FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Giedrius Arlauskis dezvăluie că s-a maturizat faţă de perioada petrecută la Urziceni: "M-am întors bărbat"

Arlauskis a semnat pe un an cu Steaua cu opţiune de prelungire pe încă un an // Foto: Alex Nicodim
Arlauskis a semnat pe un an cu Steaua cu opţiune de prelungire pe încă un an // Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat joi, 12 iunie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 11 iunie 2014 22:23

Arlauskis a fost prezentat oficial ieri şi spune că perioada petrecută în Rusia l-a maturizat şi că nu va resimţi presiunea în Ghencea.

E oficial, Giedrius Arlauskis e noul portar al Stelei, primul transfer important al roş-albaştrilor în această vară şi, conform preşedintelui Valeriu Argăseală, "probabil singurul fotbalist care va veni". Lituanianul de 26 de ani a vorbit în premieră din postura de jucător al roş-albaştrilor şi a arătat că stăpîneşte perfect limba română, un atu important pentru un portar.

"M-am întors acasă, mă simt minunat în România. Recunosc, atunci cînd am plecat în Rusia nu mă aşteptam să revin atît de repede, dar sînt fericit că am ajuns aici. Am făcut un pas important în cariera mea. Tătăruşanu e un portar extraordinar, dar nu simt nici o presiune în plus pentru că voi fi comparat cu el. Voi încerca să-l înlocuiesc cu brio", a spus Arlauskis.

Goalkeeperul a ales să îmbrace tricoul cu numărul 24, acelaşi pe care l-a avut şi la Rubin Kazan: "Vreau să-mi demonstrez mie că nu acesta a fost motivul pentru care nu m-am impus acolo, nu cred în ghinion. Am trecut prin multe în Rusia, aş putea scrie o carte cu ce mi s-a întîmplat în ultimii patru ani. Sînt mai puternic, am învăţat multe în ultima perioadă".

Întrebat de ce pe tricoul său scrie Arla şi nu Miko, aşa cum a fost la Urziceni, Giedrius a explicat: "Atunci eram un copil, Miko e o poreclă. M-am maturizat, sînt bărbat, trebuie să fiu serios, am renunţat la acel apelativ".

Laude pentru Arla
Chiar dacă mai mulţi oameni de fotbal susţin că Steaua va avea probleme cu Arlauskis, principalul motiv fiind că acesta a jucat doar 16 meciuri în ultimii 4 ani, Mircea Bornescu crede că roş-albaştrii au transferat un portar foarte bun: "Poate este un uşor dezavantaj faptul că Arlauskis n-a mai apărat în ultima vreme, dar totul depinde de perioada de pregătire. La un jucător de valoare, nu se va simţi acest lucru. Arlauskis este un portar de valoare, Steaua a făcut o mutare foarte bună. În plus, lituanianul are experienţă, a jucat la o echipă puternică, plus că vine dintr-un campionat tare".

"Le promit suporterilor că voi munci alături de noii mei colegi pentru a ţine echipa la nivelul pe care aceştia îl aşteaptă şi sper să ne bucurăm de cît mai multe succese împreună" (Giedrius Arlauskis, portar Steaua)

"Primul obiectiv al meu şi al echipei e să ajungem în grupele Champions League. Personal, îmi propun să evoluez cît mai bine şi, ca să glumim puţin, să nu scap mingea din mînă sau printre picioare" (Giedrius Arlauskis, portar Steaua)

"Arlauskis e un portar care cunoaşte fotbalul românesc, credem că va fi portarul de care Steaua avea nevoie. El şi Toşca vor fi singurele noutăţi la reunirea lotului, nu cred că vom mai aduce pe cineva" (Valeriu Argăseală, preşedinte Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Rămîneam, dar pe mai mulţi bani"
Reghecampf a vorbit în premieră despre negocierile pe care le-a avut cu Gigi Becali în legătură cu salariul său la Steaua: "Am avut o discuţie cu Gigi Becali şi cu Argăseală, eram în ultimul an de contract, iar eu şi staff-ul doream să prelungim pe doi ani de zile. Însă nu ne-am înţeles. Voiam un salariu mai mare, dar Gigi nu a fost de acord! Aveam clauza de reziliere de un milion de euro, dar am negociat şi am plecat pe 800.000 de euro. Din banii pe care i-am primit de la Al Hilal, mi-am plătit clauza de reziliere. Sînt sigur că nu vor mai pleca foarte mulţi jucători de la Steaua, pentru că am cunoştinţă de intenţiile patronului".

"Tănase nu poate să fie căpitan"
O dată cu plecarea lui Mihai Pintilii la Al Hilal, Costel Gâlcă trebuie să aleagă noul căpitan. Emeric Ienei a vorbit despre cum trebuie făcută alegerea: "Trebuie să fie cineva cu influenţă în joc, să aibă personalitate, valoare, să-l înlocuiască pe antrenor în teren. Trebuie să studieze adversarii, să ştie ce sfaturi trebuie să le dea colegilor, să aibă influenţă asupra jucătorilor atît în teren, cît şi în afara lui. Alex Chipciu este puţin prea energic, Sînmărtean este prea introvertit, joacă pentru el şi nu prea vorbeşte cu coechipierii. Tănase nu este potrivit deloc". Într-un sondaj iniţiat pe GSP.RO, 36% dintre votanţi îl văd potrivit să poarte banderola pe Chipciu, urmat de Sînmărtean, cu 28%, şi Gardoş, cu 17%.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
cfrclujole
cfrclujole  •  14 Iunie 2014, 19:03
Postat de steaua_blatista pe 12 Iunie 2014, 15:10

La ce mutra are, nu prea pare barbat..

.)))

steaua_blatista
steaua_blatista  •  12 Iunie 2014, 15:10

La ce mutra are, nu prea pare barbat..

vasglo
vasglo  •  12 Iunie 2014, 10:14

Si iata cum iese adevarul la suprafata precum uleiul din apa! Deci, Reghe nu pleaca pentru ca la Steaua nu mai sunt bani de salarii si transferuri de milioane, nu se asigura conditii de performanta, etc.., cum ziceau pseudojurnalistii ci pentru ca a venit o oferta de nerefuzat de la arabi. Pai la 2,5 milioane pe an mai stai la Steaua inca un an, ca sa nu platesti clauza de 1 mil, sau o platesti si tot ramai cu 1,5 mil, in buzunar din primul an la arabi, la care se adauga alte 2,5 mil din anul al doilea?? Ce patron din Romania ii poate asigura lui Reghe banii astia numai pentru salariu, primele sunt basca...???

Vezi toate comentariile (4)
Comentează