FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Pe cine a luat Mititelu? Nume mare sau „un jucător terminat”? » Verdict dur de la Atena în privința lui Kyriakos Papadopoulos: „Este un fost jucător. A ars deja"

Articol de - Publicat sambata, 23 iulie 2022 10:29 / Actualizat sambata, 23 iulie 2022 11:10

Kyriakos Papadopoulos, 30 de ani, a semnat vineri seară pe două sezoane cu FCU Craiova. A fost cel mai tânăr debutant din fotbalul grec. A jucat primul meci în Bundesliga la Schalke, lângă Neuer, Rakitici și Raúl. Dar a și pierdut peste trei ani din cariera sa din cauza accidentărilor. La Atena se spune că „este un fost jucător". Și că „a ars deja".

O vedetă în Liga 1. FCU Craiova l-a transferat pe Kyriakos Papadopoulos! Aparent, o mare lovitură. Un nume important, un copil teribil al fotbalului grec, dar de ce vine un jucător în vârstă de 30 de ani, cu 136 de meciuri în Bundesliga, în România, la un club care a terminat sezonul trecut pe locul 4 în play-out? 

Planează și semne de îndoială în jurul său. La Atena se spune că „Papa", cum e alintat Kyriakos, e un „fost mare talent ce a ars repede". Spre finalul unei carierei măcinate de accidentări.

Kyriakos Papadopoulos a semnat cu FCU Craiova » La 15 ani, în campionatul grec. La 18 ani, juca în Bundesliga. La 19, la națională!

Pe cine a luat Mititelu? Nume mare sau „un jucător terminat”? » Verdict dur de la Atena în privința lui Kyriakos Papadopoulos: „Este un fost jucător. A ars deja
Kyriakos Papadopoulos, la FCU Craiova. Foto: Facebook/Fotbal Club Universitatea 1948

Cât de valoros a fost Papadopoulos? Cifrele startului sunt elocvente:

  • 15 ani și 283 de zile avea când a debutat oficial la Olympiakos, pe 2 decembrie 2007, într-un meci cu Atromitos. Cel mai tânăr debutant din istoria campionatului grec.
  • 18 ani și 128 de zile avea când s-a transferat la Schalke (pe 1 iulie 2010, pentru două milioane de euro), unul dintre cele mai puternice cluburi germane la acea vreme, locul 2 în Bundesliga în sezonul 2009-2010.
  • 18 ani și 179 de zile avea când a debutat în Bundesliga, pe 21 august 2010, într-o întâlnire Hamburg - Schalke 2-1. Îi avea printre coechipieri pe Neuer, Metzelder, Matip, Rakitici, Farfán și Raúl. 
  • 19 ani și 101 zile avea când a jucat primul său meci la naționala Greciei, promovat de Fernando Santos, selecționerul de atunci, pe 4 iunie 2011, contra Maltei, în preliminariile Euro. 
  •  21 de ani avea în 2013, când valoarea sa era estimată la 18 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

Un jucător înalt (1,85 m), puternic, agresiv, un fundaș central care putea evolua și în fața apărării, excelent în aer (inclusiv în careul advers, a marcat 21 goluri de-a lungul timpului), dar deloc rău la firul ierbii, acesta a impresionat în prima parte a carierei. 

A rămas un deceniu în Germania, la Schalke (4 ani), Leverkusen (2 ani), Leipzig (6 luni) și Hamburg (3 ani și jumătate).

Papadopoulos a pierdut 941 de zile numai din cauza accidentărilor la genunchi și umăr!

Umbrele celor zece ani în Germania sunt însă la fel de mari. A suferit accidentări grave, mai ales la genunchi și umăr. Iată-le doar pe cele care l-au îndepărtat cel mai mult de pe gazon:

  • 322 de zile out, între noiembrie 2012 și octombrie 2013. A fost operat la genunchi. 
  • 229 de zile out, între iulie 2018 și martie 2019. Din nou, supus unei intervenții chirurgicale la genunchi. 
  • 105 zile out, între martie și iunie 2016. Ruptură de tendon.
  • 678 de zile out numai din cauza problemelor la genunchi. 
  • 263 de zile out numai din cauza leziunilor suferite la umăr, în special în perioada 2014-2015 (256 de zile).

Apărătorul grec a pierdut în total peste trei ani luptându-se cu accidentările!

1.184de zile a lipsit Kyriakos Papadopoulos, în total, din cauza accidentărilor în întreaga sa carieră, potrivit Transfermarkt

„Kyriakos Papadopoulos este un exemplu de imitat și de evitat"

Surse din Grecia susțin că Papadopoulos „a ars deja" și că e „un fost jucător. E terminat". Din 2018, după ultima operație la genunchi, cariera sa pare compromisă. 

În primăvara lui 2020, după două sezoane teribile, cu numai șase meciuri de-abia adunate, când a încercat să se antreneze cu PAOK, fără succes, și cu Panathinaikos, nereușind să obțină nicăieri un contract bun acasă, site-ul elen Contra.gr scria într-un articol intitulat „Kyriakos Papadopoulos este un exemplu de imitat și de evitat" că declinul a început. 

La doar 28 de ani. De atunci, nu s-a mai putut stabiliza. A semnat cu trei cluburi, dar nu a rezistat nicăieri nici măcar un an.

  • 7 luni a jucat în stagiunea 2020-2021 în Croația, la Lokomotiva Zagreb: 24 de meciuri. 
  • O lună a fost sub contract, în vara lui 2021, la Al-Fayha, în Arabia Saudită. O singură partidă, 16 minute. 
  • 9 luni a avut angajament cu Atromitos (2021-2022), în Grecia, unde a fost coleg cu Dorin Rotariu și Denis Alibec. 16 jocuri.
Pe cine a luat Mititelu? Nume mare sau „un jucător terminat”? » Verdict dur de la Atena în privința lui Kyriakos Papadopoulos: „Este un fost jucător. A ars deja
Papadopoulos și Raul la Schalke // FOTO: Imago

În total, „Papa" a evoluat de 47 de ori în ultimii patru ani. La Atromitos, ultimul său club, a fost titular indiscutabil în prima parte a sezonului precedent, apoi a ieșit din echipă. 

Din decembrie 2021 și până la sfârșitul sezonului, a prins numai 5 meciuri. O singură dată integralist. Din 3 martie, nu a mai fost folosit deloc.

Viața de noapte agitată i-a afectat cariera? 

Și la națională steaua lui pare să fi apus. În 2018, 2019 și 2020, nu a mai evoluat în nicio partidă oficială. Anul trecut, a fost folosit de trei ori în preliminariile Mondialului, ultima dată pe 5 septembrie, la 1-1 cu Kosovo. Două minute. Ultimele două minute pentru Grecia, la a 35-a selecție. 

Pe cine a luat Mititelu? Nume mare sau „un jucător terminat”? » Verdict dur de la Atena în privința lui Kyriakos Papadopoulos: „Este un fost jucător. A ars deja
Kyriakos Papadopoulos, în duel cu Alvaro Morata, în Spania – Grecia, în martie 2021 // FOTO: Imago

O altă sursă de la Atena sugerează că desele sale probleme cu accidentările ar putea avea și o explicație în afara terenului: „O viață de noapte agitată"

297de meciuri a jucat fundașul central grec la echipele de club (262) și naționala Greciei (35); a marcat 21 de goluri (17-4)

Citește și:

Ce caută Viktor Orban în fotbalul românesc » Azi merge la inaugurarea unui alt stadion construit de maghiari în România

Novak se laudă că UDMR a investit în sport, dar omite că banii sunt proveniți de la Guvernul României

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
propaganda
propaganda  •  24 Iulie 2022, 18:20
Postat de george.br pe 23 Iulie 2022, 12:44

Pe cuvant de pionier?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

morisca_11
morisca_11  •  24 Iulie 2022, 11:37

2 sau 3 etape apt de joc , se da accidentat si apoi puscariasul face *** . hahahahhaha

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

flosud97
flosud97  •  23 Iulie 2022, 19:50

Mama cati invidiosi pacilea si cei mai multi sunt mogosenii, ha ha ha le este ciuda ça mititelu aduce jucatori si cu CV impressionnant, pe cand rotarelu ariciu ce le aduce pe martic Care a jucat doar 72 de min intr-un an la sion in rest a jucat pentru echipa a doua a lui sion in Liga a 3-ea , si pe Silva ala Care cica a fost bomba cu albanezii , ha ha ha ha

Vezi toate comentariile (31)
Comentează