FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB 1-0

Gheorghe Popescu, discurs manifest după Rapid - FCSB: „Asta nu înseamnă să ai spirit. Înseamnă că nu ai respect”

Gheorghe Popescu +9   FOTO
Gheorghe Popescu

Articol de - Publicat luni, 24 aprilie 2023 09:24 / Actualizat luni, 24 aprilie 2023 10:56

Gheorghe Popescu (55 de ani), președintele Farului, a ținut un discurs-manifest, după ce a văzut faulturile dure ale fotbaliștilor Rapidului din derby-ul de duminică seară, câștigat de giuleșteni cu 1-0 în fața celor de la FCSB. 

Oficialul „marinarilor” a spus că a fi profesionist înseamnă „să-ți faci meseria, să te respecți pe tine, dar să respecți și adversarul”, nu să ai asupra oponentului atacuri de o intensitate extremă, care pot pune în pericol integritatea corporală a acestuia. 

Vali Moraru a urlat în direct la Gigi Becali: „Nu ne mai ordonați ce să facem! Ne mai permiteți ceva?!”
RAPID - FCSB 1-0
Vali Moraru a urlat în direct la Gigi Becali: „Nu ne mai ordonați ce să facem! Ne mai permiteți ceva?!”

Gheorghe Popescu, după faulturile dure ale fotbaliștilor Rapidului din derby-ul cu FCSB: „Aș vrea să spun un lucru” 

Primul fault dur al trupei pregătite de Adrian Mutu a venit în minutul 4, când Răzvan Onea a intrat prin alunecare la Florinel Coman, primind doar cartonaș galben. În minutul 28, Dragoș Grigore l-a călcat pe Andrea Compagno pe tendon, dar Horațiu Feșnic i-a arătat acestuia tot cartonaș galben. Gheorghe Popescu a taxat dur astfel de intrări ale rapidiștilor. 

„Nu știu de ce s-a dus Onea așa, putea să-i rupă piciorul. Șansa lui Coman e că a apucat să sară, altfel putea să-i rupă piciorul.

Eu aș vrea să spun un lucru. Aș vrea să le spun jucătorilor aceștia mai tineri că a fi profesionist înseamnă să-ți faci meseria, să te respecți pe tine, dar în același timp să-ți respecți și adversarul. 

Ei trebuie să înțeleagă că și adversarul are aceeași posibilitate ca și ei, să joace fotbal. În momentul în care ai astfel de atacuri atât de dure, care pun în pericol integritatea corporală, asta nu înseamnă să ai spirit. Înseamnă că nu ai respect.

A avea spirit înseamnă a fi primul la minge, a încerca să câștigi dueluri, să anticipezi în fața adversarului, nu să ai astfel de atacuri care pun în pericol integritatea corporală, pentru că așa cum ei își câștigă pâinea jucând fotbal, așa o face și cel pe care tu îl ataci de la spate, așa cum a fost atacul respectiv”, a declarat Gheorghe Popescu, la „Fotbal Show”, emisiune realizată în parteneriat Prima Sport - Gazeta Sporturilor. 

Întrebat de moderatorul Costin Ștucan dacă faultul lui Dragoș Grigore asupra lui Andrea Compagno trebuia sancționat cu eliminarea rapidistului, Gheorghe Popescu a răspuns: „E un atac pe jumătate de roșu”.

După părerea mea, este cartonaș roșu indiscutabil la intrarea lui Onea asupra lui Coman.

-Florin Răducioiu

VIDEO. Intrarea extrem de dură a lui Onea asupra lui Coman, chiar în startul partidei dintre Rapid și FCSB 

Citește și: 

MM Stoica a izbucnit, la câteva minute după meciul care o îndepărtează pe FCSB de titlu: „A fost măcel! Vorbiți de Feșnic și de celebrul arbitru VAR Vidican, domnilor!”

Mititelu jr., mesaj tăios la pauza meciului Rapid - FCSB: „Distrugerea fotbalului românesc prin manevrarea arbitrajului”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (56)
dandana
dandana  •  25 Aprilie 2023, 17:18

Frate aici nu este de arbitraj, oamenii mai și greșesc. Dar de ce dracu faci tu ca jucător, tu nu ști ca ești la rândul tău jucător și nu ai vrea sa se întâmple asta? Or fi multe *** pe acolo, dar trebuie sa gândim ca oameni nu ca *** *** Atât am de spus, comportament ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Mitu
Mitu  •  25 Aprilie 2023, 15:39

Ce spune Popescu este corect, dar dacă nu greșesc cumnatul său l,a distrus pe Antonio Conte cu o intrare....lipsită de respect.

costeltudor
costeltudor  •  25 Aprilie 2023, 09:06

Bai PUSCARIASULE , tu vorbești de respect ??? Când ai furat banii fotbaliștilor de la RAPID , tu ai avut respect ???

Vezi toate comentariile (56)
Comentează