FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi vrea să-i ceară ajutorul, însă George Simion a fost categoric: „Pentru mine, Steaua a murit când a luat-o Becali”

George Simion
George Simion

Articol de GSP - Publicat marti, 03 mai 2022 13:12 / Actualizat marti, 03 mai 2022 14:23

Gigi Becali, patronul FCSB, a dezvăluit azi că vrea să-i propună lui George Simion, președintele AUR, să-l ajute să joace pe stadionul Ghencea, construit din bani publici.

  • George Simion a fost motorul AUR în campania pentru alegerile parlamentare. Este un activist civic care militează, în principal, pentru unirea României cu Republica Moldova. Liderul AUR are o strânsă legătură cu fenomenul ultras.
  • Este membru cofondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”, principalele formațiuni ultras care sprijină echipa națională a României. Tot el a pus bazele revistei „Romanian Ultras”.

Totuși, calculele lui Becali s-ar putea să nu se potrivească cu realitatea.

Motivul? În decembrie 2020, liderul AUR acorda un interviu pentru Gazeta Sporturilor în care acuza că „Steaua a murit când a fost preluată de Gigi Becali”. 

„Vrem pe Giulești! Sunt ei țigani, dar sunt civilizați” » Derapaj rasist + 3 idei nebunești ale lui Becali pentru finala cu CFR: „Doar George Simion are curaj să ne ajute”
FCSB
„Vrem pe Giulești! Sunt ei țigani, dar sunt civilizați” » Derapaj rasist + 3 idei nebunești ale lui Becali pentru finala cu CFR: „Doar George Simion are curaj să ne ajute”

George Simion: „Steaua a murit când a luat-o Becali”

„Steaua a murit când a luat-o Becali. În sufletul meu, Steaua e aceea a lui Duckadam și Lăcătuș. Pentru mine, Steaua nu mai există în nicio formă. De prin 2002-2003 n-am mai ținut cu niciun club, dar, în schimb, am descoperit în profunzime lumea aceasta a suporterilor, care înseamnă pasiune și atașament. 

Aș fi vrut ca primul meu meci pe stadion să fie la Steaua, dar tata m-a dus la Rapid. De atunci m-au fascinat tribunele. Eram cu ochii pe ce se întâmplă prin peluze și mai întrebam ce înseamnă chestia aia cu «M… Lucescu!”, a declarat George Simion, pentru Gazeta Sporturilor. 

Ce a spus azi Gigi Becali

Eu nu mă mai supăr, nu mă mai enervez. Asta e România. Nu avem ce să facem. Singurul lucru care se poate face e implicarea în politică, schimbarea oamenilor politici. Dacă Dâncu este ministru... E fricos. Îți e frică de galerie? Dâncu are și interese cu CFR. Așa am auzit. Are el bani acolo dați. Așa am auzit, un zvon. Dar asta nu contează.

Fac cerere la Guvern și la Parlament. Fac petiție la Parlament ca să se ia poziție. Bine, nu știu cu cine. O să vorbesc cu Simion. E singurul cu care poți face ceva, are curaj și bărbăție. Restul sunt fricoși. Bine, și ăștia de la PSD. Singurul partid care e patriotic e PSD
 – Gigi Becali, la ProArena

VIDEO George Simion: „Pentru mine, Steaua a murit!”

Citește și:

Ce nu s-a văzut la TV: scandal monstru după FCSB - FC Argeș! „Dodel” Tănase, la un pas de bătaie cu galeria: „Când i-am reproșat asta, ne-a înjurat!”

Un fost jucător din Liga 1 a identificat marea problemă a lui Tavi Popescu: „Antrenorii trebuie să-l învețe”

Gigi Coverciano » Becali schimbă tactica la FCSB în cele 3 etape decisive: „Fac un mic retuș. Suntem expuși cu el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
petre47
petre47  •  04 Mai 2022, 09:37

Amintindu-ne de "turnurile" patronului in relatia cu statul, a spune ca FCSB n-a jumulit bugetul e o mare prostie.

loko1
loko1  •  04 Mai 2022, 07:12

Simioane credeam ca tu gandesti ,altfel decat infractorii care au fost la conducere de peste 30 de an care au considerat bugetul ,buzunarul lor.Cu aceasta declaratie ai pierdut multi care credeau in AUR. Nu asa te deosebesti de Dancu,prietenul lui Dragnea.

godot
godot  •  03 Mai 2022, 20:12
Postat de mircea_pop112 pe 03 Mai 2022, 15:42

Nu e chiar asa pt ca Opera Romana este precum Allianz Arena iar Tzanca Uraganul e precum FC Faurei, mai trebuie sa creasca sa ajunga acolo. Intrebarea ar fi de ce FC Faurei ar juca pe Allianz Arena si Bayern nu ar avea voie, cam asa e la noi. In Ghencea joaca Tzanca Uraganul iar Marcel Pavel e trimis a Buzau...

O întorci din condei. În discuție nu au fost criterii subiective, cum ar fi cel de valoare, ci exclusiv principiul liberului acces la un stadion făcut din bani publici, la simpla solicitare a oricărui doritor dispus sa plătească. Moment în care intervine comparația Operă-Tzancă (edificiu public - închiriat cui plateste). Dacă totuși introducem criterii subiectiv, prevalează principiul conflictului de interese între cele doua entități.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează