FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV Imens rateu! Titularul din La Liga, cotat la 35 de milioane € și calificat la EURO, a fost propus în Superligă: „Cei de acolo n-au dat niciun răspuns”

Giorgi Mamardashvili, într-un duel cu Real Madrid / Sursă foto: Imago Images +12   FOTO
Giorgi Mamardashvili, într-un duel cu Real Madrid / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2024 14:24 / Actualizat miercuri, 27 martie 2024 14:47

Proaspăt calificat la Campionatul European, cu o cotă de piață de 35 de milioane de euro și titular cert în La Liga, Giorgi Mamardashvili, portarul Valenciei, ar fi putut ajunge la Universitatea Craiova! În vara lui 2020, georgianul le-ar fi fost propus oltenilor, dar clubul lui Rotaru n-a luat în calcul varianta.

Naționala Georgiei, pregătită de fostul mare internațional francez Willy Sagnol, a obținut marți seara biletele pentru EURO 2024, un moment de cotitură în istoria micuțului stat din Caucaz.

Iar printre cei care au pus serios umărul la performanța calificării e și goalkeeper-ul de 23 de ani Giorgi Mamardashvili, pe care Valencia și l-a adjudecat în 2021. Mai întâi sub formă de împrumut, apoi definitiv, în schimbul a doar 850.000 de euro.

Cum a reușit Georgia? Gruzinul care a jucat mult timp în România explică pentru GSP: „În Europa s-a deschis o poartă, înainte nu era așa”
GEORGIA
Cum a reușit Georgia? Gruzinul care a jucat mult timp în România explică pentru GSP: „În Europa s-a deschis o poartă, înainte nu era așa”

Georgianul Mamardashvili a fost propus la Universitatea Craiova

Cu doar un an înainte, Mamardashvili, care era împrumutat de Dinamo Tbilisi la rivala din oraș, Lokomotiv Tbilisi, a înfruntat-o pe Universitatea în preliminariile Europa League. Oltenii s-au făcut de râs în meciul disputat într-o singură manșă, în Georgia, cedând cu 1-2 în fața unei echipe fără experiență europeană, care nu depășise niciodată turul 1 preliminar în cupele europene.

Imens rateu! Titularul din La Liga, cotat la 35 de milioane € și calificat la EURO, a fost propus în Superligă: „Cei de acolo n-au dat niciun răspuns”
Giorgi Mamardashvili, sărbătorind calificarea Georgiei la EURO / Sursă foto: Imago Images

Chiar în acea perioadă, Mamardashvili le-a fost propus celor de la Universitatea Craiova, care se bazau între buturi pe Mirko Pigliacelli, titularul de drept din acei ani.

Dezvăluirea îi aparține însuși celui care le-a înaintat această pistă oltenilor, Akaki Khubutia, georgianul cu multe sezoane la activ în fotbalul românesc și care în prezent urmează cursurile pentru a deveni agent FIFA.

„L-am propus la Craiova... După câteva luni, a ajuns la Valencia”

Gazeta l-a contactat pe fostul fundaș de la Gaz Metan pentru a analiza calificarea istorică reușită de georgieni la EURO, prilej cu care Khubutia și-a adus aminte de trocul propus Craiovei.

„L-am propus la Craiova când ei au jucat împotriva lui Lokomotiv Tbilisi, dar cei de acolo nu s-au întors cu niciun răspuns. După câteva luni, a plecat la Valencia. Dar e mai bine așa.

Am vorbit cu impresarul lui Torje din Timișoara (n.r. Cristea Opria), care mi-a zis că vorbește la Craiova, că e apropiat de președintele lor. Căutau portar, le-am zis de el, dar nimic”, a afirmat fotbalistul cu peste 80 de meciuri în prima ligă din România, în dialog cu reporterul GSP.

Giorgi Mamardashvili a ajuns pe „Mestalla” în loc de „Oblemenco” și a devenit în prezent unul dintre fotbaliștii de bază ai „liliecilor”. Goalkeeper-ul a adunat 91 de meciuri în tricoul Valenciei, unde e intangibil.

Interesant e că CS Universitatea are în acest moment un georgian în lot, semn că juveții n-au mai vrut să repete lipsa de reacție din trecut. Alb-albaștrii se bazează pe mijlocașul Anzor Mekvabishvili, absent de la meciurile de „baraj”, dar care a fost o prezență constantă în lot în preliminarii.

Miracolul Georgia, pe înțelesul tuturor » Tot ce trebuie să știi despre naționala-surpriză calificată la EURO 2024

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Cum a reușit Georgia? Gruzinul care a jucat mult timp în România explică pentru GSP: „În Europa s-a deschis o poartă, înainte nu era așa”

Surpriză! Sau nu? Un singur fotbalist din naționala Georgiei valorează aproape cât toată echipa României și e în spatele performanței colosale a gruzinilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
albalbastru72
albalbastru72  •  28 Martie 2024, 12:11

Nu cred ca portarul a fost vreodata problema la noi.Mai degraba trebuie adus Huja de la Petrolul ca sa faca un culpu de vis si de mare viitor cu Badelj.

gazistu
gazistu  •  27 Martie 2024, 16:29

sa-l cumpere acum Craiova... :))) sa vedem daca, el l-e va raspune :)))

Nyamtzov
Nyamtzov  •  27 Martie 2024, 15:37

O fi valoros, dar 35 de milioane de unde dracu, din burta? Inseamna ca Oblak e de 175 de milioane si Ter Stegen de 225 de milioane. Sa fim seriosi.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează