FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Gică Hagi s-a întâlnit cu Viktor Orban » Premierul Ungariei i-a dezvăluit cum investesc vecinii noștri milioane de euro în fotbal + Nemulțumirea „Regelui”

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 martie 2019 19:01

După ce a lăudat guvernul maghiar pentru că ajută cluburile de fotbal din România, Sepsi Sfântu Gheorghe și Csikszereda, Gică Hagi s-a întâlnit acum și cu Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei.

„Am fost invitat de Orban, prim-ministrul Ungariei. Mi-a spus că va investi în şase discipline la nivelul cel mai mare, pentru că-i place sportul şi vrea ca Ungaria să fie iar o forţă, ca în anii '60.

Mi-a zis: «Pentru asta mă duc la multinaţionale şi le întreb: Vrei să faci business la mine în ţară? OK, te duci acolo şi susţii Gyorul, faci stadion, tot». Am fost acum 4-5 ani. Noi avem un parteneriat cu Academia Puşkaş, mergem mereu acolo, unde este un stadion extraordinar”, a spus Gică Hagi la TV Digi Sport.

Hagi vrea stadion la Constanța

„Regele” s-a arătat nemulțumit că autoritățile nu se implică pentru a construi un stadion la Constanța.

„Poate auzim într-o bună zi că se face un stadion şi la Constanţa! Se fac stadioane în toată ţara! Aud că se fac şi prin cine ştie ce comune... Şi la Constanţa... nu se poate! Sau nu e în plan! Şi sunt la bani... Am auzit că se fac vreo 100 de stadioane, dar nu am auzit nimic de Constanţa.

Oraşul e prea mic, nu e important. S-a născut unul acolo, mare fotbalist, o Academie... Nu, ce să-i facem? Lasă, că a băgat el bani acolo, că iubeşte prea mult fotbalul şi a băgat bani pe câmp. Nu am nici canalizare, acum vreau să fac. Vă daţi seama unde ne ducem?”, a adăugat Hagi.

„Federaţia face 100 de terenuri pe an, nu Guvernul. Guvernul susţine academiile prin Federaţie, prin Minister. Orice Academie primeşte 300.000 de euro, iar cea mai mare academia primeşte un milion de euro. Sunt vecinii noştri. Ei pot! Dar trebuie să vrei, să planifici, să susţii” Gică Hagi

Citește și:

SUEDIA - ROMÂNIA // Gică Hagi agită apele înaintea duelului cu Suedia: „Ianis nu s-a dus acolo cărător de mingi!”

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
10218252090756007
Nicu Petridean  •  23 Martie 2019, 23:05

Hagi a fost un sportiv mare si pentru asta il respectam. Dar ideile lui sunt putin biasate. Cred ca nu vreau sa traiesc in acea societate in care guvern ul impune multor firme ce sa faca cu banii. Nu vad de ce lui Hagi nu i-ar pune conditii similare ca pana la urma si el vrea sa faca business. As prefera ca firmele sa fie incurajate sa aiba o implicare si responsabiltate sociala, si sa existe facilitati pentru cele care fac asta. Dar in nici un caz ca o conditie ca asa ii convine lui Hagi. S-or mai gasi altii si alte domenii cu dorinte la fel de mari si juatificate. Hagi are talent si skil de antrenor Dar nu cred deloc ca e somitate politica si cu siguranta nu cred ca e calificat in a organiza reguli de functionare sociala. E un businessman nemultumit si atat, in ipostaza din acest articol

remarque
remarque  •  23 Martie 2019, 22:24

Populismele lui Orban, repovestite de Hagi. Guvernul ar trebui sa aloce bani si pricepere pentru sportul de masa, scopul fiind sanatatea noilor generatii. Asta inseamna ore de sport, profesori buni, programe inspirate, competitii de masa. Ca sa il parafrazez pe Iuliu Hatieganu, prefer ca 22 de oameni sa priveasca 20000 de oameni facand sport, decat inves. Iar Hagi trebuie sa stie, sau sa isi aminteasca faptul ca fotbalul profesionist e o afacere. Daca intervin bani publici, devine binefacere.

dragos_chiva
dragos_chiva  •  23 Martie 2019, 21:33

Mă așteptam la ceva mai multă minte din partea lui Hagi, mă așteptam să intuiască ridicolul unei astfel de întâlniri. Lui nu i s-a părut deloc nelalocul lui gestul de a avea o întâlnire cu premierul unei alte țări, din contră i s-a părut normal și s-a dus. I s-a părut că o astfel de întâlnire este una firească între două personalități aflate pe același nivel de notorietate și de putere. În astfel de condiții nu mai înțeleg de ce se supără când este numit în presa sportivă "Regele" fiindcă regii obișnuiesc să se întâlnească cu prim-miniștrii nu-i așa? Aș avea două întrebări pentru Gică și anume dacă pe pereții sălii în care s-a întâlnit cu premierul maghiar era (sau nu) atârnată harta Ungariei mari și dacă este posibil să găsim numele său pe listele UDMR la alegerile parlamentare europene care se apropie?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează