FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS. FRF

EXCLUSIV „E rezolvată problema. Îi dăm ordin lui Burleanu!” » Becali continuă războiul cu FRF: „Cluburile sunt de acord și semnează”

Gigi Becali continuă disputa cu FRF. Azi, într-o declarație pentru Gazeta Sporturilor, patronul FCSB susține că urmează să trimită către Federație o înștiințare semnată de mai multe cluburi din Superliga, potrivit căreia regula U21 să fie desființată.
Gigi Becali continuă disputa cu FRF. Azi, într-o declarație pentru Gazeta Sporturilor, patronul FCSB susține că urmează să trimită către Federație o înștiințare semnată de mai multe cluburi din Superliga, potrivit căreia regula U21 să fie desființată.

Articol de - Publicat vineri, 23 iunie 2023 19:15 / Actualizat vineri, 23 iunie 2023 19:20

Gigi Becali continuă disputa cu FRF. Azi, într-o declarație pentru Gazeta Sporturilor, patronul FCSB susține că urmează să trimită către Federație o înștiințare semnată de majoritatea cluburilor din Superliga, potrivit căreia regula U21 să fie desființată.

Ieri, Becali afirma din nou că vrea să se alieze cu ceilalți conducători din prima divizie pentru a boicota regula Federației, care le va obliga pe FCSB&Co. să folosească în următoarele două campionate cel puțin un fotbalist născut după 1 ianuarie 2002 pe toată durata unui meci.

Becali spune că FCSB va juca în Ghencea » Ce meciuri ar disputa roș-albaștrii pe Stadionul Steaua
FCSB
Becali spune că FCSB va juca în Ghencea » Ce meciuri ar disputa roș-albaștrii pe Stadionul Steaua

Gigi Becali, patronul FCSB, nu mai vrea să audă de regula U21: „Nu putem să stăm în somnolență și să fim batjocoriți de un om”

Astăzi, Gigi Becali și-a creionat deja planul de atac. Spune că majoritatea cluburilor din Liga 1 sunt de acord să semneze o înștiințare prin care FRF să fie obligată să renunțe la regula U21.

Îi vom trimite o hârtie lui Burleanu, o înștiințare, trebuie să ia la cunoștință și să pună în aplicare. Noi îi dăm lui ordin, nu el nouă! Toate cluburile sunt de acord, în mare. Semnăm o hârtie și o trimitem la Federație. Ei sunt executanți, nu noi, ei sunt oameni puși de noi. Nu putem să stăm în somnolență și să fim batjocoriți de un om. 

În Ungaria, primești bani de la Federație să utilizezi un jucător U21. Să facă și el așa! Eu fac fotbal ca să aibă el echipă națională? Nu! Eu fac fotbal ca să câștig bani. E rezolvată deja această problemă. Semnăm toți o hârtie și gata, îl înștiințăm pe Burleanu”, a declarat Becali pentru GSP.ro. 

Întrebat dacă e de părere că acest demers i-ar putea afecta în vreun fel echipa, finanțatorul roș-albaștrilor a replicat: „Nu mi-e frică de nimic. Dacă ai echipă puternică, nu ți se poate întâmpla nimic, n-au ce să-ți facă. În ultima etapă, am avut 2-0 cu Farul. Dacă eram noi buni, ne mai făcea cineva ceva?!”.

Gigi Becali voia același lucru și în 2021

Nu e prima dată când Becali vorbește despre un asemenea demers. În mai 2021, patronul FCSB își dorea o acțiune similară, rămasă fără deznodământ:

„Ei propun ca noi, sclavii, să respectăm regula asta. Eu sunt sclavul care s-a răzvrătit. Hai să spunem Spartacus, că era și trac și machedon. Și atunci eu, care sunt sclavul Spartacus, am sunat la cluburi, la alte triburi de sclavi. Am sunat prima dată la Rotaru și i-am spus să facem o revoluție. L-am sunat și pe Iftime și a zis că e de acord. L-am sunat și pe cel de la CFR, pe Copilu, că pe el îl cunosc, și a zis că e de acord. Noi ne adunăm la Ligă și nu mai băgăm nici măcar un jucător U21 în echipă. Da, o revoltă!”.

2016este anul în care FRF a implementat regula U21 în Liga 1

Principalele soluții pe care FCSB le are sezonul următor pentru regula U21:

  • Alexandru Pantea (19 ani, fundaș dreapta)
  • Eduard Radaslavescu (18, mijlocaș ofensiv)
  • Octavian Popescu (20, mijlocaș ofensiv)
  • Matei Tănasă (17, extremă stânga)

Andrei Vochin nu crede în „revoluția” lui Gigi Becali 

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu și unul dintre promotorii regulii U21, e de părere că încercarea lui Gigi Becali nu va avea sorți de izbândă.

A mai vorbit despre revolte în trecut, iar când s-a uitat în spate era singur. Dintre cei 16, a zis că a vorbit cu Rotaru, cu «ăla de la Petrolul» (n.r. cu - Marian Copilu)... Îţi dai seama când te exprimi la modul «ăla de la Petrolul» că «ăla» o să vină imediat în spatele tău (n.r. - ironic), mai ales că ştim conducătorii din Liga 1 şi ştim cum gândesc, mai sunt şi unii care mai gândesc sănătos. 

Nu cred că se poate întâmpla ceva. Spun sincer că aş vrea să trăiesc momentul - dar să nu mai fiu la Federaţie atunci - în care să nu mai fie regula asta. Sunt curios să văd ce se întâmplă atunci, câţi jucători U21 vor mai juca în Liga 1, câţi bani vor mai lua cluburile pe fotbaliștii vânduţi, că nu cred că au vândut jucători de 27 de ani. Au vândut de 23, 24 de ani, pe bani buni. 

Din analizele mele, în campionatul 2013-2014 doar Viitorul şi Universitatea Craiova lui Rotaru foloseau un fotbalist sub 21 de ani, înainte ca regula să fie implementată”, a spus Vochin pentru Orange Sport.

Gazeta a solicitat Federației un punct de vedere oficial cu privire la declarațiile lui Becali, însă, până la ora redactării articolului, nu a primit un răspuns

VIDEO. Gigi Becali pune iar de-o „revoluție” contra regulii U21: „Ne comandă pe noi Burleanu?!”

Tot despre FCSB:

Boicot la FCSB: „Susținere ZERO! Îți place doar când încasezi?”
FCSB
Boicot la FCSB: „Susținere ZERO! Îți place doar când încasezi?”
FCSB va disputa două amicale de top: cu PAOK Salonic şi Anderlecht + Alte meciuri tari ale echipelor românești
fcsb
FCSB va disputa două amicale de top: cu PAOK Salonic şi Anderlecht + Alte meciuri tari ale echipelor românești

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
dinamo100
dinamo100  •  24 Iunie 2023, 09:18

Becali da din gura aiurea, nu stiu cine il mai baga in seama. Burleanu nu cred

dandana
dandana  •  24 Iunie 2023, 07:58

Mi se pare normal. Din cauza acelor copii, ei nu mai pot aduce jucători să-i ajute cu ceva la ce vor. Și totuși dacă ii crești se fac ai dracu antrenorii și nu ți ia la națională ca se supara

imgb
imgb  •  24 Iunie 2023, 03:13

Cred ca Burleanu ride cu lacrimi !...Bey Spartakulus im becilus magnificus .... *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează