii de peste trei milioane de euro”

Primarul Gheorghe Roman a scris în comunicatul pe care l-a publicat recent că Gaz Metan înregistrează datorii de peste trei milioane de euro.  „E o situație delicată, ne vom întâlni pe 11 februarie pentru a analiza documentele financiare primite”, a mai spus edilul. El s-a referit la datoriile foarte mari atunci când a luat în calcul falimentul societăți.

VIDEO Cluburile finanțate de stat ar trebui lăsate să joace în Liga 1?

Citește și:

Jucătorii lui Gaz Metan s-au săturat! Cum vor să devină mai repede liberi de contract

Dinamo vrea să profite de situația de la Gaz Metan: are pe listă 4 jucători » Și Rapid a intrat pe fir

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
sergihne90
sergihne90  •  14 Februarie 2022, 17:43

@sille. "Gaz Metan aștepta salvarea de la Romgaz, o societate de stat, în condițiile în care clubul înregistrează datorii către stat și e ilegal să fie finanțat de la bugetul public. Acesta e motivul pentru care ajutorul a fost blocat, măcar pentru moment. Pe 15 februarie va avea loc un termen în care creditorii cer ca societatea să revină în insolvență, pentru că nu ar fi depășit reorganizarea în mod legal. Clubul are procese și cu fotbaliști care au rupt de curând contractele și au deschis procese la FIFA."

sile007
sile007  •  14 Februarie 2022, 15:43

Stati ca nu inteleg...pai in aceeasi situatie se afla si dinamo, club unde acest zavoleanu este administrator judiciar la clubul dinamo, club care fost iertat in trecut de peste 277 de milioane de euro din care doar 5 milioane la stat, dar ANAF nu a mai facut contestatie, clubul nu a fost depunctat iar in scurta vreme i s-a ridicat si interzicerea de a participa in cupele europene. Deci la ei s-a putut dar la Gaz Metan Medias nu, ei trebuie sacrificati in detrimentul lui dinamo avand interzis la a se salva, blok chiar la legile care au salvat dinamo acum 6 ani parca si e salvata si acum si alti 4-5 milioane de euro datorii tot la stat vin sterse cu buretele cu ajutorul acestui zavoleanu cel care salvat si cfr-ul dde la faliment, statul ramanand pagubas cu 7 milioane de euro.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează