FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

Gică Popescu, după ce GSP a anunțat în această seară noile reguli din Liga 1: „Ne sar fotbaliștii pe geam!”

Articol de GSP - Publicat joi, 28 mai 2020 20:21

Gică Popescu, președintele Viitorului, a reacționat după ședința care a avut loc azi între Ministerul Sănătății și reprezetanții LPF.

GSP a dezvăluit, în această seară, că după întâlnirea dintre Ministerul Sănătății și LPF s-a luat decizia ca fotbaliștii să rămână într-un cantonament centralizat până la data startului competiției, 13 iunie.

Fostul internațional spune că nu este de acord cu această regulă și că jucătorii vor avea de suferit.

„Am auzit niște zvonuri, nu știu dacă sunt adevărate, care zic că trebuie să ținem jucătorii în cantonament. Nu doar până începe campionatul, ci pe întreaga lui perioadă. Asta mi se pare de neînchipuit! E o nebunie să stea în cantonament chiar și până la începerea campionatului!

Am spus-o de multe ori, cred că am fost cel mai vocal dintre oamenii de fotbal. Nu poți să ții jucători două săptămâni în izolare la domiciliu și încă patru săptămâni în cantonament. Eu am stat cu jucătorii în cantonament. Făceau antrenamente în grupuri de patru, mergeau la hotel, se duceau în cameră și mâncau din caserolă. Nici nu coborau în holul hotelului. Cu toții acuzau această izolare brutală! 

Ei au nevoie să stea cu cei din familie, să vină bucuroși la antrenamente. Îi vedeam cum stau cu capul în jos. După două săptămâni de izolare au intrat în cantonament și erau și mai izolați. Acasă stăteau cu familiile, se mai plimbau prin casă. La hotel stăteau doar în cameră. Nu se poate juca fotbal așa!

E foarte important să începem competiția, dar nu putem să ne batem joc de jucători! O să punem pază la hotel, că ne sar jucătorii pe geam. Vor să ajungă acasă la familii. Nu trebuie să ne transformăm în polițiști. Sper să trimitem de luni jucătorii acasă”, a declarat Gică Popescu la emisiunea „Digi Sport Special”, de la Digi Sport.

 

VIDEO Președintele Klaus Iohannis dă undă verde sportului: „Competițiile se pot relua de la 1 iunie, dar fără spectatori!”

FOTO. Cum se practică sportul în timpul stării de alertă din România

+13 FOTO

Citește mai multe știri din Liga 1:

În ciuda lui Gică Popescu! Ministerul Sănătății și-a dat acordul pentru reluarea Ligii 1, dar pune condiții: când și cu cine se pot juca amicalele

Dinamo e pe marginea falimentului, însă DDB se opune unei „injecții” financiare de 400.000 de euro: „Doar așa suntem de acord să plece”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
depeche
depeche  •  28 Mai 2020, 23:58
Postat de rumunek pe 28 Mai 2020, 21:19

Domnu’ consilier Gică, ce rost ar avea cantonamentul și izolarea, dacă înainte de începerea meciurilor jucătorii ar avea 10 zile în care se pot duce unde vor, chiar la plajă? Sau ar dormi doar în același pat cu topmodela care s-a flendurit toată ziua prin magazine și terase? Cantonamentele sunt făcute pentru că v-ați plâns că nu sunt pregătiți campionii și nu vor putea să ne încânte cu talentul lor nemăsurat. Cât de delicați sunt ei, fantastic! Vrei să facem un sondaj național să vedem câți români ar sta și 10 săptămâni în cantonament pentru banii pe care îi încasează un fotbalist? Acum o săptămână GP nu vroia să se joace, acum e cantonamentul prea greu, izolarea prea dură. Ce urmează, iarba prea verde? Balonul dezinfectat e prea alunecos? Alții, cum ar fi actorii, plâng că nu pot munci, voi ați luat bănuțu și gata, e greu, dificil, inuman. Unde mai este sacrificiul de care ai tot vorbit că trebuie făcut pentru a reuși în cariera de fotbalist? Ce exemplu le dai puștilor pe care cică îi pregătiți pentru campionatele puternice din Belgia, Scoția, Cipru sau Cehia? Încă nu ai înțeles că frumoasa ta carieră fotbalistică nu s-a transformat magic în capacitate intelectuală, dovadă greșelile imense făcute după ce ai împlinit 30 de ani.

Foarte tare, bravo! Eu te-as cita in articol, mi-ai luat multe vorbe din gura :)

samertx
samertx  •  28 Mai 2020, 21:59

Este regulă, Gică? Respectațio! Bateți geamurile în cuie! :))

catalynn
catalynn  •  28 Mai 2020, 21:23

Probabil ca d’asta a și fugit de la Straua, nu suporta cantomentele la Forban :-))) Și ironia sortii a făcut sa aibă unul ... instituționalizat :-)))) Dacă respectivii nu pot face fata acestor rigori cât se poate de acceptabile pt un sportiv profesionist înseamnă ca oricum și-au ales cariera greșita, dar asta e, cum nici cartea nu prea le-a plăcut agricultura ii așteaptă cu brațele deschise! :-))))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează