FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali și-a luat țeapă! Bun de plată după anunțul făcut de LPF și FIFA

Gigi Becali va fi dat în judecată de jucătorii de la FCSB +49   FOTO
Gigi Becali va fi dat în judecată de jucătorii de la FCSB

Articol de GSP - Publicat joi, 23 aprilie 2020 19:18

Liga Profesionstă de Fotbal a trimis azi o opinie juridică privind suspendarea contractelor jucătorilor în timpul stării de urgență și a răspuns mai multor întrebări esențiale.

Oficialii LPF le-au explicat conducătorilor cluburilor că se pot suspenda toate contractelor jucătorilor, dar i-a avertizat asupra  problemelor pe care le vor avea dacă vor întrerupe înțelegerile doar cu anumiți jucători.

„Prin Circulara FIFA nr. 1714 se arată că una din variante este aceea de suspendare integrală a contractelor. Condiția pe care FIFA o impune într-un astfel de caz este de menținere a unei nivel corespunzător de asigurare (În opinia noastră asigurările sociale plătite de club la nivelul indemnizației oferită de stat în perioada suspendării constituie un nivel corespunzător de asigurare). Atenție! Dacă se suspendă doar contractele unor anumiți jucători, clubul nu se mai încadrează în această variantă prevăzută de FIFA și se expune riscului de a plăti jucătorilor în cauză drepturile financiare (în cazul unor litigii).
 Suspendarea integrală a contractelor este incompatibilă cu desfășurarea antrenamentelor. Suspendarea nu poate fi dispusă pentru perioadele în care s-au desfășurat antrenamente. Suspendarea integrală a contractelor nu poate fi dispusă retroactiv”
mesajul trimis de LPF către cluburi

Gigi Becali și FCSB vor avea probleme

Cele mai mari probleme urmează să fie la FCSB. Patronul Gigi Becali a decis să înjumătățească salariile jucătorilor până în septembrie, iar cine nu a fost de acord s-a ales cu contractul suspendat.

Bogdan Planic, Cristi Bălgrădean, Harlem Gnohere, Adi Popa, Marko Momcilovic și Alexandru Stan sunt în această situație, iar FCSB riscă să sufere din cauza deciziei pripite luate de Becali. Așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat, Adi Popa, Alexandru Stan și Harlem Gnohere vor să dea FCSB în judecată pentru a-și primi salariile integral și au mari șanse de câștig. Becali le-a suspendat contractele din 31 martie până pe 15 mai, iar dacă va pierde procesele va trebui să le achite toți banii. Adică 120.000 de euro, sumă pe care Becali spera s-o economisească.

„La FCSB e discriminare! Jucătorii vor câștiga 100% procesele”

Lucian Enache, consilier juridic la Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamator a analizat situația de la FCSB.

„Ce se întâmplă la FCSB este discriminare și șomaj tehnic selectiv. Acest lucru nu e nici corect, nici legal. Din punctul meu de vedere, Adi Popa și restul jucătorilor vor câștiga procesele 100%. Dacă cei de la Comisiile din România dau alt verdict, mergem la TAS, iar acolo se va rezolva problema. Nu știu cât va dura, contează finalitatea”, a declarat Enache, miercuri, la TV Digi Sport.

VIDEO. Liga 1 se poate muta în Antalya

FOTO. Imagini inedite din București, în plină pandemie de coroanvirus

+45 FOTO

 Citește mai multe știri din Liga 1:  

LPF, noi detalii despre mutarea Ligii 1 în Antalya! Cine trebuie să își dea acordul

CFR Cluj sau FCSB în UCL? Decizia anunțată azi de UEFA! Ce echipe din Liga 1 merg în Europa, dacă nu se va mai juca

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
189254898748309
Claude SH  •  24 Aprilie 2020, 08:37

Pai ce a crezut el, ca face economie cu jucătorii care nu ii mai convin lui. Evident ca nu se vor lăsa și îl vor acționa în judecata. Dar ma întreb de ce nu se autosesizează acea agenție națională împotriva discriminării, de ce trebuie toți sa facă plângeri si sesizări ca să se poată face ceva?

antishtoia
antishtoia  •  24 Aprilie 2020, 08:24
Postat de daweirl pe 24 Aprilie 2020, 05:13

***

Nu, ma, omule. E prostul care fudul fiind tine mereu sa fie in fata. Si cand esti vizibil, o iei in barba. Sa iti desenez?

daweirl
daweirl  •  24 Aprilie 2020, 05:13

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close