FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Gică Popescu, "atras" de Giovanni! » Curtea de Apel a remis motivarea în cazul Dosarului Transferurilor

Popescu (stînga) şi Giovanni Becali au fost implicaţi în două transferuri împreună: Sînmărtean şi Bratu
Popescu (stînga) şi Giovanni Becali au fost implicaţi în două transferuri împreună: Sînmărtean şi Bratu

Articol de - Publicat miercuri, 02 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 02 aprilie 2014 00:19

Judecătoarele au menţionat că i-au acordat circumstanţe atenuante "Baciului" datorită "carierei de excepţie" şi fiindcă "a acoperit o parte din prejudiciu", însă au punctat şi că "a fost atras, în activitatea infracţională, de către inculpatul Becali Ioan".

La aproape o lună după ce opt grei din fotbal au fost trimişi în spatele gratiilor, Curtea de Apel Bucureşti a făcut publică şi motivarea din Dosarul Transferurilor.

Pe lîngă datele deja cunoscute, se regăsesc şi pasaje privindu-i pe fiecare dintre cei opt. Iată cîteva:
- referitor la fraţii Becali şi Borcea, "Becali Ioan a fost iniţiatorul şi principalul beneficiar, împreună cu inculpatul Becali Victor, al acestei activităţi ilicite (...) Borcea Cristian a avut o contribuţie esenţială"

- despre Gică Popescu, "Curtea reţine cariera sportivă de excepţie a acestuia, faptul că a acoperit o parte din prejudiciu şi că a fost atras, în activitatea infracţională, de către inculpatul Becali Ioan".

"Lăsaţi-ne să parcurgem motivarea!"
Antena 3, prin jurnalista Adina Anghelescu, a atras atenţia asupra altui fapt. "Cei opt au fost judecaţi pe Vechiul Cod Penal şi condamnaţi pe Noul Cod! În loc să ia ca lege mai favorabilă legea veche, să constate prescripţia pe unele dintre infracţiuni, a mers pe legea în care nu intervenea prescripţia, ca să poată condamna", a afirmat ziarista.

Ieri, avocaţii condamnaţilor n-au putut fi contactaţi. A răspuns doar Ion Cazacu, apărătorul lui Jean Pădureanu: "Lăsaţi-ne să parcurgem toată motivarea, să putem trage concluzii profesioniste!".

171 de pagini conţine motivarea Curţii de Apel în cazul Dosarului Transferurilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
cracker
cracker  •  02 Aprilie 2014, 14:26

Nu apar pe nimeni si nu ma intereseaza de soarta lor,dar exista un principiu de drept penal unanim in toata lumea, potrivit caruia se aplica legea penala mai favorabila, nu eu am dat aceasta lege,poate e absurda, dar, daca ea exista, atunci ma face sa cred ca iar avem de aface cu niste executari la comanda cu privire la niste persoane, aici ma refer la G.Popescu, ma intreb daca nu asta a fost pentru a stopa candidatura la presedentia federatiei,iar altu care ar fi scapat de pedeapsa condamnarii cu executate ere MM, restu faceau puscarie dar mai putin,astia 2 scapau fara executare sau chiar cu condamnare (fara executare) adica mai scurt nu intrau la bulau.

kraus
kraus  •  02 Aprilie 2014, 13:36

L-a atras în pârnaie.

oaeaspurcata
oaeaspurcata  •  02 Aprilie 2014, 11:53
Postat de tuhoamar pe 02 Aprilie 2014, 09:29

Daca A3 considera ca sunt nevinovati, daca si acum au ce au cu justitia, sa se lase de meserie.... Sunt penibili !

Antena 3 stie ce urmeaza sa se intample cu varanul asa ca pun presiune incercand sa prosteasca poporul spunand ca justitia e incorecta.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează