FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - FCSB

VIDEO Generația de Aur e alături de Hagi în lupta cu FCSB pentru titlu: „Farul e echipa mai bună, iar Gică e un exemplu”

Florin Răducioiu
Florin Răducioiu

Articol de , - Publicat joi, 18 mai 2023 13:51 / Actualizat joi, 18 mai 2023 14:02

Florin Răducioiu e de partea Farului în lupta pentru titlu și îl dă exemplu pe Gică Hagi pentru munca pe care o face la Constanța, cu tineri, fiind la un pas de titlul de campion al României.

”Îmi place mult trofeul, e modern. E simplu, dar are și motive tradiționale românești. E un trofeu reușit. Mi-ar fi plăcut să-l ridic și eu. Fiind adeptul unui joc frumos, ofensiv, mi-aș dori ca Hagi să câștige trofeul. Echipa lui a fost cea mai bună. Dar fotbalul e imprevizibil, FCSB are șansa ei. Va fi un duel complicat pentru ambele echipe”, a zis Florin Răducioiu. 

Florin Răducioiu: „Hagi e un exemplu”

Fost coleg cu Hagi în Generația de Aur a României, Răducioiu îl dă exemplu pe Gică datorită muncii pe care o face la Academie, de unde a lansat mulți jucători care au ajuns să joace în prima ligă. 

”Starea de spirit a lui Hagi cred că era diferită ca jucător față de cea de acum. Cred însă că e destul de liniștit, deși are gândurile lui. Trebuie să reinventeze atacul, gânduri cumva normale. 

Dar conștient că e aproape de o performanță mare, cu o echipă destul de tânără. Farul trebuie să fie un exemplu. Hagi a demonstrat că trebuie să credem în tineri și să le dăm șanse mai multe în orice domeniu”, a mai zis Răducioiu.

E un minus faptul că nu e Alibec. Dar Hagi a găsit mereu soluții și fără el. Va fi la fel și de această dată. Au mai fost echipe care au jucat fără mari campioni și au câștigat.

- Florin Răducioiu 

Citește mai multe știri despre Farul - FCSB:

”Soluție” din interior pentru Hagi! Un supermarcator e gata să intre pe teren pentru Farul: ”Ar fi un vis” » Ce zice Eric despre Alibec

Ilie Dumitrescu pariază pe Hagi și o avertizează pe FCSB: „E prea puternic! Nu are emoții, transmite doar forță”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  19 Mai 2023, 18:10
Postat de marius1979 pe 19 Mai 2023, 13:16

O explicatie logica pana la urma. Totusi daca ne raportam la scara fotbalul mondial ne dam seama ce jos suntem. Doar 4 meciuri jucate in fazele eliminatorii la o competitie majora si doar o victorie. Nu prea ii de aur.

Nu cred ca s-a zis niciodata ca e de aur la scara mondiala. Totusi, sa nu uitam ca brazilienii tremurau si au tinut din tot sufletul cu Suedia in 1994 in meciul cu noi fiindca le era teama de Romania...iar la mondialul ala, eu cred ca eram in stare sa ii batem in semifinala sau oricum am fi jucat de la egal la egal si nu se stie ce s ar fi putut intampla. Faptul ca suntem mici in raport cu marile natiuni fotbalistice este o realitate incontestabila, dar zic eu ca tocmai de aceea este un miracol ce a reusit in acea perioada acea generatie, motiv pentru care gasesc ca e corect sa ii numim noi, romanii, generatie de aur :)

marius1979
marius1979  •  19 Mai 2023, 13:16
Postat de Heiheiargesul1987 pe 19 Mai 2023, 01:57

Nu il vad. Generatiile cele mai bune, fie ca vorbim de sport, fie ca vorbim de rezultatele sau istoria unei generatii intr-un alt domeniu, sau chiar la o scara mai mica, sa zicem rezultatele la invatatura se numesc de aur, pana cand o alta generatie le depaseste performantele. Generatia de aur este o titulatura temporara, pana vine o alta mai buna. Referitor la subiectul in sine, generatia asta despre care vorbim este de aur nu doar pentru accederea in sferturi la Mondialul din State, ci pentru faptul ca timp de zece ani, s au calificat la 5 din 6 turnee finale, iar la 4 dintre ele au si trecut de grupe, performanta science fiction in raport cu tara noastra. Astea sunt performantele pe care o viitoare generatie trebuie sa le egaleze pentru a putea fi comparata cu generatia de aur, sau sa le depaseasca pentru a prelua titulatura.

O explicatie logica pana la urma. Totusi daca ne raportam la scara fotbalul mondial ne dam seama ce jos suntem. Doar 4 meciuri jucate in fazele eliminatorii la o competitie majora si doar o victorie. Nu prea ii de aur.

Mosh.Gerilla
Mosh.Gerilla  •  19 Mai 2023, 09:43
Postat de Heiheiargesul1987 pe 18 Mai 2023, 21:42

In primul rand ca nu a fost nimic rusinos la acel loc 5. In al doilea rand, cei ce nu inteleg de ce acelei generatii i se spune "de aur" fie se prefac, fie nu au auzit niciodata in viata lor de metafore (probabil necitind nicio carte). Este Generatia de Aur a fotbalului romanesc, stimabile! Mai stii vreuna cu rezultate mai bune?

Stimabile, am spus “dacă ne raportăm la…”, dar se pare că, pentru unii, contextul pare în ceață (foarte) deasă. Fie “necitind” cu atenție textul, fie citindu-l în mod funcțional.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează