FOTBAL  »  Superliga  »  REGULAMENT

VIDEO / EXCLUSIV Gino Iorgulescu i-a chemat pe patronii din SuperLiga să schimbe o regulă majoră: „În Europa nu există”

Gino Iorgulescu e președintele LPF din 2013
Gino Iorgulescu e președintele LPF din 2013

Articol de - Publicat miercuri, 15 mai 2024 13:35 / Actualizat miercuri, 15 mai 2024 13:45

Valeriu Iftime, finanțatorul celor de la FC Botoșani, e de acord cu eliminarea regulii U21 ♦ Săptămâna trecută, Narcis Răducan a dezvăluit că regula U21 nu va mai fi obligatorie, FRF urmând doar să recompenseze financiar echipele care vor promova jucători tineri.

Invitat în această dimineață la GSP Live, Iftime a declarat că Gino Iorgulescu, președintele LPF, a purtat recent o discuție cu mai mulți conducători din SuperLiga, pentru a găsi împreună o soluție ca echipele din prima divizie să nu mai fie obligate să folosească fotbaliști eligibili reprezentativei de tineret.

A venit motivarea în procesul FCSB - CSA Steaua » Curtea de Apel, lovitură pentru Becali: „Nu a existat nicio preluare a dreptului asupra palmaresului”
PROCES CSA STEAUA - FCSB
A venit motivarea în procesul FCSB - CSA Steaua » Curtea de Apel, lovitură pentru Becali: „Nu a existat nicio preluare a dreptului asupra palmaresului”

VIDEO. Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani: „Cine vrea să joace cu copiii în Liga 1 poate avea un stimulent financiar”

„Am o părere bună despre schimbarea regulii. Gino Iorgulescu ne-a invitat la o discuție tehnică, amicală. În urmă cu două săptămâni, am fost la o discuție cu patronii de la câteva echipe, a fost o chestiune informală. Vrem să demonstrăm că toți ne dorim să fim mai competitivi, ca fotbalul românesc să crească. Am vorbit cum ar fi mai bine: cu sau fără regulă. Am discutat care sunt argumentele pentru a construi un demers ca să scoatem regula u21.

La început am crezut că e benefică regula, s-a creat și acea națională din 2019. Atunci a fost o întâmplare fericită. Am vrea să jucăm toți cu copii de 17, 18, 19 ani. Un copil la 18 ani care joacă în Liga 1 ar putea reprezenta un venit interesant pentru club. Dar unui privat nu-i poți impune așa ceva. Mai ales că în Europa nu există regula asta.

Toate astea adunate ne dau credința, certitudinea că cine vrea să joace cu copiii în Liga 1 poate avea un stimulent financiar. Și eu, de exemplu, aș vrea ca de la anul Creț, de la mine, să fie titular, Mitrov la fel.

Vreau să am copii, caut continuu copii, dar nu trebuie să-mi impună mie Federația să joc cu fotbaliști de regulă u21. Ca să ce? Rezultatele arată că nu a fost bună regula u21”, a declarat Iftime la GSP Live.

FC Botoșani e la barajul pentru menținere/promovare în Liga 1. Moldovenii o înfruntă pe CS Mioveni. Manșa tur e programată vineri, de la ora 20:00.

Narcis Răducan: „FRF pregătește o nouă formulă pentru regula U21”

„Întâmplător, am aflat o veste foarte bună. Federația Română de Fotbal pregătește o nouă formulă privind folosirea jucătorilor Under 21. Vom trece într-o normalitate. Folosirea acestora va genera un sistem de bonusare, nu va mai fi obligatorie. Orice echipă care folosește jucători under va fi remunerată”, a declarat Narcis Răducan la „Digi Sport Special”.

2016este anul în care FRF a implementat regula U21 în Liga 1

VIDEO. „Eu am supraviețuit. Colegii mei, nu!” » Bourceanu, Rusescu și Barbu, dezbatere aprinsă la GSP Live: „Dă-mi 50 de exemple, tu câte mai vrei să-ți dau?!” / „N-ai nicio șansă, nu înțelegi?!”

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Mai multe articole de actualitate:

Ștefan Târnovanu l-a lăsat mască pe Florinel Coman! Comparația făcută în studio
FCSB
Ștefan Târnovanu l-a lăsat mască pe Florinel Coman! Comparația făcută în studio
Adrian Mititelu dă indicii despre ce urmează la FCU Craiova: „Unii zic că sunt țăran prost!”
FCU CRAIOVA
Adrian Mititelu dă indicii despre ce urmează la FCU Craiova: „Unii zic că sunt țăran prost!”

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Campionate
Fostul coleg al lui Chivu la Inter face mărturisiri cutremurătoare: „De câțiva ani sunt 100% toxicoman și alcoolic. Mă tem de moarte și de pușcărie!”
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii
Superliga
Doar așa va mai fi păstrat Zeljko Kopic la Dinamo! Acestea sunt condițiile continuării „mariajului” cu roș-albii

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (12)
dobrin
dobrin  •  15 Mai 2024, 20:16

Daaa... se schimba o regula majora... nu se mai face puscarie pentru crimele facute conducand masina drogat si cu viteza.

rikiriki365
rikiriki365  •  15 Mai 2024, 19:48
Postat de Cartezius pe 15 Mai 2024, 17:12

Bah,ma lași?!Chiar el se„lauda”zilele trecute ca nu dadea nici o hotarâre de guvern pâna ce nu cerea mai intâi avizul...multinaționalelor!A fost un impostor-urcând la putere ca recomandându-se de stânga-dar in timpul lui ajutorul de șomaj a inghețat la maxim...500 de lei!Cica sa--i„incurajeze”pe șomeri sa-și caute servici!Dar câte locuri xde munca a creat el?Așa ca oamenii și-au cautat servici...afara!Pâna și Basescu(tocmai el)il acuza in public ca e agent strain(„cu dubla comanda”)!Adu-ți aminte cum fugarul Sebastian Ghița in„serialul”lui de vreo 7 nopți pe România tv-afirma ca de doua ori pe saptamâna-Ponta,Koveși și el Ghița,participau la ședința la „stația CIA”din București!Ca sa ia instrucțiuni privind„luipta impotriva corupției”

Băsescu care a condamnat comunismul, dar a fost ....cenzureza mesajul. A taiat pensii și salarii. A închis spitale. A invrajbit o societate. Apropo de Băsescu, întreabă te de ce merge asa prost justiția ( sa nu fiu cenzurat). Ai energie de la Hidroelectrica, capusata de băieții deștepți, ghici ai cui? Da? Omul pus de Ponta a salvata o. A atras cele mai multe fonduri europene. A redeschis spitale. A reintregit salariile. A scăzut TVA. Nu zic ca a fost vreun arhanghel, dar a fost cel mai bun dintre cei care au fost. Vorbesc de fapte, cifre, nu despre ce spune unul la un pahar de ....

Domnul
Domnul  •  15 Mai 2024, 19:35

Bună! Nu regula cu jucătorul sub 21 e problema in fotbalul din România! Una din problemele mari este invazia de jucători străini chiar submediocră in dauna jucătorilor români! Multe,multe cluburi invoc sa-si creasca copii, juniori, tineret importa second hand. FRF si mai bine UEFA ar trebuie să introducă regula obligatorie; nicio echipă nu poate avea in teren mai mult de 4 jucători străini in orice moment al jocului. AȘA AR AJUTA SI FOTBALUL DON FIECARE ȚARĂ! CE E ASTA ? Cluburi puternice pline de jucători străini! Auzi unde s-a ajuns! A fost transferat jucătorul x pt 200 de milioane de euro/dolari !! Asta este o nebunie! Fotbalul e o afacere mizerabilă, lacomă sau e sport autentic? E dezgustător! REGULA CEL MULT 4 JUCATORI STRĂINI IN TEREN AR FI O SOLUȚIE. NU MAI VIN SHEICII CU MILIARDE IN EUROPA. A FOST FOTBAL DE CALITATE SI FARA EI CU MULTI ANI IN URMĂ.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează