FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME FINANCIARE

Propune o soluție pentru problemele financiare din Liga 1: „E clar, cluburile nu-și gestionează bine banii”

Bryan Alceus (stânga), unul dintre jucătorii neplătiți de 5 luni, în FC Argeș - Gaz Metan // foto: Imago Images
Bryan Alceus (stânga), unul dintre jucătorii neplătiți de 5 luni, în FC Argeș - Gaz Metan // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 decembrie 2021 10:53 / Actualizat duminica, 19 decembrie 2021 11:19

Fostul portar Răzvan Pleșca (39 de ani), angajat în departamentul de marketing al celor de la Gaz Metan Mediaș, a vorbit despre problemele financiare din fotbalul românesc.

Jucătorii de la Gaz Metan nu au fost plătiți de luni bune. Majoritatea au restanțe salariale de 5 luni, cum este cazul haitianului Bryan Alceus, care i-a solicitat bani soției pentru a-și cumpăra un bilet de avion.

Angajat la club, Răzvan Pleșca admite că Gaz Metan nu s-a mai confruntat cu astfel de probleme financiare și propune o soluție pentru ca astfel de întâmplări să nu se repete în viitor.

Răzvan Pleșca: „Niciodată n-au fost probleme așa mari la Gaz Metan”

„Au mai fost întârzieri la Mediaș, dar niciodată probleme atât de mari. Imediat se vor face 5 luni de restanță la unii jucători. E foarte greu, tocmai din motivul ăsta jucătorii trebuie felicitați în primul rând pentru că au acceptat să joace și să se antreneze. Pe deasupra, au și făcut un meci foarte bun ieri cu Craiova, au obținut un rezultat nesperat în condițiile astea.

Am prins și eu perioade mai grele, cu restanțe de 3-4 luni, dar până la urmă banii ăia se plăteau. Clubul nu are nicio datorie față de mine. Eu cred că se la întâmpla la fel și de data asta, jucătorii își vor primi banii într-un final”, a spus Pleșca la Pro X.

Răzvan Pleșca: „E nevoie să existe garanții financiare”

„Spun asta de foarte mulți ani: nu mai putem continua așa. Suntem în 2021, trebuie ca în Liga 1 să existe garanții financiare pe care cluburile să fie obligate să le depună la începutul campionatului, atunci nu mai ajungi în situațiile astea.

Unele echipe iar au intrat în insolvență, altele încă au datorii foarte mari. E clar că nu-și gestionează bine banii, atunci trebuie să introduci o regulă ca asta. Atunci când Federația chiar vrea să introducă o regulă, o face. 

Cluburile nu au fost de acord nici cu regula U21, nici cu o singură serie în Liga 2, ambele dovedindu-se a fi decizii foarte bune, așa că ar putea introduce și chestia asta, ca să nu ne mai facem de rușine, să fim primii în lume la salarii neplătite și memorii depuse de jucători”, a completat fostul portar al Gazului.

Avem un record de litigii, am ajuns la aproape 600. Este cel mai greu an de când sunt la AFAN, din 2007. Au mai fost ani grei, dar ca 2021 niciodată. Probabil s-au adunat mai mulți factori. Sunt mai multe echipe și în Liga 3, crescând numărul jucătorilor, probabil de asta a crescut și numărul litigiilor.

- Emilian Hulubei, președintele AFAN, la Pro X

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Rapidiștii își avertizează rivalele: „Va fi un infern. Greu să jucați cu noi!”

Jucătorul dorit de Becali la FCSB e comparat cu Busquets: „Aș spune că ar fi bine să mai stea un an”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  19 Decembrie 2021, 15:12

Rezilierea contractelor la 30 de zile nu la 60 cum e acum in caz de ne plata.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează