FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali confirmă Gazeta: FCSB va încerca un artificiu de ultimă oră pentru a scăpa de carantină!

Gigi Becali
Gigi Becali

Articol de GSP - Publicat marti, 12 ianuarie 2021 11:26 / Actualizat marti, 12 ianuarie 2021 12:31

Gigi Becali (62 de ani), patronul de la FCSB, a avut o nouă intervenție în spațiul public marți dimineață. Latifundiarul spune că echipa sa va disputa un meci amical în cantonamentul din Turcia și că, în acest mod, echipa nu va mai fi nevoită să stea în carantină.

  • CONTEXT: GSP a adresat solicitări oficiale autorităților competente în cazul FCSB: Guvernul și Ministerul Sănătății, singurele care ar fi putut trimite clubului lui Becali o adresă prin care să-l asigure că va evita carantina la revenirea din stagiul din Turcia, țară aflată pe lista galbenă. 
  • Toate au dat același răspuns: „Nu am primit nicio astfel de solicitare, n-am emis nicio derogare. Conform legii, doar la întoarcere, la punctul de frontieră, se decide dacă se impune exceptarea izolării". 
  • FCSB ar fi putut bulversa întreg campionatul dacă autoritățile ar fi decis să bage tot lotul în carantină după întoarcerea din Turcia, programată peste câteva zile. Șefii clubului susțin că au aprobări din partea autorităților să evite carantina, dar Gazeta a documentat cazul, a obținut reacții de la Guvern și Ministerul Sănătății și a descoperit că o asemenea dispensă nu putea fi dată în scris de nimeni.
  • Vineri seară, după ce UTA a evitat carantina la întoarcerea din Ungaria pentru că DSP Arad a considerat că amicalul jucat la Szeged este o "competiție sportivă internațională", GSP a scris: FCSB ar putea antama un meci amical pe ultima sută a cantonamentului din Turcia, pentru a putea astfel invoca precedentul de interpretare de la Arad. Asta i-ar expune unor riscuri pe care, până acum, cei de la FCSB au ținut să le evite cu orice preț, ei refuzând să-și programeze amicale în Turcia tocmai pentru a nu risca o eventuală infectare cu COVID. Mai mult, în ultimele zile, cei din conducerea clubului chiar au insistat pe acest lucru: "Suntem complet izolați, nu intrăm în contact cu nimeni, tocmai ca să nu riscăm ceva".

Deși inițial susținea cu tărie că FCSB nu va disputa niciun meci amical în Turcia, Gigi Becali confirmă în această dimineață investigația realizată de jurnaliștii Gazetei Sporturilor. Astfel, FCSB va disputa o partidă de verificare, echivalentă cu garanția faptului că nu va intra în carantină.

Gigi Becali: „FCSB are amical azi cu o echipă din Turcia”

„Siguranță națională? Azi, FCSB joacă o competiție de meci (n.r. - formularea lui Gigi Becali). Jucăm amical cu o echipă turcească. E o echipă internațională, nu? Nu e românească.  

Aradul (UTA) a jucat și a venit în țară. Așa venim și noi. O lege trebuie respectată în literă și în spirit. Legea e făcută ca să aibă un scop. Noi ne-am carantinat în Turcia ca să nu ne îmbolnăvim. Au fost echipe care au jucat la Mogoșoaia, unde era zonă galbenă, au jucat și jucători pozitivi acolo. Avem o hârtie de la guvernul turc că această zonă este izolată. Am stat în hoteli singuri, nicio altă persoană nu a stat noi. Avem dovada că am purtat măști, dar și că am luat parte la o competiție internațională. Să închidem discuția!”, a spus Gigi Becali, la Pro X.  

FCSB. Argumentele lui Becali sunt contrazise de lege și de timp! Nu e vorba de o competiție internațională și a expirat protecția jucătorilor

Eu am salvat sute de vieți cu coronavirus, am plătit milioane de euro pe medicamente, bă! Am adus mii și mii de tratamente. Stau medicamentele în câmp, dar nu vor să dea la spitale.
- Gigi Becali 

Marcel Popescu: „FCSB trebuie să respecte legile”

Marcel Popescu, președintele Universității Craiova, a vorbit despre rivala FCSB, spunând că ar trebuie să stea 14 zile în izolare la revenirea din cantonamentul din Turcia.

Sunt regulamente care se supun legilor organice. Că dacă era regulament, iar juca Vlad în semifinalele Cupei cu două cartonașe galbele. Dar nu e vorba de regulament, ci de legi, care sunt foarte clare.

Nu noi, ci autoritățile trebuie să își facă treaba. Dacă nu, se intră în haos și toată lumea face ce vrea, când vrea, cum vrea!   Din ceea ce știu, Steaua se află în dificultate. Am întrebat și noi la DSP Craiova: «Avem hotel, putem să ne ducem?» și ni s-a spus «Când vă întoarceți stați în carantină!». Ni s-a spus verbal, dar ni s-a dat și în scris.

Că FCSB nu ține cont de lege e ca și cum un șef de la Circulație ți-ar spune «Dacă ești grăbit, treci pe roșu pentru că nu îți iau carnetul». 

E vorba de o speță în care un grup s-a dus în zona galbenă și trebuie să se supună protocolului în vigoare. În discuțiile cu DSP Craiova mi s-a spus «Nu cred că cineva își permite să nu respecte legea. Nu trebuie să se sesizeze o echipă, ci se va sesiza o persoană de la DSP. Altfel, e pasibilă, cu șanse mari, de plângere penală!».

Turcii nu le dau voie să joace un amical. UTA s-a dus în Ungaria, dar a fost invitată de o echipă, iar factorii responsabili de pandemia din Ungaria au autorizat amicalul. E o competiție, care poate fi amicală sau oficială.  UTA nu a jucat amical cu o echipă de pe stradă. Echipele din Turcia nu au dreptul să invite un club pentru un amical!  Nimeni nu-și permite să autorizeze lipsa carantinării.
- Marcel Popescu, oficial CS Universitatea Craiova

VIDEO Gigi Becali a explicat de ce nu poartă mască: „Sunt câine să-mi pun botniță? Mie doctorii asta mi-au spus”

Citește și alte știri despre FCSB: 

FCSB. Becali, luat la rost pentru ultimele ieșiri: „E ca la piață! Nu te comporți așa”

OFICIAL O nouă mutare pe ruta FCSB - CFR Cluj » A făcut parte din staff-ul lui Reghecampf în cea mai bună perioadă a roș-albaștrilor din ultimii 10 ani

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (82)
je__
je__  •  12 Ianuarie 2021, 16:49
Postat de Nick Rasu pe 12 Ianuarie 2021, 14:59

hahaha...Oierul iar e prost....cine merge in alta tara pt. un meci amical cu 10 zile inainte...Singur iti bagi echipa in carantina prostule...

Daca joaca amicalul, sigur ii baga in carantina, ca daca au luat covid in timpul amicalului? Si s-ar putea ca doua saptamani sa nu fie suficiente... Cat de cap sec sa fii, sa crezi ca scapi in vreun fel de carantina?

859779594095355
Nick Rasu  •  12 Ianuarie 2021, 14:59

hahaha...Oierul iar e prost....cine merge in alta tara pt. un meci amical cu 10 zile inainte...Singur iti bagi echipa in carantina prostule...

roja_azul76
roja_azul76  •  12 Ianuarie 2021, 14:56
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Dupa cum vezi, cap sec, am disparut pe motiv de...galben!:)) Contul de rezerva este tot Roja. Eu nu ma ascund dupa alte nick-uri, asa cum faceti voi! Clar?

Vezi toate comentariile (82)
Comentează