FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS CSA STEAUA

EXCLUSIV Gigi Becali, tranșant în privința prejudiciului de 36 de milioane de euro: „Nu au dreptul să-mi ceară nimic!”

Gigi Becali, tranșant în privința prejudiciului de 36 de milioane de euro: „Nu au dreptul să-mi ceară nimic!”
Gigi Becali, tranșant în privința prejudiciului de 36 de milioane de euro: „Nu au dreptul să-mi ceară nimic!”

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 12:04 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 15:57

Gigi Becali (65 de ani), patronul celor de la FCSB, a vorbit despre posibilitatea ca rivalii de la CSA Steaua să se folosească de decizia Curții de Apel privind palmaresul pentru a cere despăgubiri în valoare de 36 de milioane de euro de la FCSB.

  • Luni, Curtea de Apel București a hotărât că FCSB a folosit ilegal palmaresul Stelei în perioada 2013-2017 
  • Decizia nu e definitivă și poate fi atacată în decurs de 30 de zile
  • CSA Steaua a rămas cu palmaresul din perioada 1947-1998 și s-a stabilit că FCSB nu avea dreptul să folosească marca, numele și palmaresul „militarilor” în intervalul 2003-2017
  • 5 ani de istorie, 1998-2003, pe care CSA dorea să îi obțină, rămân în aer
  • CSA și FCSB pot face recurs în termen de 30 de zile
  • Există un litigiu în care CSA Steaua cere 36 de milioane de euro imputându-i lui Gigi că a utilizat timp de un deceniu în mod abuziv numele Steaua.

Marți, Gazeta prezenta situația similară petrecută între cele două Craiove, în urma căreia Adrian Mititelu a fost obligat să plătească 7.000 de euro prejudiciu pentru că a folosit numele fără drept numele Universitatea timp de cinci ani. Întrebat dacă poate afecta decizia Curții de Apel în problema prejudiciului, Becali a explicat:

FCSB s-a prăbușit fără numele Steaua » 7 ani de coșmar
FCSB
FCSB s-a prăbușit fără numele Steaua » 7 ani de coșmar

Gigi Becali: „Nu pot să-mi ceară despăgubiri pe palmares”

„Nu au calitate procesuală. Cum să ceară despăgubiri? Nu poți să ceri. Ei nu aveau secție de fotbal. Cum să ceri prejudiciu? Dacă nu ai avut secție de fotbal nu puteai să-mi ceri prejudiciu că tu nu puteai produce bani, nu puteai să vinzi. Ce înseamnă prejudiciu? Că eu prin fotbal aveam o imagine și nu am putut să câștig bani din cauza ta. 

Cum să vă luați după Talpan? Cum să fie Becali bun de plată? La ce? Hotărârea asta în speța prejudiciului, mă ajută pe mine. Eu vreau palmaresul doar pentru suporteri. Acest proces e numai și numai pentru suporteri, atât. Pentru galerie mai ales, că suporterii știu care e adevărul. Galeria este mai agresivă în privința asta. 

Ei nu au calitate procesuală din 1998, nu pot pretinde palmaresul. Păi, cum să poți atunci să pretinzi prejudiciu? Nu există niciun prejudiciu pentru palmares, pe istorie. Prejudiciul este un bun material pe care poți să-l produci și nu-l faci. Asta înseamnă prejudiciu. Eu puteam să fac niște bani și tu m-ai afectat și nu i-am mai putut face. Cu ce i-am afectat eu ca să nu mai poată folosi palmaresul? Și cum vindeau ei palmaresul?”, a declarat Gigi Becali pentru GSP.ro.

Gigi Becali: „Clubul CSA nu are drept să ceară nimic”

„Ei pot cere doar pe marcă prejudiciu, că se poate pune pe un tricou, pe un pantof, pe un chilot. Doar la marcă pot să ceară prejudiciu, ceea ce au și făcut. Dar dacă ei nu făceau fotbal nu puteau pune produse cu marcă pentru fotbal. Nu există prejudiciu pe 10 ani în tot globul. 

Prejudiciul e pe ultimii 3 ani de când ai aflat hotărârea judecătorească. Ei au aflat în 2014 și au pus acțiunea în instanță în 2016, după un an jumătate de când au aflat. Trei ani în urmă minus ce s-a prescris până au pornit acțiunea înseamnă un an și jumătate. Deci ar putea cere doar pe un an și jumătate, dar nici măcar așa, pentru că nu aveau fotbal. 

Să ceară pe un an jumătate cât au produs ei într-un an și jumătate de când au început iar. Adică 6-7.000 de euro, dar nici pe ăia nu îi iau. Dar dacă ție fotbalul îți produce pierderi, nu câștiguri, cum să zici că din cauza mea nu ai câștigat? Prejudiciul ăla e numai legat de marcă, nu și de palmares. 

După ce se rejudecă procesul cu mărcile, apoi se va pune și ală pe rol (n.r. - cu prejudiciul). Și pot cere atunci pe 3 ani prejuduciu. Dar ei nu au cerut proba cu espertiza. Una e să o ceri, alta e s-o faci tu. Deci dacă nu au cerut proba cu expertiza îți respinge acțiunea. Expertiza trebuie cerută la judecător. 

Expertiza trebuie cerută la judecător. Ei nu au cerut, au făcut o expertiză de care judecătorul nu ține cont. Nu ceri, nu primești. Ce legătură să aibă palmaresul cu prejudiciul? Unde am folosit eu palmaresul? Ce am făcut cu el? Mi-a dat cineva bani? Crezi că istoria se poate vinde? 

Cum să folosești palmaresul ca să iei bani? Dacă tu din 1998 nu ai fotbal, cum să zici ceva de palmares? Tu nu ai calitate să-l mai ceri, cum ți-am adus eu prejudiciu? Spune acolo în decizie că nu mai poate avea pretenții la palmaresul de după 1998. 

Palmaresul nu mai e la nimeni, a murit. Să vină mortul să îmi ceară pentru palmares. Clubul CSA nu are drept să ceară nimic. Echipa de fotbal cum să ceară ceva dacă s-au născut alaltăieri, scrie la Registrul Comerțului că s-au născut în 2017. Dacă te-ai născut în 2017 poți să spui că ai 100 de ani?

- Gigi Becali, finanțator FCSB

Citește și: 

Tudorel Stoica, replică pentru Becali despre terenul din Pipera: „Eram prieteni atunci. Apoi, el a ajuns prea bogat și noi «amărășteni»” + Comentariu acid legat de palmares
FCSB
Tudorel Stoica, replică pentru Becali despre terenul din Pipera: „Eram prieteni atunci. Apoi, el a ajuns prea bogat și noi «amărășteni»” + Comentariu acid legat de palmares
Victor Becali, tranșant după decizia dată de Curtea de Apel: „E aberant! CSA Steaua nici nu are drept de promovare, banii sunt aruncați pe fereastră”
FCSB - STEAUA
Victor Becali, tranșant după decizia dată de Curtea de Apel: „E aberant! CSA Steaua nici nu are drept de promovare, banii sunt aruncați pe fereastră”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (19)
Functionarul9
Functionarul9  •  26 Octombrie 2023, 15:44
Postat de magic4ever pe 25 Octombrie 2023, 16:00

Auzi la Becali unde a folosit el palmaresul....pai daca nu beneficia de numele si palmaresul Stelei nu mai avea nici coeficientul din cupele europene facut de-a lungul anilor de echipa din Ghencea si nu mai era echipa lui Becali cap de serie in cupele europene si mai ajungea din an in paste in grupele UCL sau Europa League de unde a castigat o gramada de bani,plus ca si-a expus jucatorii pe care i-a vandut apoi cu multi bani ca nu ii cumpara nimeni doar pentru evolutia din liga 1....Becali e bun de plata!

"Magicule" ... coeficientul din cupele europene nu este facut de-a lungul anilor ... ci doar se refera la ultimii 5 ani, daca ai sau realizari in competiile eurppene. Daca nu, mai tragi odata ... ca la loz in plic !

Joe2022
Joe2022  •  26 Octombrie 2023, 15:09

E simplu aici. Vedem ce a produs CSA de când a reînceput activitatea fotbalistică in fiecare an și facem o medie. Suma de bani produsa ori numărul de ani in care Becali a folosit marca, că palmaresul e egal cu zero în ecuația asta și aia e datoria de plătit. Dar tare îmi e că or sa le dea cu minus, sa dea ei bani Lu Becali. Iar ce a zis unul de valoarea jucătorilor sa stea liniștit că nu cumpăra nimeni ciurucuri de la CSA. Atâta timp cât FCSB a fost lăsată să joace incontinuare in Liga 1 fără întrerupere, logic palmaresul l a preluat FCSB . Ei ar trebuii sa arate actele care s au semnat când Becali a preluat Steaua și ce a cumpărat sau ce nu a cumpărat. Și cine a semnat , ce a semnat.

paolo12
paolo12  •  26 Octombrie 2023, 04:44
Postat de lefter_popescu pe 25 Octombrie 2023, 23:45

...si nu-si mai vindea jucătorii ( prin verii sai folosind numele de steaua) pe milioane de dolari sau euro. Plata celor 37 mil euro îl va ingenunchia definitiv și se va retrage la oile lui. PS - suma de 37 mil euro nu a cerut-o din burta nea Talpan, ci prima instanta în urma unei expertize contabile. Gigi Valiza a blocat apelul provocat de el , pt ca justitia sa se pronunțe privind palmaresul. Iată că un prim pas s-a făcut. Deja Gigi Valiza, fiind pe drojdie, a început sa vândă tot ce se poate pt a strânge cele 37 mil euro pt prejudiciul creat prin furtul de identitate.

Piei, Satana!

Vezi toate comentariile (19)
Comentează