FOTBAL  »  Superliga  »  LPF VS. FRF

Gino Iorgulescu iese la atac: „Mă deranjează Burleanu! Nu înțeleg ceva”

Gino Iorgulescu, 64 de ani, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, intervine în scandalul LPF - FRF, în contextul implementării VAR.
Gino Iorgulescu, 64 de ani, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, intervine în scandalul LPF - FRF, în contextul implementării VAR.

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 februarie 2021 09:39 / Actualizat sambata, 27 februarie 2021 09:51

Gino Iorgulescu, 64 de ani, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, intervine în scandalul LPF - FRF, în contextul implementării VAR.

„Consider că între cele două entități care conduc fotbalul românesc trebuie să existe un dialog permanent. Mă deranjează atacurile venite dinspre FRF, mai ales că liga a arătat mereu disponibilitate pentru dialog și pentru rezolvarea problemelor. Introducerea VAR trebuie să fie pentru toată lumea o prioritate. Vedem ce se întâmplă în Europa și trebuie să facem totul pentru a ajunge la acel nivel măcar din punctul acesta de vedere.

Nu înțeleg cui îi folosesc aceste contre repetate între noi și FRF. Mi se reproșează aparițiile sporadice în mass media. Să lămurim și subiectul ăsta. Justin Ștefan este Secretarul General al LPF, este o persoană care se bucură de tot sprijinul meu. Cine își închipuie că Justin vorbește fără să se consulte cu mine, se înșală. Justin vorbește în numele LPF pentru că are această calitate și, mai mult, exprimă întocmai poziția instituției pe care o reprezintă.

Vă readuc aminte că noi am anunțat în urmă cu mult timp că suntem pregătiți să implementăm sistemul VAR. Ceea ce a ținut de noi am făcut. FRF-ul dorește să fie coordonator de proiect și să aibă control, în continuare, asupra arbitrilor. Mai întâi trebuie să își asume și responsabilitățile, nu numai beneficiile. Dar să nu uite de indicaţiile forumului internaţional, acelea că noi, LPF, suntem coordonatori de proiect, fiind cei care organizează Liga 1”, a declarat Gino Iorgulescu pentru Playsport.

Thailanda are VAR, nu și România!

La 4 ani de când s-a implementat pentru prima dată sistemul de arbitraj video, anul 2021 regăsește nu mai puțin de 21 de campionate de pe continent cu această tehnologie funcțională. 

Ultima țară înscrisă în lista selectă e Serbia, care va avea începând din 2021-2022, iar alături de ea sunt: Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarca, Anglia, Franța, Germania, Grecia, Israel, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovacia, Spania, Elveția, Turcia, Ucraina. Din afara Europei, alte 16 campionate au VAR, printre care și Thailanda, Argentina, Australia, Brazilia, Chile, China, Columbia, Egipt, Maroc, Mexic, Paraguay, Qatar, Coreea, Thailanda, Emiratele Arabe, SUA și Uruguay. 

În schimb, în România, disputa FRF-LPF e pe cale să lase Liga 1 fără acest sistem și în campionatul viitor.

Răzvan Burleanu lansează acuzații dure la adresa LPF: „Vor control pe arbitraj, pentru a-l tranzacționa în interesul vreunei echipe”

Citește mai multe știri de actualitate:

Gigi jubilează! FRF face o schimbare esențială din sezonul următor » Craiova și CFR rămân în urmă!

Ne SCUFUNDĂM! Cum s-a făcut de rușine Liga 1 în acest sezon + comparație usturătoare cu Thailanda!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
antalmihai
antalmihai  •  27 Februarie 2021, 13:38

In loc sa lase toti de la ei, si sa puna banii, indiferent cit costa si sa gaseasca solutii pentru VAR, fiindca deja tari sarace au implementat asta, ei dau vina unii pe altii... Alo, Guvernul, se aude acolo, ministerul sporturilor,dl. ministru al sporturilor novak, cei abilitati, etc???????????? Pe astia nu i reclama nimeni???????????

antalmihai
antalmihai  •  27 Februarie 2021, 13:35
Postat de Gigel Bekali pe 27 Februarie 2021, 10:09

Mario ce mai zice, e bine, sanatos? E apt de puscarie?

O familie de mari nesimtiti! Ma mir ca asta mai este pe aici si nu i cere nimeni demisia la *** asta! PTIU!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

622674784501836
Florin Dobrin  •  27 Februarie 2021, 10:37

santeti adevarate *** numai prin scandaluri aflam si noi cati bani furati din sportul romanesc *** *** , ***? unde ti odrasla ? undei criminalu??????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close