FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Gheorghe Constantin „Vâlcea”, dezvăluiri cutremurătoare: „Am vrut să mă sinucid de două ori la închisoare! Am înghițit 60-70 de pastile!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 mai 2021 20:30 / Actualizat miercuri, 26 mai 2021 20:44

Gheorghe Constantin vorbește deschis despre cele mai grele 20 de luni din viața sa, cum a încercat să se sinucidă în penitenciar și a fost salvat de medicii de la Târgoviște, cum e viața printre alți deținuți și ce probleme a întâmpinat în spatele gratiilor.

  • Gheorghe Constantin a fost unul dintre aribtrii de top din Divizia A, unde a condus meciuri timp de 21 de ani, din 1976 până în 1997. Ulterior, acesta a ajuns șeful CCA, poziție din care a fost implicat într-unul dintre cele mai mari scandaluri din arbitrajul românesc, dosarul „Mită pentru arbitri 1”.
  • „Costică Vâlcea” a fost condamnat în 2013 la 5 ani de închisoare pentru luare de mită și aderare la grup infracțional, însă a petrecut numai 19 luni și jumătate după gratii, pedeapsa sa fiind redusă vârstei de peste 60 de ani. 
  • Pe lângă Constantin, în dosar a mai fost condamnat și Cornel Penescu, patronul lui FC Argeș, care a primit 5 ani de închisoare după ce a mituit arbitri, observatori și oficiali FRF pentru a-și asigura protecția CCA și arbitraje favorabile în sezonul 2008-2009. Încă 7 persoane au fost condamnate, 5 arbitri și doi dintre oamenii de încredere ai lui Penescu.
  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Gheorghe Constantin „Vâlcea”, dezvăluiri cutremurătoare

- Ai fost închis în două rânduri. Câte nouă luni de fiecare dată.
- Ultimele nouă luni de închisoare le-am stat la Colibași. Era foarte rău... Datorită încadrării pe care ne-au dat-o m-au băgat în prima perioadă a executării împreună cu cei mai răi. Mergeai cu cătușele la mâini la telefon, la toaletă, în curte. În cameră am fost 7, apoi, când am făcut cerere să-mi schimbe modul de executare, am fost 30! Cameră destul de înghesuită, dar erau oamenii...

- Cineva mai cunoscut?
- De la domnul Niculescu, președintele Consiliului Județean de la Pitești, la vreo trei directori de bancă, cu șeful de la permise de la Pitești. Nu trebuia să spun asta, acum...

- Costică, ai încercat să te sinucizi în închisoare?!
- Am încercat să mă sinucid. Din păcate, am avut două tentative. Eram la Mărgineni. Am înghițit toate pastilele de la toți oamenii de acolo.

Gheorghe Constantin: „Am înghițit tot ce avea fiecare p-acolo!”

- Cum adică?
- Au ieșit afară, eu n-am ieșit la plimbare... Și toate pastilele pe care le-am găsit le-am înghițit. Dumnezeu știe câte erau, ei au zis că vreo 60-70. Am înghițit tot ce avea fiecare p-acolo! De la cei șapte din camera respectivă. Au ieșit la mișcare o oră, iar eu într-o oră...

- Ai ajuns la spital?
- Au un regulament intern ciudat și n-am acceptat să mă duc la spital. Nu te poate lua cu forța. A venit cineva din conducerea penitenciarului și până la urmă m-au dus la Târgoviște, la spital. Medicul de-acolo mi-a ținut o muştruluială. De la faptul că sunt un om matur, că...

- Și ai scăpat cu spălături...
- N-aș mai face niciodată. Nu judecam atunci. Spre rușinea mea n-am judecat bine momentele alea. Trebuia să le accept, bune sau rele. Nu eram nici primul, nici ultimul, vinovat sau nevinovat. Am fost marcat și depresiv. Dar aveam partea mea de vină... Că eram apropiat de ei.

- De conducătorii de cluburi?
- Da. În prima parte a mandatului meu eu am insistat la conducători să mă sune la orice oră dacă au vreo problemă. Mititelu mă suna în timpul meciului, Ștefan mă suna în timpul meciului, până când mi-am dat seama că nu e bine. Ei sunau să-mi reclame arbitrajele, unii pe un ton civilizat, alții pe un ton mai puțin civilizat.

- Cei mai răi?
- Mititelu, Ștefan. Civilizat a fost domnul Iancu, niciodată n-a vorbit... Odată a avut o intervenție că-l delegasem pe Alexandru Deaconu la un meci. Era în scandal cu Mircea Sandu. L-am chemat pe Sandu Deaconu i-am explicat ce și cum și am picat de acord să se ducă altcineva la meci până la urmă.

- Alții?
- Pădureanu nu suna, venea pe la Federație, mai trecea pe la noi. Niciodată n-a fost agresiv. Borcea era în perioada bună a echipei. Eu nu cred că am avut vreun conducător cu care să am o răfuială. Poate cu Porumboiu mai aveam așa, doar că ne permiteam. E greu să prinzi arbitrii în forma cea mai bună la meciurile cele mai grele.

Gheorghe Constantin: „Mă vedeam cu el și după zece minute plângeam cu el. Îmi trebuia o zi, două să-mi revin”

- Fiul tău, Augustus, a venit la tine la închisoare?
- Da. Eu aș fi preferat să nu facă asta. Mi-era rușine... Mă vedeam cu el și după zece minute plângeam cu el. Îmi trebuia o zi, două să-mi revin. Preferam să nu am vizite! Eram psihic...

VEZI AICI TOATĂ EMISIUNEA CU COSTICĂ VÂLCEA

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV. Ziua care i-a schimbat cariera lui Florin Prunea: „M-am dus la Steaua și mi-au zis: «Băi băiatule, du-te și apucă-te tu de altceva!». Plângeam de rușine”

EXCLUSIV. Laurențiu Reghecampf, la 7 ani după cel mai dubios meci al său din Liga 1: „Am învățat multe, iar în seara aia Gigi a avut probleme mari”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
barabula20
barabula20  •  26 Mai 2021, 21:53

Saracul de el. E de compatimit. Sa bagi mana in borcanul cu miere si sa fi prins...o adevarata drama. Si l a gasit pe nea Ovidiu pensionaru fara de pensie, prieten de o viata sa i planganpe umar. Noi internautii multumim din suflet domnului Ioanitoaia, un maestru al condeiului pentru prezentarea prietenilor dansului, adevarate exemple de onestitate si civilizatie.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  26 Mai 2021, 21:28

Spune-mi cu cine esti prieten ca sa-ti spun cine esti. Numai "lume buna" :"de la domnul Niculescu, președintele Consiliului Județean de la Pitești, la vreo trei directori de bancă, cu șeful de la permise de la Pitești". Astia sunt prietenii lui Ovidiu? Costica valcea, nea Miron ortacul. Trebuie invitati: Iliescu Ion, Sandu Mircea.

861553623922104
Gigel Borcanel  •  26 Mai 2021, 21:17
Postat de Gigel Borcanel pe 26 Mai 2021, 21:16

E de compătimit un ins care face pușcărie fiind condamnat pe nedrept. Acest indvid merita să facă măcar patru ani din cei cinci. Pușcăria e o pedeapsă, nu un stabilimet de lux.

... stabiliment

Vezi toate comentariile (7)
Comentează