FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CSU CRAIOVA

Începe „nebunia” în play-off » CSU Craiova se dă la FCSB: „Au pierdut 5 puncte cu noi, premisele sunt bune”

Oltenii se simt bine în ultima vreme în meciurile cu FCSB
Oltenii se simt bine în ultima vreme în meciurile cu FCSB

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 09:25 / Actualizat joi, 16 martie 2023 09:25

CSU Craiova a arătat din ce în ce mai bine contra FCSB-ului, în ultimii 3 ani: 4 victorii, 2 remize, 4 eșecuri. Iar patronul Mihai Rotaru se bucură că începe play-off-ul pe Arena Națională: „Premisele sunt bune. În deplasare poți gestiona mai bine lucrurile”.

Ani la rând meciurile cu FCSB au fost pentru Universitatea Craiova un coșmar. În sezonul 2019/2020 al Ligii 1, oltenii încă ieșeau în dezavantaj din „ciocnirile” cu marea rivală din București: 3 înfrângeri, între care un usturător 1-4, și o victorie. Apoi, treptat, Bănia a început să prindă tupeu și în intervalul 2020/2023 a echilibrat balanța: 4 victorii, 2 remize și 4 eșecuri.

Craiovenii nu au renunțat la primul loc » Rivaldinho: „Știu că lumea nu ne bagă în seamă, dar eu cred în titlu”
CS U CRAIOVA
Craiovenii nu au renunțat la primul loc » Rivaldinho: „Știu că lumea nu ne bagă în seamă, dar eu cred în titlu”

Mai mult, în stagiunea în curs, echipa lui Gigi Becali a fost singura dintre granzii campionatului în fața căreia CSU n-a pierdut. Triumf cu 2-1 pe „Ion Oblemenco”, parafat de autogolul lui Oaidă, și o remiză, 1-1, smulsă în prelungiri pe Național Arena. Un tablou care juveților le-a ridicat semnificativ moralul înaintea duelului din play-off programat sâmbătă, în Capitală.

„Este bine că începem pe terenul FCSB-ului. Au pierdut cinci puncte cu noi, i-am bătut sezonul ăsta, ei nu. Premisele sunt bune. În ultimii ani am egalat puțin situația la puncte cu FCSB. Este un meci în deplasare în care poți să gestionezi mai bine lucrurile”, a comentat patronul Mihai Rotaru într-o intervenție la Fanatik Superliga.

În aceeași cheie comentase și directorul de imagine Gică Craioveanu o zi mai devreme, pentru Gazetă: „Sezonul ăsta noi am jucat bine contra echipelor puternice și am avut probleme cu cele mici. În play-off sunt numai echipe puternice, iar dacă păstrăm trendul, cred că ne putem bate la titlu”.

2victorii a înregistrat CSU Craiova în ultimele două partide de play-off jucate în deplasare cu FCSB: victorie cu 2-0 în aprilie 2022 și cu 1-0 în mai 2021

Optimism alimentat și de faptul că în grija medicului Claudiu Stamatescu au mai rămas, practic, doar Bancu și Căpățână. Din informațiile Gazetei, restul jucătorilor au fost ieri la dispoziția antrenorului Eugen Neagoe. Inclusiv Vătăjelu și Badelj, accidentați cu UTA, respectiv Petrolul, și cei șapte care săptămâna trecută fuseseră victimele unor viroze, în frunte cu Andrei Ivan.

9este cota lui Octavian Popescu pentru un gol din afara careului cu CSU Craiova, la Superbet

Citește și alte știri din Liga 1: 

Dumitru Dragomir, discurs prăpăstios înainte de Sepsi - FCU Craiova: „Vor găsi 500 de cuțite, ascultați-mă ce vă spun!”

Paradoxul FCSB! Trupa roș-albastră a dominat sezonul regulat, dar a fost depășită de Farul și CFR Cluj

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
bradfit
bradfit  •  18 Martie 2023, 19:51
Postat de ionescugeorge77 pe 16 Martie 2023, 12:16

nimik nu ne face mai fericiti decat o victorie cu fcsb ...

bine ca sunt rare victoriile clonei csu cu Steaua din liga 1. apropo, sa le spuna prostilor de la clona csu ca sunt 2,5 puncte pierdute,dupa injumatatire,daca luam 6 puncte in playoff cu clona csu nici nu mai conteaza alea 2,5 puncte.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  16 Martie 2023, 16:25

Când ar itrii sunt olteni desigur că se măresc șansele astora...La fotbal sunt precum liftul lui Ivan din prelungirile cu UTA...Ce au făcut arbitrii pentru oltenii ? Au inventat doua ofsayduri de milimetrii dar nu au văzut ce se vedea clar ...penalty în prelungiri pentru UTA...

Forzzastiinta
Forzzastiinta  •  16 Martie 2023, 15:20
Postat de ..kuba. pe 16 Martie 2023, 11:44

2-0 scurt pt fc fcsb

Vezi prostea, in ultimi 3 ani universitatea Craiova vs fcsb 4 victorii 2 egaluri 4 infrangeri. Cate victorii are fcu48 sau echipa patronata de mititelu intre 2005-2011 impotriva fcsb-ului?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează