FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FARUL 0-2

Rețeta succesului, varianta Gică Hagi: „Nu mi-ați citit cartea? E un concept foarte clar, se cheamă «Read the game!». Noi facem un fotbal bazat pe cei trei «P»”

Gică Hagi / Sursă foto: Gazeta Sporturilor
Gică Hagi / Sursă foto: Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat marti, 21 decembrie 2021 12:35 / Actualizat marti, 21 decembrie 2021 13:28

Gică Hagi (56 de ani), antrenorul celor de la Farul Constanța, a susținut o conferință de presă de peste 20 de minute la finalul meciului cu Dinamo de luni seara, câștigat de „marinari” cu 2-0.

Succesul din „Ștefan cel Mare” i-a asigurat Farului o prezență între primele șase echipe la finalul lui 2021, exact obiectivul setat de Hagi la începutul campionatului. „Regele” a explicat pe larg de ce nu vrea să se abată de la filosofia din ultimii ani, oferind ponturi despre rețeta succesului în fotbal.

Hagi a certat un cameraman în timpul meciului: „Hai, mă, nu mă mai filma!” » Reacția televiziunii
Dinamo - Farul
Hagi a certat un cameraman în timpul meciului: „Hai, mă, nu mă mai filma!” » Reacția televiziunii

Gică Hagi, despre rețeta succesului: „Facem un fotbal bazat pe cei trei «P»”

„Noi mergem pe linia noastră, pe modul nostru de a ne consturi strategia și identitatea. Facem greșeli multe, ca toți ceilalți, dar la noi măcar e vorba despre un drum. Facem un fotbal bazat pe cei trei «P»: presiune, posesie și personalitate. Aceasta este filosofia noastră. 

Fotbalul nu poate fi niciodată perceput ca un business, chiar dacă el e un business. În fotbal, trebuie să fie oameni bogați, care să investească. E vorba despre componenta socială și apoi de business. Fotbalul are nevoie de oameni bogați, care au făcut mulți bani, nu mai știu ce să facă cu ei și vin să cumpere cluburi pentru a le duce la alt nivel. 

Valoarea se cumpără cu bani. Poți forma jucători, dar ai nevoie de timp, că tot vă spun eu vouă de timp. Nu mi-ați citit cartea? Eu vreau să devin cel mai bun. Așa te dezvolți în viață. Mentalitatea de învingător nu se face de azi pe mâine, ci se face în ani”, a spus Hagi.

Gică Hagi: „Trebuie să ai un concept foarte clar, se cheamă «Read the game!»”

„Ca să ajungi să ai succes, trebuie să ai un concept foarte clar și să știi să citești jocul. Se cheamă «read the game». «Game» nu înseamnă doar meciul de pe teren. 

Tot jocul ăsta care e, pe teren și în afara lui, tu trebuie să știi să citești tot ce e pe lângă. Adică să capeți experiență, să vezi, să simți, să știi unde te duci, pe cine să dai, ce selectezi, când îl iei, ce gândește, ce face el, sunt foarte multe componente în teren și afară care trebuie gestionate ca manageri. Acum nu mai suntem antrenori, suntem manageri. Manageriem jucători milionari”, a adăugat „Regele”. 

VIDEO Conferința lui Gică Hagi după victoria cu Dinamo din Ștefan cel Mare

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV 3 lucruri care nu s-au văzut la TV în Dinamo - Farul: „I love you, Hagi”, fredonat pe stadion + „Câinii”, ironizați: „Serie B prossimo anno?”

Cum vede Hagi situația de la națională, după ce Dan Petrescu rămâne la CFR: „El știe cel mai bine” » Ce zice de varianta Mutu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  23 Decembrie 2021, 07:54

Hagi ca ionut chirila, vorbeste frumos dar cand trebuie sa faca, isi prinde urechile! asta cu strategia castigatoare e de sandra brown! si care este,ma rog, strategia aia castigatoare, ca toti vorbiti de ea dar nici unul nu zice in ce consta! hagi ar vrea sa faca dar are cel putin doua probleme! una ar fi ca ,la un moment dat, faptul ca sunt banii lui la mijloc il impiedica sa mearga mai departe daca are alternativa unui castig! a doua ar fi materialul, selectia e facuta prost! nu poti selecta numai jucatori de 1,20 metri in ideea ca sunt mingicari! a trecut vremea mingicarelii demult, dau de un van dijk si le inoada ala si sireturile si tricoul si izmenele! si mai sunt si altele!

2944926335589436
Ovi Caravan  •  21 Decembrie 2021, 19:48

Au inceput sa se umple biblotecile romaniilor cu carti scrise de *** Romaniei. Astora mai bine li s-ar da carti de colorat. Hagi este doar la prima carte, Becali deja are mai multe volume in seria "idiotul national".

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dobrin
dobrin  •  21 Decembrie 2021, 18:42
Postat de leu.mr pe 21 Decembrie 2021, 18:21

Vorbesti prostii. Scoate din ecuatie toti jucatorii trecuti pe la Hagi si vezi cu ce ramii !

Si care sunt valorile alea scoase de Hagi? Ca eu unul nu le-am vazut.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează