FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Gică Hagi, sătul de reproșuri: „N-am dat la Real Madrid sau Barcelona. Să mă scuzați!”

Gică Hagi // foto: Imago Images
Gică Hagi // foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 20 martie 2024 08:04 / Actualizat miercuri, 20 martie 2024 14:57

Antrenorul Farului, Gheorghe Hagi (59 de ani), a vorbit despre jucătorii pe care i-a produs la Academia lui.

Gică Hagi a fost criticat în dese rânduri pentru faptul că niciunul dintre „produsele” sale n-a confirmat la vârf, în Europa.

Gică Hagi știe unde va juca Ianis sezonul viitor: „Are contract, e sigur! Acum îl veți vedea în cea mai bună formă”
STRANIERI
Gică Hagi știe unde va juca Ianis sezonul viitor: „Are contract, e sigur! Acum îl veți vedea în cea mai bună formă”

Gică Hagi: „Am debutat în circuitul naționalei 20 de jucători în 10 ani”

Sătul de reproșuri, „Regele” a pus punctul pe „i”, marți seară. „Pot să zic un singur lucru. Nu vreau să vorbesc doar despre Coman (n.r. - Florinel), că s-au spus multe lucruri despre mine, că am făcut jucători, că nu am făcut.

Mitriţă e cel mai bun, Ianis a fost cel mai bun din play-off, Cicâldău a fost cel mai bun la Craiova, Manea căpitan la CFR şi joacă titular. N-am făcut jucători, aşa se zice.

Am debutat în circuitul naţionalei 20 de jucători în 10 ani, care sunt pe piaţă. Chiţu e aproape să fie golgheter, e jucător tot de la noi, Iancu a fost golgheter, au şi ei perioadele lor. 

Am scos jucători buni şi pe unii chiar cei mai buni, au dovedit până la nivelul naţionalei că sunt valoroşi. Asta nu e muncă? Aaa, că vreau să dau jucători la cele mai mari cluburi... E de muncă, e de muncă. Eu am limite ale mele şi ale clubului, dar să vedem cum putem face.

Mazilu, Louis Munteanu, noi facem, dar noi nu scoatem jucători buni. Tănase a fost căpitan la FCSB. Îmi pare rău că această muncă se aruncă uşor-uşor”, a observat Hagi, într-o intervenție la Orange Sport.

Gică Hagi: „Din România să ajungi acolo? Suntem departe”

Apoi a explicat și de ce niciunul dintre jucătorii promovați de academia de la Ovidiu n-a ajuns la vreun gigant al Europei. „N-am dat jucători la Real Madrid sau Barcelona. Să mă scuzaţi, dar din România să ajungi acolo?!

Noi când avem 6-7 milioane cu un miliard cum să se ducă direct un jucător de aici acolo? Suntem departe. De asta muncim, încercăm să facem, ne dorim, învăţăm, vrem să fim mai buni zilnic. Nu dintr-odată facem lucruri şi ne batem cu cei mai buni, că mai avem de învăţat şi nu mă refer doar la mine, că muncim toţi din departamentul tehnic.

Nu facem lucrurile perfect, dar e loc să creştem. Dacă se vor construi în România echipe care să fie competitive în Europa, avem o naţională care deja a făcut un lucru fenomen, cu media de 24-25 de ani, una bună şi care cred că o să ne dea continuitate în următorii ani. 

Naţionala poate creşte valoarea jucătorului român, trebuie să recunoaștem că valoarea s-a pierdut, că am lipsit de la turnee finale, din Champions League şi Europa League”, a punctat antrenorul Farului.

VIDEO. Gheorghe Hagi, declarații după amicalul cu Dunărea Călărași + despre naționala României: „Pentru noi a fost un antrenament foarte bun”

Ați mai putea citi:

Cât de mult a lipsit Halep tenisului

Simona Halep, replică după atacul lui Wozniacki: „De ce a spus asta? Nu sunt o trișoare! Să citească decizia TAS”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
kuba
kuba  •  20 Martie 2024, 20:25

Penibil

istet10
istet10  •  20 Martie 2024, 19:44
Postat de parachioara5 pe 20 Martie 2024, 12:39

...hagi nu merita respect ...uitati va ce spune ...de Coman de Tanase de Mitrita de Manea ...de Iancu ...pai ce le a facut el ?...i a invatat fotbal ?...el ?...Pe Cicaldau noi l am promovat ...noi l am bagat meci de meci ca hagi il aruncase sa nu mai aiba fi su concurenta ...asa si ceilalti este meritul formatilor la care au ajuns ...Yannis este o bataie de joc o imitatie de fotbalist nu cel mai bun ...problema este ca hagi a distrus tot viitorul fotbalului romanesc ...

Ce o fi distrus Hagi poate fi discutat. Tu, cu siguranta, distrugi limba romana. Nu-i bun Hagi sa zicem. Dar de ce vine altul mai pregatit sa salveze acel viitor? Asta e injurat ca incearca. Cine nu face ceva e baiat bun.

Adrian2500
Adrian2500  •  20 Martie 2024, 19:14

Gura pacatosului adevar graieste! Zice ca nu a dat jucatori la Real sau Barcelona. Mai Gica, ai dat jucatori, dar nu fatbalisti !!! Si te intreb cati din ei joaca titulari? Vreo 2 sau 3 prin Turcia. Si ce nu spune Hagi niciodata, cati din respectivii jucatori au fost descoperiti de el si formati de la varsta de 10...12 ani?? El i-a vanat de prin Romania, de pe la diverse echipe de juniori cand deja ajunsese la 14...15 ani. O academie in adevaratul sens al cuvantului, ia copii cruzi de 10 max 12 ani si invata ABC-ul fotbalului. Itrebati-l pe Marcel Raducanu ce inseamna o academie de football. P.S. Acum cand nu-i mai da niciun club cu academie junior de 14...15 ani, a inceput sa adune toti jucatorii ratati de prin liga 1, liberi de contract si sa-i reesapeze el. Halal academie!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează