FOTBAL  »  Superliga  »  DERAPAJ RASIST

Derapaj după derapaj » Becali nu înțelege unde a greșit: „Ce rasism, nu sunt țigani? Du-te domne cu prostiile și mizeriile lor!”

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 iulie 2022 11:28 / Actualizat sambata, 23 iulie 2022 12:15

Gigi Becali, patronul lui FCSB, a avut astăzi un nou derapaj rasist la adresa rromilor, deși tocmai a fost amendat din același motiv de Comisia de Etică și Disciplină a FRF.

La finalul sezonului trecut, Becali a avut un derapaj la adresa fanilor celor de la Rapid: „Rapidiștii au o galerie așa cum sunt ei. Țigani, țigani, dar sunt civilizați oamenii”. În urma sesizărilor, din cauza acestor cuvinte, latifundiarul a fost amendat cu 2.000 de lei.

Gigi Becali, sancționat chiar înaintea derby-ului cu Rapid din cauza unor declarații rasiste la adresa rivalei! Ce amendă a primit
FCSB
Gigi Becali, sancționat chiar înaintea derby-ului cu Rapid din cauza unor declarații rasiste la adresa rivalei! Ce amendă a primit

Becali, un nou derapaj rasist

Becali a vorbit despre amenda încasată și nu înțelege unde a greșit.

„Ce rasism? Nu sunt țigani? E o poreclă, o alintare. Țiganul nu este om? Ei fac discriminare. Du-te domne cu prostiile lor și mizeriile lor! Adică poate să îi învețe la scoală despre sexualitate? 

Țiganul e țigan și gata. Să îmi dea iar amendă. Eu folosesc cuvintele așa cum m-a lăsat Dumnezeu. Nu îmi e frică. Dacă nu e țigan , nu îi zic țigan. Dacă zice că e american, îi zic «americanule».

Care nu vrea să îi zic așa, îi zic rrom. Dar dacă el e țigan, îi zic țigan. Mie poți să îmi zici și machidon, aromân, cum vrei. Și neamț poți să îmi spui, nu mă deranjează”, a declarat Gigi Becali la Pro Arena

Ce nu înțelege patronul FCSB: de ce este rasism când spui „țigan”

De ce nu e la fel să-i spui „Țigan” unei persoane de etnie rromă cu a-i spune „Americanule” unui cetățean din State? Deoarece rromii reprezintă una dintre cele mai persecutate comunități din Europa și cea mai marginalizată, fiind de-a lungul vremurilor o țintă frecventă a discriminării și prejudecății populațiilor majoritare. În România, apelativul „țigan” a căpătat o conotație negativă. 

Citește și:

„Fără fumat și înjurat la mine-n curte!” » Titularul de la FCSB scos din lot de Gigi Becali

Pe cine a luat Mititelu? Nume mare sau „un jucător terminat”? » Verdict dur de la Atena în privința lui Kyriakos Papadopoulos: „Este un fost jucător. A ars deja"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (92)
istet10
istet10  •  25 Iulie 2022, 12:07

In plus eu nu mi-am dat singur replica.

istet10
istet10  •  25 Iulie 2022, 11:52
Postat de istet10 pe 25 Iulie 2022, 11:19

***

***. Ba, esti complet ignorant. Eu nu il apar pe Becali. Daca aveai cap observai ca il critic. Dar aici nu greseste. Nu esti in masura sa faci morala. Spui prostii pt ca il displaci pe Becali. Iti dipretuiesti limba. De ce? Pt ca esti limitat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

istet10
istet10  •  25 Iulie 2022, 11:19
Postat de ucluj2011 pe 24 Iulie 2022, 15:33

Iar ai apărut "istețule"? Voiai să spui ceva? Ce sa întâmplat , chiar nu poți să accepți că Gigi este un prost crescut conflictual care scoate pe gură numai "perle" numai în cele mai nepotrivite momente, nu-i așa?!!!? Gigistule , voi nu sunteți fani FCSB bă , voi sunteți fani Gigi... Bine vă spun steliștii când vă spun...!!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (92)
Comentează
Close