FOTBAL  »  Superliga  »  DEZASTRU

Retrogradează direct, apoi se desființează! Bătălia din play-out, zguduită: cei mai buni jucători au plecat

Articol de , , - Publicat luni, 14 februarie 2022 18:48 / Actualizat luni, 14 februarie 2022 23:09

O retrogradată direct va fi aproape sigur Gaz Metan Mediaș, rămasă fără bani și fără jucători. Doar 11 fotbaliști de la Gaz au reușit până la această oră (luni, 23:00) să devină liberi

Din niște formații condamnate să retrogradeze, Dinamo și Clinceni ajung să aibă chiar șanse serioase de a prinde ultimul loc pentru barajul de salvare-promovare. Adversară ar urma să fie a treia clasată din liga a doua. Cum s-a ajuns la calculele acestea?

MM Stoica a pus ochii pe un jucător din Liga 1: „Îmi place foarte mult, deși pare supraponderal”
FCSB
MM Stoica a pus ochii pe un jucător din Liga 1: „Îmi place foarte mult, deși pare supraponderal”

Cei mai buni au plecat

Criza deja existentă la Gaz Metan a devenit azi una fără cale de rezolvare. Jucătorii au încercat să-i determine pe decidenții din club să-i elibereze, fiindcă era ultima zi din mercato, și i-au presat la ultima lor șansă de a-și mai putea găsi alte echipe.

Oamenii care au mai rămas în club au refuzat însă să-și asume să le semneze rezilierea contractelor, până seara târziu, când au acceptat să-i elibereze pe: Gabriel Moura, Vlad Morar, Vâlceanu, Matricardi, Horj, Dobrescu, Francisco Junior, Mihai Lixandru, Ioan Filip, Grădinaru, Irobiso.

Liberi în ultima clipă

Sunt cam toți titularii de la Gaz Metan, ceea ce înseamnă că echipa nu va mai conta în sezonul acesta. Străinii aveau mici șanse să "evadeze": să rupă contractele și să deschidă procese direct la FIFA, un privilegiu de care românii nu se bucură. FIFA le-ar fi oferit un certificat de transfer provizoriu, valabil până la judecarea litigiilor, doar că perioada de transferări a fost închisă în aproape toate ligile din Europa.

Cu alte cuvinte, ar fi fost liberi, dar nu ar mai fi avut unde să se angajeze. Fotbaliștii și sindicatul lor au ajun în această seară la o înțelegere cu clubul și jucătorii cei mai importanți au devenit liberi pe piață. 

Ilie Poenaru pleacă de la Gaz Metan

Supărați că nu pot pleca, fotbaliștii nu vor nici să se antreneze, nici să mai joace. Antrenorul Poenaru a condus azi un antrenament cu puțini jucători, doar aceia care n-au mers la sediul clubului ca să ceară ruperea contractelor. Dintre titularii din partida cu CFR, una pe care Gazul a pierdut-o cu 1-2 cu un gol încasat în ultima fază, nouă nu vor să participe la meciul cu Dinamo, programat vineri. 

"Câinii" ar beneficia, așadar, de avantajul de a fi primii care vor întâlni o trupă a Mediașului subțiată rău. Pentru ca jocul acela să aibă loc, Gazul ar trebui să completeze lotul cu câțiva juniori, dintre aceia pe care i-a înregistrat la Liga Profesionistă.

Ilie Poenaru nu mai crede nici el că ar fi capabil să o scoată la capăt și va pleca mâine de la Mediaș, dacă nu cumva o să apară vreo minune. Fără fotbaliști, fără bani, clubul arată ca unul sortit să retrogradeze. Coborârea în liga a doua ar face să dispară drepturile TV, sursa principală de venit, ceea ce ar conduce către faliment.

Deaconu plătea ca să-i salveze!

Gaz Metan a pierdut deja două puncte în clasament din cauza unei datorii de 110.000 de euro pe care o înregistra către Ronaldo Deaconu. Mijlocașul plecat recent de la Mediaș a propus pe Facebook o afacere cu conducerea de la Mediaș:

 "Când aveam de luat doar 50.000 de euro v-am propus să îmi dați doar 50.000 de euro și să mă lăsați să plec. Nu ați fost de acord. Acum sunt liber și voi merge să joc în liga a doua chineză. Vă mai fac o propunere: renunț la toți banii, acei 110.000 de euro, dacă semnați acorduri de reziliere cu toți foștii mei colegi și-i lăsați să-și caute echipe în ultima zi de transferări!". 

Conducerea nu a luat în seamă oferta lui. Mai sunt "prinși" la Mediaș Vlad Morar, Răzvan Grădinaru, portarul Vâlceanu, jucători care și-ar fi găsit ușor noi echipe dacă ar fi reușit să devină liberi. Mâine e termen la Tribunalul Alba într-un proces în care Gaz Metan riscă să revină la insolvența veche, din care unii dintre creditori susțin că ar fi ieșit ilegal.

Miză de milioane de euro pentru toți!

Orlando Nicoară, reprezentantul EAd, societatea care deține drepturile TV, a calculat într-un interviu din Gazetă că retragerea Clincenilor din campionat ar diminua suma din drepturile TV cu aproape două milioane de euro. Gaz Metan nu era atunci într-un pericol atât de mare să nu mai poată termina sezonul. Dacă ar dispărea ambele din competiție, pierderea ar fi și mai mare și ar suporta-o toate formațiile care ar rămâne. Scăderea prețului drepturilor TV ar fi cauzată de împuținarea meciurilor prin dispariția celor două echipe.

Anchetă după meciul UTA - Dinamo » Jandarmeria: „S-a depășit vizibil numărul spectatorilor”
UTA - DINAMO
Anchetă după meciul UTA - Dinamo » Jandarmeria: „S-a depășit vizibil numărul spectatorilor”
Secretul din spatele revenirilor » Așa a rămas FCSB în cursa pentru campionat
FCSB
Secretul din spatele revenirilor » Așa a rămas FCSB în cursa pentru campionat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (66)
toss
toss  •  15 Februarie 2022, 15:43

"Eu, împreună cu Consiliul Local, am decis să alocăm bani pentru susţinerea clubului. Atât. Anul trecut am alocat 1,8 milioane de lei pentru club. (Sub formă de sponsorizare?) Nu, banii au fost alocaţi sub formă de ajutor, fiind stare de urgenţă, putem aloca bani sub formă de ajutor de urgenţă. Nu este sponsorizare”" - Caz de DNA. De ce nu a dat cate 50 lei medesenilor, ca si lor le-a fost greu anul trecut? Bine ca drumurile in Medias sunt praf, iar el da bani la o echipa... " ”Credeţi-mă, Primăria nu are nicio implicare. Clubul Sportiv Gaz Metan este privat. (Cine sunt proprietarii din acte?). Sunt mai multe persoane fizice din Mediaş şi credeţi-mă că nu le ştiu numele." .. fara sa stie cui ii da. Ba esti prost? Mediasul e mic, se stie om cu om, si el nu stie cine baga bani la gazul? Sa fim seriosi. Cele mai penale declaratii.

tororosso
tororosso  •  15 Februarie 2022, 15:01

Idem Dinamo ! Retrogradează direct, apoi se desființează , sau Cooperativa Nufărul intră în funcțiune și îi spală de păcatele financiare din nou . Spălați ,scrobiți , călcați la dungă ,Dinamo se va bate în viitorul apropiat cu rivalele precum Real Madrid ,PSG , Bayer Muchen ... Un SF de băgat în seamă .

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  15 Februarie 2022, 13:04
Postat de magic4ever pe 15 Februarie 2022, 12:26

Gaz Metan mai are fotbalisti buni in lot, nu trebuie sa ii subestimam...mai sunt Buzbuchi,Matricardi,Trif,Chamed si altii

Nu mai e Mstricardi. Nu vezi că scrie în articol că a plecat?

Vezi toate comentariile (66)
Comentează