FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali i-a trasat un obiectiv incredibil lui Todoran: „Acolo este mai ușor să câștigi”

Gigi Becali vrea ca FCSB să câștige Conference League
Gigi Becali vrea ca FCSB să câștige Conference League

Articol de GSP - Publicat marti, 25 mai 2021 07:56 / Actualizat marti, 25 mai 2021 09:07

FCSB termină pe locul 2 acest sezon de Liga 1, iar formația roș-albastră va juca în preliminariile Conference League, a treia competiție europeană intercluburi.

Gigi Becali, patronul FCSB, a vorbit despre participarea echipei sale în competiția nou înființată de UEFA și vrea un parcurs cât mai lung, pentru a avea un coeficient european cât mai mare.

Gigi Becali e sigur: „Câștigăm Conference League la anul”

„Te duci în Conference League anul ăsta și, dacă treci de grupe și ajungi în primăvară, poți să vinzi imediat jucător. Tot timpul îți propui să câștigi, iar acolo este mai ușor. Iar coeficientul UEFA este tot la fel.

Poate Dumnezeu a făcut mai bine pentru noi. Câștigăm Conference League la anul, facem coeficient, apoi mergem în Liga Campionilor. Se întărește și echipa, pentru că anul ăsta nu eram pregătiți de Liga Campionilor. Eram subțirei. Mai trece un an peste ei, ceea ce contează dublu ca valoare,”, a spus Becali la Realitatea Sportivă.

UEFA pune la bătaie 3,5 miliarde de euro pentru Liga Campionilor, Europa League și Conference League
UEFA
UEFA pune la bătaie 3,5 miliarde de euro pentru Liga Campionilor, Europa League și Conference League

FCSB, traseu facil în Conference League

În Conference League, FCSB va debuta în turul 2, însă va fi cap de serie de fiecare dată și adversarii sunt extrem de la îndemână, formații de duzină, care provin din campionate slabe și foarte slabe. Între cele 45 de posibile adversare se regăsesc câteva care ar putea să creeze dificultăți: Slask (Polonia), Ujpest și Academia Puskas (ambele din Ungaria). FCSB își va afla oponenta din acest tur pe 16 iunie, iar datele pentru disputarea celor două manșe vor fi 22 și 29 iulie!

Apoi, în cazul în care va ajunge în turul 3, la fel, sunt foarte multe adversare modeste. Printre cele de evitat ar fi formații gen Sivasspor, Servette, Aris Salonic, Osijek. Tragerea la sorți pentru turul 3 va avea loc pe 19 iulie, iar jocurile, care se vor disputa, de asemenea, în sistem tur-retur, vor fi pe 5 și 12 august.

Președintele UEFA a prezentat trofeul Conference League! Ce avantaj va avea câștigătoarea competiției
UEFA
Președintele UEFA a prezentat trofeul Conference League! Ce avantaj va avea câștigătoarea competiției

Inclusiv în play-off, FCSB nu și-ar pierde statutul de cap de serie și ar putea juca, iarăși, împotriva unor formații accesibile. Totuși, în acest baraj există ceva mai multe pericole reale: AEK Atena, Partizan Belgrad, Rosenborg, ȚSKA Sofia. Stabilirea jocurilor din play-off va avea loc pe 2 august, iar meciurile sunt programate pe 19 și 26 august.

VIDEO Dezvăluiri despre fostul antrenor de la FCSB: „Mă suna și mă întreba cum să facă, era venit de la FCSB!”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

FCSB ratează prima țintă: „Banii sunt buni, dar nu-l dăm!

FCSB, datoare după transferul lui Man » Cum a păcălit-o Becali pe UTA: „Ne-a transmis să o lăsăm așa, că e bine și așa”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
ray51
ray51  •  25 Mai 2021, 21:40

FCSB-ul nu mai poate accede in tururi avansate in nici o liga europeana. Treaba asta a fost si s-a terminat. Cand se va ajunge la cedarea FCSB-ului (vine vremea!) atunci vom mai discuta, altfel kaput/finita/konet/mortua est...

liberec2_0fcsb
liberec2_0fcsb  •  25 Mai 2021, 16:53

Mai pica inca o data cu noi si iar sta acasa.Hahahahaaa!!

flosud97
flosud97  •  25 Mai 2021, 14:40

Pai El nu reuseste sa castige contra propiei echipe Clinceni si viseaza sa castige Conference League, ha ha ha

Vezi toate comentariile (19)
Comentează