FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, trimis în judecată pentru fraudă la vot! Ce riscă patronul FCSB

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2023 12:48 / Actualizat miercuri, 04 ianuarie 2023 13:33

Gigi Becali, patronul FCSB, a fost trimis în judecată.

Omul de afaceri a fost trimis în judecată pe 3 ianuarie pentru fraudă la vot. Cazul va fi judecat la Judecătoria Buftea.

„Nici nu putea băiatul să arate dacă se potrivește sau nu. S-a încălțat și s-a descălțat” » Becali, luat la rost pentru strategia de la FCSB
FCSB
„Nici nu putea băiatul să arate dacă se potrivește sau nu. S-a încălțat și s-a descălțat” » Becali, luat la rost pentru strategia de la FCSB

Gigi Becali, trimis în judecată pentru fraudă la vot

Becali a fost trimis în judecată pentru că în octombrie 2018 a votat la „Referendumul pentru Familie”, fără să aibă acest drept.

Becali a fost condamnat în mai 2013 la trei ani după gratii, în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Acesta a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina. A fost eliberat condiționat din închisoare în aprilie 2015. 

După condamnarea din mai 2013, Becali a primit o pedeapsă complementară, prin care i se interzicea dreptul de a alege și a fi ales timp de 5 ani după executarea pedepsei.

Gigi Becali, trimis în judecată pentru fraudă la vot! Ce riscă patronul FCSB

Astfel, dacă va fi găsit vinovat, Becali riscă să pedepsit cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu o amendă și interzicerea exercitării unor drepturi, potrivit Gândul.

Potrivit articolului 387 din Codul Penal, Frauda la vot este prezentată ca: „Fapta persoanei care votează: a) fără a avea acest drept; b) de două sau mai multe ori; c) prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător”.

Pentru ce a votat Gigi Becali

Pe 6 și 7 octombrie 2018, românii au fost chemați să voteze la „Referendumul pentru familie”. Aceștia trebuiau să exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiției familiei din Constituție, în așa fel încât formularea „căsătoria liber consimțită între soți„ să fie schimbată în „căsătoria liber consimțită între un bărbat şi o femeie”. 

Referendumul nu a fost validat pentru că nu s-a atins pragul minim. La vot au participat 20,96% dintre cei 18.278.496 de români cu drept de vot. Pentru validare, prezența la vot trebuia să fie de minimum 30%.

Dintre cei care au participat, 91,61% (3.461.581 de oameni) au votat „Da”, iar 6,41% (242.671 de oameni) au votat „Nu”. Iar 74.414 de voturi au fost declarate ca fiind nule.

Gigi Becali: „Știu că am voie să votez pentru ca am inteligență!”

În octombrie 2018, Gigi Becali spunea că nu poate fi împiedicat să voteze.

„Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Și în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acțiune din România în ultimii ani. E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor și al nepoților. Dacă nu se face referendum și nu se spune clar că familie e compusă din bărbat și femeie, va fi greu. Ăștia ne atacă ușor, ușor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. O să se facă educație și se scrie în manuale «Ce bine e să fii homosexual». Trebuie să salvăm țara", a spus Gigi Becali pe 2 octombrie.

 Acesta a adăugat: „Știu că am voie să votez pentru ca am inteligență! Dacă-mi spun 1.000 de avocați ca nu am voie, eu știu ca am voie pentru ca inteligența mea, bunul meu simț și legea firii spun ca am voie sa votez la referendum pentru mii de ani”, declara George Becali, în 2018, pentru România TV.

VIDEO Andrei Dumiter, declarații despre plecarea de la FCSB: „Nu mai voiam să joc la echipa a doua”

Citește și: 

Octavian Popescu e cu gândul la un transfer: „Sper să plec cât mai repede” » În ce campionat vrea să joace

„În Champions League nu ne era frică de niciun adversar" » Sorin Paraschiv a relatat pentru Gazetă începuturile în Ghencea, momentul în care a stat în vestiar cu Lăcătuș și ziua când l-a cunoscut pe Hagi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (74)
parpalache
parpalache  •  05 Ianuarie 2023, 08:13

Te doare mintea și cu DNA-ul asta!Dupa 4 ani și ceva și-a adus aminte sa... se faca de râs!Pentru ca Becali a avut suspendat „dreptul de a alege și de a fi ales”!Adica sa voteze la ALEGERI!Ori acolo era vorba de un referendum-unde nu era nimeni ales!

adriann_
adriann_  •  04 Ianuarie 2023, 22:28
Postat de 21lva pe 04 Ianuarie 2023, 22:06

in ciuda a ceea ce sustin multi experti pe aici, art 4 din legea referendumului zice ca nea gigi nu are drept sa voteze, intrucat si-a pierdut dreptul electoral (aka dreptul de a alege) prin sentinta judecatoreasca definitiva

Bobita, concentreaza-te. Articolul din legea referendumului spune "pierderea drepturilor electorale" (larg acoperitor) iar sentinta lui becali precizeaza interdictia de a alege si de a fi ales. Nu e tot una. Distinctia e subtila, dar exista. Evident, procurorul a considerat ca poate argumenta in instanta ca e vorba despre acelasi lucru, dar de fapt e vorba de o categorie mai larga (drepturi electorale, unde intra si votul la un referendum national sau local) si una mai restransa (dreptul de a alege si de a fi ales).

istet10
istet10  •  04 Ianuarie 2023, 22:14
Postat de romeverest pe 04 Ianuarie 2023, 13:24

Scapa usor pentru ca pedeapsa nu este mare existand si alternativa amenzii !! Problema este alta….omul asta nu este capabil sa respecte legea, asa este el construit, si are impresia ca poate sa faca ce vrea el intro societate unde exista reguli de convietuire si legi !! Daca exista o hotarare judecatoreasca definitiva care iti restrange dreptul de a vota pentru o anumita perioada, iar tu nu respecti acea hotarare si mergi sa votezi, inseamna ca ai ceva probleme la cap !!

I se restrange dreptul de a alege si de a fi ales.

Vezi toate comentariile (74)
Comentează