FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

Gigi Becali atacă măsurile fiscale pregătite de Guvern: „Dacă ne mai și taxează, trebuie să închidem porțile!”

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2023 23:28 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 23:29

Gigi Becali, patronul FCSB, se declară împotriva noilor măsuri fiscale pe care le pregătește Guvernul României.

  • Context: Guvernul a pregătit un proiect de lege care conține noi măsuri fiscale include modificări care afectează sportul profesionist. Începând din anul următor, salariul maxim pe care îl poate plăti un club finanțat din bani publici nu poate depăși 30.000 de lei net. Va crește taxarea contractelor de activitate sportivă, ceea ce o să încurce și fotbalul 

Omul de afaceri este de părere că fotbalul românesc va avea de suferit dacă se vor impune taxe mai mari pentru contractele sportive.

Metode șocante la naționala U21 a României! » Pentru ce erau treziți jucătorii la ora 7:00 și ce au fost nevoiți să îndure la antrenamente
ROMÂNIA U21
Metode șocante la naționala U21 a României! » Pentru ce erau treziți jucătorii la ora 7:00 și ce au fost nevoiți să îndure la antrenamente

Gigi Becali contestă măsurile Guvernului

„Păi dacă ne mai și taxează, trebuie să închidem porțile! O să îngreuneze activitatea mai mult. Ce să facem? Ce pot să fac? Măcar atât ne lăsau.

Să ceri bani de la stat pentru fotbal, ca să dai salarii, nu e normal! Trebuie să ceri de la primării să îți facă stadioane, pentru că populația vrea fotbal. Și să facă stadioane. Asta poți să ceri.

Să vii să suprataxezi, iar nu mi se pare normal. Ne descurcam greu. Privații vor închide și vor rămâne Consiliile Locale să facă echipe de fotbal. Și nu vom mai avea fotbal. Echipele nu vor putea să se descurce în cupele europene ”, a spus Gigi Becali, potrivit Prosport.

Taxe mai mari pentru contractele sportive

Taxarea mai mare a contractelor de activitate sportivă o să le îngreuneze activitatea cluburilor de fotbal, care se vor trezi cu cheltuieli în plus. 

Din 2024, societățile din fotbal vor avea de achitat 30 la sută și la contractele de activitate sportivă. Un club cu un buget salarial anual de 3 milioane de euro avea nevoie de 3,3 milioane de euro cu tot cu taxele. În viitor ar trebui să mai facă rost de 600.000 de euro sau să scadă salariile și să se încadreze în suma pe care o avea disponibilă înainte de aplicarea noilor măsuri fiscale ale Guvernului.

De exemplu, un club care îi plătește unui jucător 10.000 de euro lunar consumă acum 11.000 de euro, cu tot cu taxele. Cu noua lege, clubul acesta va trebui să consume 13.000 de euro lunar ca să-i poată vira unui jucător 10.000 de euro.  Cel mai bine plătit fotbalist din campionat, Florinel Coman, câștigă 30.000 de euro pe lună. Pentru el, FCSB va trebui să consume 39.000 de euro la fiecare salariu.

VIDEO Totul despre Hermansntadt - FCSB

Citește și: 

FCSB nu a renunțat la el! Insistă pentru fotbalistul care a refuzat-o în vară: „A realizat că e o mină de aur aici”

Mihai Stoica n-a digerat declarațiile lui Mandorlini: „Crede că el a inventat șmecheria. E o sfidare și o diversiune!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează