INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

CFR Cluj sau FCSB în UCL? Decizia anunțată azi de UEFA! Ce echipe din Liga 1 merg în Europa, dacă nu se va mai juca

CFR Cluj, liderul din Liga 1, este avantajată de decizia luată de UEFA +32   FOTO
CFR Cluj, liderul din Liga 1, este avantajată de decizia luată de UEFA

Articol de GSP - Publicat joi, 23 aprilie 2020 17:48

Azi, Comitetul Executiv al UEFA s-a întrunit într-o videoconferință pentru a stabili modul în care vor continua competițiile interne afectate de pandemia de coronavirus.

Forul continental a analizat situația și a stabilit două scenarii: 
A) competițiile interne se încheie până în august, când se vor relua meciurile din competițiile continentale
sau
B) întrecerile interne și cele continentale se joacă în paralel

În cazul în care o competiție nu se va încheia, e de preferat ca ele să reînceapă cu un format diferit, într-o manieră care să le permită în continuare cluburilor să se califice pe baza meritului sportiv. Scenariul ideal este finalizarea competițiilor interne întrerupte, permițând cluburilor să se califice pentru competițiile continentale pe merit sportiv, în formatul lor original, se arată pe site-ul FRF.

 FCSB sau CFR Cluj în Liga Campionilor?

UEFA a precizat și modul prin care se vor desemna echipele care merg în cupele europene dintr-un campionat încheiat prematur. Deși apăruse varianta că echipele se vor alege în funcție de coeficient, UEFA cere ca meritul sportiv să primeze.

  • procedura de selectare a cluburilor ar trebui să se bazeze pe principii obiective, transparente și nediscriminatorii. Asociațiile și ligile naționale ar trebui să aibă, în alt mod, capacitatea de a decide pozițiile finale în competițiile lor interne, având în vedere circumstanțele specifice fiecărei competiții;
  • determinarea finală a locurilor eligibile pentru competițiile de club UEFA ar trebui confirmată de organismele competente relevante la nivel intern.

Cum clasamentul va fi primul criteriu, mai mult ca sigur că CFR Cluj ar câștiga campionatul și ar fi reprezentanta Ligii 1 în Champions League, în primul tur preliminar, în cazul în care sezonul s-ar încheia fără a mai disputa alte partide. Cele 3 reprezentante în Europa League ar fi FCSB, Craiova și Astra, toate urmând să intre în turul I preliminar. Deși la egalitate de puncte pe locul 4 cu formația giurgiuveană, FC Botoșani a beneficiat de înjumătățire, primul criteriu de departajare în play-off.

Clasament Liga 1

1. CFR Cluj30p 
2. FCSB26p 
3. Craiova26p 
4. Astra24p 
5. Botoșani24p 
6. Gaz Metan23p 

UEFA se poate opune!

UEFA poate refuza dreptul de participarea al unul club în cupele europene dacă: 

  •  competițiile interne nu au fost încheiate prematur pe baza motivelor prezentate sau pe baza altor motive legitime de sănătate publică;
  • cluburile au fost selectate în conformitate cu o procedură care nu era obiectivă, transparentă și nediscriminatorie, astfel încât cluburile selectate nu puteau fi considerate a fi calificate pe merit sportiv;
  • există o percepție publică a nedreptății în acceptarea clubului.

Motive pentru încheierea competițiilor

Comitetul Executiv a stabiit motivele legitime pentru care se poate încheia prematur un sezon întrerupt:

  • existența unei decizii a autorităților locale care să interzică evenimentele sportive, astfel încât competițiile interne să nu poată fi finalizate înainte de o dată care ar face posibilă finalizarea sezonului curent în timp util înainte de începerea sezonului următor.
  • probleme economice insurmontabile care fac imposibilă terminarea sezonului, deoarece ar pune în pericol stabilitatea financiară pe termen lung a competiției interne și / sau a cluburilor.

VIDEO. Klaus Iohannis: „Din 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte mască”

FOTO. Imagini spectaculoase din întreaga lume, în plină pandemie de coronavirus

+28 FOTO

 Citește mai multe știri din fotbalul internațional:  

UEFA, ajutor uriaș pentru cluburi! Forul continental oferă ACUM 70 de milioane de euro » Cum se împart banii

Bundesliga nu se mai reia pe 9 mai » Decizia de ultim moment luată de nemți + urmează consultări cu Angela Merkel

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
189254898748309
Claude SH  •  23 Aprilie 2020, 22:21
Postat de smartbrain pe 23 Aprilie 2020, 19:23

Steaua in liga campionilor daca,castiga campionatul sau se ingheata campionatul si se ia coef. uefa. dar vitanul tau barzesti tot in desfiintare este.

Nu are cum sa fie FCSB în Liga Campionilor, mai au de mâncat, trebuie sa joace tururi preliminare, cam tot atâtea meciuri câte au fost când Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, o alta competiție, infinit mai ușoară. După ce va trece de cele 4 echipe din preliminarii vor putea ajunge în grupe. Dar nu va fi cazul. E o echipa mult umflata, cu jucători supraevaluati la cote de milioane de euro, când în cel mai bun caz, valoarea lor e la sute de mii de euro

don_carlos
don_carlos  •  23 Aprilie 2020, 20:30
Postat de aress123 pe 23 Aprilie 2020, 20:26

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

don_carlos
don_carlos  •  23 Aprilie 2020, 20:28
Postat de smartbrain pe 23 Aprilie 2020, 19:40

am vazut,i-au eliminat pescarii aia de la malmo sau jucatorii aia de liga a 10-a din luxemburgh. ha ha ha. cfr in europa este o rusine mondiala,pai aia au ajuns in grupe doar prin norocul celor de la uefa,ei fiind eliminati in mod normal de cehii aia anonimi.

Malmo e campioana Suediei, o tara care ne-a batut fara drept de apel in calificarile pt Euro2020. Iar Dudelange a participat de 2 ori consecutiv in grupele EL, dupa ce a eliminat nume grele precum Legia Varsovia, CFR Cluj sau Ludogoret. Si inca ceva, prostovanule. Iti reamintesc faptul ca ultimele 'calificari' ale FC FCSB in grupele EL au venit ca urmare a eliminarii rusinoase din preliminariile UCL (zero la nu mai tin minte cate vs ManCity si 1-5 vs Sporting). FC FCSB e ca si intrata in faliment - nu are bani, nu are ce vinde, nu va juca in Europa, nu are brand si mai vin si deciziile din nenumaratele procese in care aceasta infractoare este implicata. Hasta la vista, Randume. PS: crapi de foame? esti in somaj, millogule?

Vezi toate comentariile (20)
Comentează