FOTBAL  »  Superliga  »  NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Gică Mihali le dă peste nas federalilor: „Nu sunt eu important pentru ei, deși n-am trecut ca gâsca prin apă! Mi-am luat bilet”

Gică Mihali / foto: GSP
Gică Mihali / foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 15 noiembrie 2023 19:14 / Actualizat miercuri, 15 noiembrie 2023 20:46

Fost fundaș al Generației de Aur, Gheorghe Mihali, 57 de ani, a mărturisit că nu a primit invitație din partea FRF la meciul România - Elveția, de marți, având o reacție dezamăgită, ironică. A anticipat situația și și-a achiziționat el însuși tichet de acces

România - Elveția se va disputa săptămâna viitoare cu casa închisă, pe Arena Națională. Meciul e programat marți seară, de la ora 21:45, și va închide campania în preliminariile Campionatului European 2024.

Ionuț Lupescu confirmă dezvăluirea GSP: n-a fost invitat la România - Elveția » „M-au trimis la «corner» în trecut, mai bine stau la TV”
NAȚIONALĂ
Ionuț Lupescu confirmă dezvăluirea GSP: n-a fost invitat la România - Elveția » „M-au trimis la «corner» în trecut, mai bine stau la TV”

Este partida așteptată de o țară întreagă, sperăm pentru supremație în grupă, în condițiile în care am bifa calificarea la Budapesta, la confruntarea cu Israel, de sâmbătă seară.

La acest eveniment, Federația Română de Fotbal a ținut să invite și membrii Generației de Aur, cu care multă vreme s-a aflat într-un conflict deschis sau cu care a avut relații extrem de reci. Dacă unii componenți ai Generației de Aur au primit invitații și fie vor onora solicitarea, fie nu o pot face având invitații în studiourile TV, alții au fost „săriți” din listă.

Ionuț Lupescu a explicat într-un interviu acordat GSP.ro să nu a primit invitație, în aceeași situație mai fiind și un alt fost coleg de la națională și de la Dinamo. Este vorba de Gheorghe Mihali, 57 de ani, fostul fundaș al primei reprezentative și fost căpitan al "câinilor roșii".

Mihali a fost integralist în marea victorie cu Columbia (3-1) de la Mondialul american din 1994, dar și la cel mai important succes din istoria naționalei, victoria și calificarea cu Argentina (3-2), de la turneu final care a scos România în stradă.

31de selecții a strâns Mihali pentru România în perioada 1991-1996

Reacția lui Gică Mihali: „Asta e, să ajungem la Euro!”

Chestionat pe seama subiectului, Gică Mihali a mărturisit că nu a primit nicio invitație și că, oricum, nici nu și-ar mai avea rostul un astfel de demers. Și-a achiziționat singur prețiosul bilet de acces la cel mai important meci al anului din România.

„Nu, nu, nimic (n.red. dacă a primit invitație din partea FRF). Dar nu fac un caz din asta. Și știi care e chestia?, nici nu am fost eu vreun jucător important pentru ei... Dacă s-a uitat, asta e, treaba lor! Dar mă gândesc că, de exemplu, Lupescu nu trebuia uitat, dacă-mi permiți o replică”, a comentat ardeleanul.

Mihali are două campionate și două Cupe ale României cu Dinamo, a jucat în Ligue 1, la Guingamp, pentru care are 100 de meciuri și 5 goluri în perioada 1995-1998, ajungând cu francezii în Cupa UEFA Intertoto.

Poate că veneam, dar n-am primit invitație! Asta e, să învingă România, să ajungem la Euro!
Gheorghe Mihali

Gică Mihali, savuros: „N-au avut ei gândul la noi, nu poți să-i ții în evidență pe toți. Poate prind la următorul meci”

Gică Mihali a mărturisit că nu anticipa că ar putea fi pe „lista invitaților FRF”, și-a făcut temele din timp.

„Sincer, mi-am cumparat bilet! Dacă am fost vreodată invitat la vreun meci de către FRF? Stai, stai, să nu fac vreo greșeală... Parcă atunci când lucra acolo Vlădoiu (n.red. Jean Vlădoiu, fostul său coleg de la națională și de la Dinamo), acum mulți ani, nu mai știu sigur.

Am primit invitație cu Franța, la inaugurarea Arenei, apoi la încă un meci, nu mai știu exact care, la finala Cupei UEFA. Poate că se putea organiza ceva cu foștii jucători, ce vrei?!

Am jucat și eu la un Mondial, la un European, în cupele europene, n-am trecut ca gâsca prin apă, vorba lui Emil Săndoi... Ce să faci?! Eu zic, părerea mea, că oamenii au fost foarte, foarte ocupați cu pregătirea meciurilor cu Israel și cu Elveția, n-au avut ei gândul la ăștia de-au fost...

Nu poți să-i ții în evidență pe toți. (râde) Poate prind la următorul meci, cine știe?! Da, mi-am luat bilet, la tribuna I, sus. Nu deasupra băncilor de rezerve, ci mai sus, la inelul 2.

2008este anul în care a fost decorat cu Ordinul \"Meritul Sportiv\" clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate

Citește și alte știri:

EXCLUSIV De ce se mută Dinamo de pe Arena Națională: „Poate schimbăm atmosfera!”

EXCLUSIV U Cluj suflă și-n iaurt! Când se poate face afacerea cu turcii și de ce ardelenii nu vor avea soarta „fraților” de la Dinamo: „Poate ei s-au gândit la Lucescu”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close