FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, prin ochii unei legende: „Un rău necesar și specific perioadei noastre. Tu, patron, nu poți face aceste lucruri”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 mai 2020 11:19

Ion „Jackie” Ionescu (84 de ani), fost jucător reprezentativ la Politehnica Timișoara, i-a făcut în această dimineață o amplă caracterizare lui Gigi Becali (61 de ani), patronul celor de la FCSB. 

Legenda timișoreană a analizat „grandomania” lui Becali, dar și obiceiul său de a interveni peste antrenori la schimbări.

„Pare un rău necesar și specific perioadei noastre. Nu s-ar putea fără Gigi Becali în anii pe care-i trăim. Dacă nu apărea el, apărea altcineva. Nu într-un palat, ci într-un castel. E grandomanie.

Actele de binefacere pe care le face sunt reale și vor dăinui. În dorința lui furibundă de a face bani și performanță, face greșeala de a dărâma ce a construit. A greșit cu numeroși jucători, cum a făcut cu Golofca și cu mulți alții. Are nevoie de omogenitate. 

La Becali, spiritul comercial acoperă performanța. Performanța se face în fotbal printr-o echipă stabiliă tactic și conceptual, nu poți schimba jucătorii la pauză. Tu, patron, nu poți face aceste lucruri. Becali are o anumită intuiție, dar intuiția lui e de ordin afectiv sau comercial, atât”, a spus Jackie Ionescu, la Pro X. 

Cine e Jackie Ionescu?

Ion „Jackie” Ionescu, originar din Timiș, este cunoscut pentru faptul că a antrenat în toate eșaloanele fotbalistice, de la campionat comunal până la Liga 1. A izbutit în 1980, pe vremea când era pe banca tehnica a lui Poli, să aducă Cupa României în Banat. A fost antrenorul Timișoarei la calificarea istorică în fața lui Celtic, din 1980, și la egalul reușit de Poli cu Real Madrid, în 1992, 1-1.

Gigi Becali, prin ochii unei legende: „Un rău necesar și specific perioadei noastre. Tu, patron, nu poți face aceste lucruri”

A avut 4 mandate la Timișoara, trecând prin cariera sa și pe la Jiul Petroșani, CFR Timișoara, UTA Arad, CSM Reșița, Corvinul Hunedoara, Sportul Studențesc și Progresul București. 

Ca jucător a avut în CV doar 4 echipe: Poli, Progresul Sibiu, Sportul și Victoria București, nereușind să aibă performanțele obținute mai târziu ca antrenor.

VIDEO. Jackie Ionescu, invitat la GSP Live

Citește și alte știri despre Gigi Becali:

FCSB își pune toate speranțele într-un fost dinamovist! Cum l-a cucerit pe Gigi Becali

FCSB. Gigi Becali confirmă GSP: „Acolo o să jucăm, acela va fi stadionul nostru”

FCSB. Gigi Becali s-a săturat și spune stop! Anunțul îngrijorător pentru FCSB: „Nu are ros

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează