FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Lingurițe diferite pentru cei care se împărtășesc? Gigi Becali se opune vehement: „Acolo este sângele și trupul lui Hristos!”

Gigi Becali, finanțator FCSB +37   FOTO
Gigi Becali, finanțator FCSB

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 mai 2020 07:57

Gigi Becali (61 de ani), finanțatorul FCSB, a intervenit în polemica utilizării uneia sau mai multor lingurițe pentru împărtășire în această perioadă marcată de pandemia COVID-19.

În aceste zile, în care se cere renunțarea la multe dintre obiceiurile devenite uzuale printre oameni pentru a evita răspândirea virusului, în spațiul public apar des dispute cu privire la felul în care ar trebui să fie realizată Sfânta Împărtășanie.

Gigi Becali: „Voi habar nu aveți!”

Sâmbătă, ÎPS Teodosie Petrescu a împărtășit în Constanța mai multe persoane, copii și adulți, folosind același potir și aceeași linguriță. Gestul acestuia a fost criticat aspru de către persoanele care consideră că ar trebui să fie folosite lingurițe diferite de către fiecare credincios. Acum, Gigi Becali își oferă părerea cu privire la acest subiect:

„Nu are voie nimeni, niciodată, că se scufundă lumea, să interzică Sfânta Împărtășanie! Voi habar nu aveți! Acolo este sângele și trupul lui Hristos! Lingurița este făcută de oameni, dar când a fost atinsă de sângele și de trupul lui Hristos… s-a dus virusul de tot. Eu nu vreau așa ceva, să vin cu lingurița de acasă. Este o linguriță care a atins sângele lui Hristos, nu se poate să o ducem acasă. Ea rămâne acolo, alături de celelalte lucruri sfinte”, a declarat Becali la România TV.

Gigi Becali: „Hristos nu îmbolnăvește, face omul sănătos!”

În continuare, Gigi Becali a contrazis și afirmațiile conform cărora sărutatul icoanelor ar putea duce la răspândirea virusului între credincioși:

„Cu icoanele… După slujbă, fiecare intră în biserică și sărută icoanele. Ce să facem? Să nu mai pupăm icoanele, că sunt viruși pe ele? Să venim de acasă și să punem folie de plastic peste ele? Asta nu se poate! Dacă se duc o mie de bolnavi de coronavirus și se împărtășesc curat, după aceea mă duc și eu. Dar nu cum a făcut Cataramă! Hristos nu îmbolnăvește! Hristos face omul sănătos”.

VIDEO. Gigi Becali va renunța la Marko Momcilovic după acest sezon

Citește mai multe știri despre FCSB:

Fotbalistul de „națională” care vrea să ajungă la FCSB: „E cea mai mare echipă din România!”

Avantaj FCSB în lupta cu CFR Cluj și Craiova! Pe ce mizează Gigi Becali și Bogdan Vintilă în finalul sezonului din Liga 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
endeavour
endeavour  •  17 Mai 2020, 14:31

Si sangele lui Hristos nu se poate da cu lingurita de plastic?

breitner
breitner  •  17 Mai 2020, 13:43

El e obisnuit sa manance din acelasi blid si cu aceeasi lingura impreuna cu altii (de aceeasi teapa)!

780708698710213
Razvan Claudiu  •  17 Mai 2020, 10:45

Pai il asteptam pe el sa ne dea exemplu la impartasenie cu lingurita comuna dupa vreo cateva sute de enoriasi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează