INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  UEFA

EXCLUSIV UEFA pune la bătaie 3,5 miliarde de euro pentru Liga Campionilor, Europa League și Conference League

Gazeta a intrat în posesia unei circulare pe care UEFA a transmis-o cluburilor calificate în cupele europene. Bugetul total pentru sezonul 2021/2022 din Liga Campionilor, Europa League și Conference League atinge suma de 3,5 miliarde de euro.
Gazeta a intrat în posesia unei circulare pe care UEFA a transmis-o cluburilor calificate în cupele europene. Bugetul total pentru sezonul 2021/2022 din Liga Campionilor, Europa League și Conference League atinge suma de 3,5 miliarde de euro.

Articol de - Publicat vineri, 21 mai 2021 13:38 / Actualizat vineri, 21 mai 2021 14:10

Gazeta a intrat în posesia unei circulare pe care UEFA a transmis-o cluburilor calificate în cupele europene. Bugetul total pentru sezonul 2021/2022 din Liga Campionilor, Europa League și Conference League atinge suma de 3,5 miliarde de euro.

CFR Cluj va fi cap de serie în primele două tururi preliminare din Liga Campionilor. În turul 3 și în play-off, campioana României ar avea o misiune mult mai dificilă, împotriva unor adversari precum Slavia Praga, Dinamo Zagreb, Rangers, Steaua Roșie Belgrad sau Salzburg

Clujenii ar putea da lovitura cu o calificare în grupele UEFA Champions League. Suma garantată pentru accederea în această fază este de 15,64 milioane de euro. Victoria este răsplătită cu 2,8 milioane de euro, iar rezultat de egalitate cu 840.000 de euro.

2 miliarde de euroeste valoarea premiilor puse la bătaie în ediția următoare de Liga Campionilor

Banii din Europa League, la îndemână pentru CFR Cluj

Dacă se va respecta calculul hârtiei și CFR va ajunge până în turul 3 din Liga Campionilor, după care va pierde, atunci se va afla în urne la tragerea la sorți pentru play-off-ul din Europa League. Unde cele 6 cluburi care vor fi eliminate în turul 3 din UCL se vor întâlni între ele, astfel că adversara campioanei din Liga 1 s-ar alege dintr-o listă de 5 nume: Ludogoreț (Bulgaria), Qarabag (Azerbaidjan), Malmo (Suedia), Midtjylland (Danemarca), Legia Varșovia (Polonia).

Obșinuiți cu grupele Europa League, „fervoarii” ar putea obține bani frumoși dacă ar repeta performanța din precedentele două sezoane:

  • 3,63 milioane de euro primesc echipele calificate în grupele Europa League 
  • 630.000 de euro valorează fiecare victorie din grupe 
  • 210.000 valorează fiecare rezultat de egalitate din grupe 
  • 1,1 milioane de euro primesc câștigătoarele de grupe 
  • 550.000 de euro primesc formațiile clasate pe locul secund 
  • 500.000 de euro pentru calificarea în șaisprezecimile de finală 
  • 1,2 milioane de euro pentru calificarea în optimile de finală 
  • 1,8 milioane de euro pentru calificarea în „sferturi” 
  • 2,8 milioane de euro pentru semifinaliste 
  • 4,6 milioane de euro finalista 
  • 8,6 milioane de euro câștigătoarea trofeului.

VIDEO CFR Cluj, sărbătoare după al 4-lea titlu consecutiv în Liga 1

Citește și alte știri din fotbalul european: 

EXCLUSIV Conference League devine obiectiv major pentru cluburile din Liga 1 » UEFA a anunțat sumele impresionante puse la bătaie

„Finalul perfect” » Trofeu câștigat în trei decenii diferite! Recordurile lui Buffon

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
misterverde
misterverde  •  22 Mai 2021, 11:21
Postat de mosierul pe 21 Mai 2021, 21:59

...tu îți dai seama cât de penibil ești cu astfel de comentarii?!???!...da mai schimbați mă, placa aia cu arbitrii....deveniți plictisitori, altceva nu mai știți iar la echipa voastră e un circ total...uite antrenorul...nu e antrenorul

Da cfr .. fotbal când joaca ..? Vine dudelange .. și acolo nu mai e Istvan... și da spunem arbitrii când e vorba de cfr .. pentru ca ei sunt .. noi dinamovisti .. va aduceți aminte de blaturile scârboase făcute de Dinamo în anii 2000 ? Cfr e înlocuitoare.... 0 fotbal .. doar coate în gura ... și se vede ca la Dinamo... când joaca în Europa.. cfr nu mai e matura .. puternica .. e doar o echipa precum cele din Lituania... cu bacatari , pescari etc etc...

tororosso
tororosso  •  22 Mai 2021, 11:02
Postat de cadu pe 21 Mai 2021, 20:30

Tu realizezi ce satisfactie e pentru noi cand vedem ca tot va plangeti pe site.in loc sa suferiti cu demnitate,va plangeti ca niste babe..eu mwr de placere cand va vad asa frustrati.eu am trait cu CFR toate realizarile,mi'tot una ca is 6 sau 7 titluri.ca suporter sunt implinit sa mi vad echipa campioana si in grupele ucl.asta le am trait pe viu,deci nu mi doream cu disperare sa mai luam inca un campionat..dar eram in extaz,doar ca sa vad frustrarea si suferinta voasta:))

@cadu zise falnic „ mi'tot una ca is ”... la câtă școală și minte puțină ai se vede de la o poștă că ești de acolo din mărginimea Koloșvar-ului. Este mai bine să fii prost şi să cunoşti acest fapt, decât să fii prost şi să te crezi inteligent .

wearethechampions
wearethechampions  •  22 Mai 2021, 08:41
Postat de Gelu Cristean pe 22 Mai 2021, 08:26

voi la hermanstad fumati la fel toti, ca mai stiu unul de acolo si cam la fel are logica, ala vorbeste si rar, tu la fel?

Asta nu e sibian, e mielusel 100%. Bubuie prostia in el, e clar omul ciobanului.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează