FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali n-a iertat pe nimeni! Cum arată acum lista salariilor: medie de play-out

Gigi Becali a decis: jucătorii de la FCSB au salariile înjumătățite din cauza pandemiei de coronavirus
Gigi Becali a decis: jucătorii de la FCSB au salariile înjumătățite din cauza pandemiei de coronavirus

Articol de , , - Publicat marti, 07 aprilie 2020 10:09

Niciun titular de la FCSB nu câștigă acum mai mult de 8.500 €. Media noilor contracte, după ce Gigi Becali a înjumătățit salariile, e apropiată de nivelul care exista în play-out înaintea pandemiei de coronavirus.

 

Nu mai există fotbaliști care să primească zeci de mii de euro lunar de la Becali. Noul salariu mediu lunar, de pe urma micșorării: 6.300 de euro. Cel mai bine plătit a rămas Florin Tănase, cu 8.500 de euro, jumătate din cât avea înaintea recesiunii. Următorul e Adrian Petre, care primește 8.000 €.Atacantul adus din Danemarca, de la Esbjerg, cu 500.000 €, încă nu a marcat vreun gol pentru roș-albaștri, însă e bine remunerat datorită cotei cu care a revenit în România. Internațional de tineret, el e considerat un vârf de viitor, în stare să impresioneze și să fie vândut mai departe cu profit.

Media e de 6.300 de euro lunar, cu câțiva titulari aflați sub suma aceasta. Vlad, Miron, Cristea, Panțâru mai câștigă doar câte 5.000 €. Planic, cu 15.000 €, tocmai a fost trimis în șomaj tehnic și a devenit un inamic fiindcă nu semnează scăderea.

Becali a reacționat la scurt timp după ce a fost oprit campionatul, le-a propus jucătorilor să scadă la jumătate salariile și aproape toți au acceptat. Schimbarea e una radicală, fiindcă FCSB a fost, ani la rând, clubul care a plătit cel mai bine. Acum nu mai e valabilă comparația, sunt mulți fotbaliști din Liga 1 care câștigă mai bine.

Denis Alibec face cât patru de la FCSB

Media salariilor vicecampionilor, 6.300 de euro, e una de play-out, în situația economică existentă înaintea coronavirusului. Dinamo, un club pe care inclusiv suporterii proprii îl consideră zgârcit, îl plătește pe Fabbrini cu 16.000 de euro lunar! La Astra, Alibec și Budescu primesc câte 20.000 de euro pe lună.

Denis a și comentat recent mișcările din competiție și a anunțat că el nu acceptă să primească mai puțini bani: „Nu aș semna pentru micșorare. Oricum suntem plătiți cu întârziere, nici nu știm când ne luăm banii, n-aș fi de acord să scadă". Alibec câștigă, în situația de față, cât aproape toată apărarea de la FCSB: Vlad, Miron, Cristea, Panțâru.

Roș-albaștrilor le-ar intra în vigoare contractele-tip, cu salarii duble față de acestea, de la 1 octombrie, doar că Becali a insistat că nu va accepta nici în viitor să mai achite sume la fel de mari. Baremul va fi păstrat așa cum e acum, cu Tănase cel mai bogat, remunerat cu 8.500 de euro în fiecare lună. 

Cât încasează lunar titularii de la FCSB (€)

A. Vlad (5.000) - V. Crețu (6.000), A. Miron (5.000) , I. Cristea (5.000), Panțâru (5.000)- Oaidă (6.000), Ov. Popescu (6.000), Fl. Tănase (8.500) - Man (7.500), Ad. Petre (8.000), Fl. Coman (7.500)

69.500 de eurovalorează toate salariile nete ale titularilor. Taxele pentru contractele de activitate sportivă sunt în jurul a 10 la sută, ceea ce înseamnă că FCSB nu consumă mai mult de 8.000 de euro lunar cu plata impozitelor

7.000 de euroconstituie salariul lunar al lui Straton, portarul de rezervă de la Dinamo. Croatul Mrzljak primește 11.000 de euro lunar. E drept că roș-albii au suspendat contractele, cât ține starea de urgență, o perioadă în care fiecare jucător mai încasează doar 2.340 de lei de la stat

Becali: „Să-mi dea zece milioane!"

Becali a scăzut pretențiile, conștient că recesiunea îi afectează pe toți, nu doar pe români.„"Voiam 20 de milioane de euro pentru Man, acum cer 15 milioane și l-aș da cu 10!", a spus la ProX. Pentru Coman i-a cerut lui Orlando City 9 milioane de euro, acceptați în trei tranșe. 

Gigi crede că mai există o singură cale pentru ca în fotbal să rămână bani mulți: „Să fie desființat fair-play-ul financiar și bogații lumii să aibă libertatea de a cheltui în fotbal câți bani vor! Dacă fiului vreunui prinț îi place Messi, să poată plăti miliarde ca să-l ia de la Barcelona! Și dacă Messi o să mai valoreze miliarde, o să pot vinde și eu jucători pe sume mari". Recordul FCSB la export a fost Nicolae Stanciu, dat la Anderlecht cu 9,5 milioane de euro. Până să-i scoată la vânzare, Becali a anunțat că jucătorii lui reiau antrenamentele în baza din Berceni:  „Tănase și încă unul se antrenează deja, cred că e Crețu al doilea. Dacă respectă regulile, nu se apropie, nu văd care e problema!"

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Marius Lăcătuș îl avertizează pe Gigi Becali: „Nu ar fi prea inteligent din partea ta să vii cu echipa în Ghencea”

S-a întors roata la FCSB: cum e jucat pe degete Gigi Becali de Bogdan Planic

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
maryan72
maryan72  •  07 Aprilie 2020, 14:57

auzi la el ,,tanase si inca unul'':cum bre nea gigi exact cheia de la mijlocul terenului nu o recunosti?

jabs
jabs  •  07 Aprilie 2020, 14:10

Foarte bine,erau prea blazati.

steaua1986.
steaua1986.  •  07 Aprilie 2020, 12:15
Postat de ares321 pe 07 Aprilie 2020, 12:10

Ce se oftica gigistii:)))

Isi apara stapanul.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează