FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Gigi Becali șochează din nou! Decizia de ultim moment în privința antrenorului cu Licență Pro

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de , , - Publicat joi, 16 martie 2023 16:18 / Actualizat joi, 16 martie 2023 16:20

Gigi Becali nu va numi, cel puțin în perioada următoare, un tehnician la FCSB care să bifeze nivelul de calificare necesar pentru Liga 1 ♦ La primul meci din play-off, cu CSU Craiova, echipa va fi condusă tot de Filip, iar în al doilea joc, Mihai Pintilii va reveni pe bancă și va și putea să dea indicații

FCSB n-are antrenor cu licență Pro, așa cum solicită regulamentul de desfășurare al primei ligi, dar nici nu se grăbește să numească unul. Deși a căutat variante în ultima vreme, prin intermediul managerului Mihai Stoica, Gigi Becali nu dorește, cel puțin pentru perioada următoare, să aducă pe bancă un deținător de Pro.

Măcar până în luna aprilie, echipa va continua fără un nou-venit în staff. Clubul se află încă în perioada de 30 de zile, de după demisia lui Leo Strizu, interval de timp în care regulamentul UEFA îi permite să nu aibă un deținător de licență Pro. 

La fel au stat lucrurile și după plecarea lui Nicolae Dică, din toamna trecută. Nici atunci, vicecampioana nu s-a grăbit să aducă un antrenor licențiat și a făcut-o chiar cu câteva zile înainte de expirarea perioadei de grație.

Ce a decis azi ÎCCJ în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua!
FCSB - CSA STEAUA
Ce a decis azi ÎCCJ în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua!

MM Stoica a propus variante pentru banca FCSB, Gigi Becali mai așteaptă

Acum, managerul general Mihai Stoica anunțase că a căutat câteva variante și că există două-trei soluții viabile din partea unor străini care au jucat în trecut în Liga 1. 

Numele i-au fost prezentate lui Gigi Becali, însă patronul nu dorește să se grăbească și i-a anunțat pe cei de la echipă că nu va numi pe nimeni în perioada următoare.

Sigur, sâmbătă, când FCSB va debuta în play-off, împotriva lui CSU Craiova, jucătorii vor fi conduși de pe margine de Lucian Filip, cel care a avut acest rol și la precedentele 3 confruntări. 

Filip e trecut în acte preparator fizic, dar el, de fapt, e antrenor secund, însă nu are niciun fel de calificare, nici măcar carnet de antrenor și nu poate figura în acte ca tehnician.

Gigi Becali șochează din nou! Decizia de ultim moment în privința antrenorului cu Licență Pro
Lucian Filip / Foto: Alexandra Fechete

Apoi, campionatul se va întrerupe pentru două săptămâni, pentru a face loc meciurilor echipei naționale în preliminariile CE 2024: sâmbăta viitoare în Andorra, după care cu Belarus, acasă, pe 28 martie. În weekend-ul 1-2 aprilie se va relua Liga 1, FCSB urmând să joace în deplasare, la ocupanta locului 6.

Pentru acel meci, Pintilii va fi cel care va sta pe bancă, fiindcă îi va expira suspendarea de 4 jocuri. În plus, el va și putea să se comporte ca un antrenor 100% și să ofere indicații, pentru că echipa va fi încă în interiorul perioadei de grație oferite de UEFA.

Începând cu etapa a 3-a, care va avea loc pe 7-8 aprilie, FCSB ar fi obligată să dețină un antrenor cu licență Pro. Dacă nu va respecta regula, atunci prima abatere va fi sancționată, conform Regulamentului Disciplinar, cu o sancțiune de 10.000 de lei. Care se va mări cu 50% din precedenta sancțiune la fiecare încălcare a legii.

38 de aniare Mihai Pintilii care a renunțat la cariera de fotbalist în toamna lui 2019, după care a făcut parte din staff-ul tuturor antrenorilor pe care FCSB i-a avut în ultimii ani

FCSB e pe primul loc cu Pintilii A1

Pintilii a preluat echipa, după demisia lui Dică, înaintea etapei a 17-a. A debutat chiar la derby-ul cu Rapid, câștigat pe Arena Națională.

În total au fost 14 etape, la care s-au adăugat și cele două restanțe din decembrie, cu CFR și Botoșani, prima pierdută, a doua câștigată. 

Făcând abstracție de aceste restanțe, în cele 14 runde, aproape un tur întreg de sezon regulat, FCSB cu Pintilii A1 a strâns nu mai puțin de 34 de puncte, ceea ce înseamnă peste 80% din totalul punctelor puse în joc. E echipa cu cea mai bună linie de clasament în acest interval de referință.

Gigi Becali șochează din nou! Decizia de ultim moment în privința antrenorului cu Licență Pro
Mihai Pintilii // FOTO: Imago

Clasamentul Ligii 1 de când Pintilii a preluat echipa

  1. FCSB 34p
  2. CFR Cluj 32p
  3. Farul 27p
  4. CSU Craiova 24p

Doar FCSB a rămas în afara regulamentului

După ce în sezoanele trecute, dar și la startul celui actual, mai multe echipe de prima ligă se aflau în situația de a avea un antrenor care să nu dețină licența Pro și să apeleze, formal, la un nume cu document activ doar pentru a bifa regulamentul, în momentul de față doar FCSB mai e în afara legii, din perspectiva Școlii de Antrenori.

Până și FC Argeș a intrat în legalitate, după ce s-a despărțit de Marius Croitoru, care deținea licența A. L-a numit pe Bogdan Argeș Vintilă, care are Pro și care în trecut s-a aflat, chiar pentru mai bine de 6 luni, și pe banca FCSB-ului.

Dintre antrenorii ce au condus echipe de prima ligă în anii precedenți și ce nu aveau Pro, dar nici acum nu au această calificare, se numără: Croitoru, Prepeliță, Poenaru.

16 meciuriare Pintilii ca antrenor principal în Liga 1; e al doilea cu cele mai puține jocuri dintre cei aflați acum pe prima scenă, ultimul fiind Florin Pârvu (6 meciuri), în vreme ce primii sunt Dan Petrescu (315), Hagi (299) și Sabău (235)

CITEȘTE ȘI:

Dică îi răspunde lui Pintilii: „Se înșală! Nu știe pe ce loc era FCSB când a fost pus antrenor”
FCSB
Dică îi răspunde lui Pintilii: „Se înșală! Nu știe pe ce loc era FCSB când a fost pus antrenor”
Începe „nebunia” în play-off » CSU Craiova se dă la FCSB: „Au pierdut 5 puncte cu noi, premisele sunt bune”
FCSB - CSU CRAIOVA
Începe „nebunia” în play-off » CSU Craiova se dă la FCSB: „Au pierdut 5 puncte cu noi, premisele sunt bune”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
zica
zica  •  16 Martie 2023, 21:02
Postat de valentindragobete pe 16 Martie 2023, 20:06

Prostane n-ai citit că-i da amendă, asa-i regulamentul prostane! Fă-ți tu o liga de fotbal cu nasturi și bagă un nou regulament cum îl vrei tu, simplu !

Nene eu nu te-am jignit,halal educație, fiecare spune ce crede !

Hcm27
Hcm27  •  16 Martie 2023, 20:55
Postat de dobrin pe 16 Martie 2023, 17:29

Sa mearga cu valiza la Burleanu, sa-i dea licenta Pro :))))

Pai și dacă o ia ăla?

dodo001
dodo001  •  16 Martie 2023, 20:54
Postat de zica pe 16 Martie 2023, 18:52

Domnilor ,e și.plu nu ai antrenorPro,pierzi primul meci0-3,al 2lea la fel ,deja la 3 Lea retrogradat ce tot stam sa asistam la elucubrațiile lui meme și ale farsiotului, nu îți convine pa ,nu te tine nimeni în fotbal cu forța!

Trebuie sa schimbe regulamentele. Altfel , abia din sezonul viitor ar putea sa se intample asta. Gaseste Gigi o alta smecherie sa le-o dea. Pai ma Gigi Becali dar lucruri corecte stii sa faci? Doar cu smecherii?

Vezi toate comentariile (29)
Comentează