FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV. Gigi Becali a jucat teatru! Dezvăluiri INCREDIBILE despre jocurile de culise puse la cale de patron

Articol de , , - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 00:00

Becali s-a plâns de situația grea doar până când roș-albaștrii au semnat contractele noi, cu salarii reduse la jumătate. După ce și-a atins scopul a uitat de ”criză” și negociază pentru achiziții de milioane de euro.

"E un dezastru, clubul e «pe zero» în momentul de față, nu mai produce nimic! N-am ce să le fac jucătorilor, dacă nu le mai pot plăti salariile!". Discursul acesta, pornit în urmă cu o lună, a ținut doar până când fotbaliștii au semnat că acceptă scăderea salariilor cu 50 la sută. După ce a redus cheltuielile la jumătate, Gigi a încetat să se mai plângă de situația grea și să se orienteze spre noi investiții.

Becali a scăzut salariile, dar voia transferuri

"Cel mai bine e să cumperi când e criză, că scad prețurile" a fost explicația. A oferit 400.000 de euro pentru Chindriș, fundașul central de la FC Botoșani, o propunere pe care moldovenii au refuzat-o. Președintele Iftime speră să obțină mai mulți în schimbul internaționalului de tineret.

Becali s-a mai orientat și către doi apărători de la Viitorul, Boboc și Ghiță. Ei doi ar costa chiar mai mult decât cere Iftime pentru Chindriș. Hagi a mai avut oferte pentru Boboc și pentru Ghiță și de la CFR, și de la Craiova. Le-a respins pe toate tocmai ca să țină la preț. Ca să-i ia pe jucătorii Viitorului și pe stoperul Botoșaniului, Gigi ar trebui să consume bani mulți, în jurul a două milioane de euro.

A economisit 1 milion de euro

A intrat în tratative, dispus să liciteze, ceea ce arată că FCSB rămâne un club bogat, singurul capabil să ofere sume mari pentru transferuri. Doar că patronul s-a folosit de contextul cu coronavirusul ca să scadă cheltuiala cu salariile. Din micșorarea cu 50 la sută a majorității salariilor și din suspendarea câtorva contracte, clubul economisește un milion de euro.

Reducerea cu 50 la sută e valabilă până la 30 septembrie, conform actelor pe care le-au semnat fotbaliștii. Ca să păstreze nivelul scăzut al salariilor, Becali ar trebui să negocieze din nou cu ei. Șomajul tehnic, pe care l-a aplicat numai pentru 6 jucători, funcționează doar cât ține starea de urgență.

+45 FOTO

8.500 de eurocâștigă lunar Florin Tănase, cel mai bine plătit jucător dintre cei care au acceptat reducerea cu 50 la sută a salariilor. Planici, Popa și Gnohere au rămas cu câte 15.000 €, însă angajamentele lor sunt suspendate până pe 14 mai

"Informați-vă care sunt pierderile"

FIFPro, sindicatul mondial din fotbal, a întocmit un raport pe care l-a trimis sindicatelor naționale, cu analize și cu recomandări legate de negocierile din perioada aceasta. Documentul conține și un studiu despre sursele de venituri ale cluburilor și despre pierderile pe care le poate genera oprirea campionatelor.

Jucătorii sunt sfătuiți să negocieze având în vedere datele acestea, să știe dacă societățile în care sunt angajați chiar pierd bani și care e procentul din buget care a dispărut. FCSB nu înregistrează, în momentul de față, nicio pierdere certă. Cluburile din Liga 1 au încasat 26 de milioane de euro din totalul de 28 de milioane, cât valorează drepturile TV pentru un sezon.

Firma care deține drepturile a precizat că va achita și diferența imediat cum va fi reluat sezonul. Sponsorii au blocat plățile, dar cu un calcul similar, vor achita banii când se va juca iar fotbal. Ceea ce înseamnă că veniturile au fost doar amânate, nu anulate. Doar salariile au fost tăiate definitiv.

Nicolae Stanciu nu lasă Dinamo să moară » E cel mai nou membru DDB! Comunicatul PCH

CITEȘTE ȘI:

GALERIE FOTO. Despărțirea anului în sportul românesc: Ana Bogdan a rupt logodna cu Norris Măgeanu

Mărturii cutremurătoare ale fostului președinte al Barcelonei: „În prima zi la pușcărie, mi-au dat 4 prezervative și 4 pungi cu vaselină”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
777225422466991
Flavius Pop  •  22 Aprilie 2020, 12:48

Cred sincer ca acest oier a facut 20 de ani fapte repropabile si ca noi am fost fermecati de sarmul sau mioritic !! Daca va dispare vor fi multi investitori cu maniere,fara atat de mult divertisment care era oferit de Jiji !

alex_1973
alex_1973  •  22 Aprilie 2020, 10:10

Oare dupa ce atatia ani omul spune minciuna dupa minciuna cum mai pot exista atatia naivi care il mai cred?Nu are omul nici o vina .El isi face jocul.Doar fechesebisti mai pot fi suparati pe el deoarece nu il inteleg.ei saraci cu duhul tot mai cred in minciunile lui.In schimb Nea GIGI este un om tare bunnnnnn.

2573354312907000
Mihail Ita  •  22 Aprilie 2020, 08:36

Subiectul e fals, daca ati fi fost atenti la ceea ce a declarat GB atunci cand a luat hotararea diminuarii salariilor fotbalistilor, ati fi inteles ceea ce intelege orice om de buna credinta: clubul are datorii la domnia sa (nu mai este in situatia in care sa se poata autofinanta), nu exista o perspectiva foarte clara in ceea ce priveste viitorul activitatilor sportive (aducatoare de venituri), iar situatia in ceea ce priveste economia Romaniei, nu trebuie sa fii expert pentru a intelege ca lucrurile vor sta destul de prost in perioada urmatoare, influentand inclusiv orice activitate sportiva. Si mai este un lucru de spus: nu mi se pare ca salariile, chiar si asa reduse, ar fi mici, in conditiile in care jucatorii nu presteaza munca pentru care sunt angajati. GSP este o publicatie onorabila si astfel de articole nu-i fac bine! In rest, multa sanatate!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează