FOTBAL  »  Superliga  »  HERMANNSTADT

GSP a aflat sumele modice pentru care FRF a depunctat Hermannstadt, sezonul trecut » Măsura luată de sibieni pentru a evita o nouă penalizare

Hermannstadt - U Cluj, în „sferturile” Cupei României FOTO: Imago
Hermannstadt - U Cluj, în „sferturile” Cupei României FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 20 iulie 2023 13:28 / Actualizat joi, 20 iulie 2023 16:15

Hermannstadt, club aflat în insolvență, și-a luat măsuri pentru a nu mai ajunge în situația din campionatul trecut, când FRF a depunctat cu 9 puncte echipa sibiană din cauza unor datorii neachitate. Gruparea de pe Cibin a făcut recent un împrumut financiar de circa 2.000.000 de lei (400.000 de euro), pe 5 luni, împrumut garantat cu drepturile TV, astfel încât la data de 15 iulie 2023 să nu aibă nicio obligație financiară neachitată.

Premierul României a trimis Corpul de Control la CSA Steaua! Prima măsură a lui Ciolacu, după ce FCSB n-a fost lăsată să joace în Ghencea derby-ul cu Dinamo
CSA STEAUA
Premierul României a trimis Corpul de Control la CSA Steaua! Prima măsură a lui Ciolacu, după ce FCSB n-a fost lăsată să joace în Ghencea derby-ul cu Dinamo

În documentele depuse la Tribunalul Sibiu, administratorul judiciar al AFC Hermannstadt menționează că suma respectivă este strict necesară pentru plata obligațiilor bugetare. 

Pentru a fi mai convingător în fața judecătorului sindic a detaliat: „În vederea evitării monitorizării clubului efectuată anual de către Federația Română de Fotbal și a evitării depunctării viitoare a clubului, așa cum s-a întâmplat în sezonul precedent când am fost depunctați cu 9 puncte, suntem obligați ca la data de 15 iulie 2023 să nu avem nicio obligație financiară neachitată”.

Hermannstadt a fost penalizată 3 puncte pentru o datorie de 1.349 lei către Unirea Bascov și 3 puncte pentru 46.040 lei către salariați 

Din rapoartele publicate în BPI, reiese că sezonul trecut Hermannstadt a pierdut 6 din cele 9 puncte de penalizare pentru niște datorii, care în mod normal, n-ar fi trebuit să ridice mari probleme. E vorba de 47.389 lei, circa 9.600 de euro!

Concret, ofițerul de monitorizare al FRF a apreciat la data de 13 decembrie 2022 că Hermannstadt mai avea obligații restante, la termenul limită de 30 noiembrie, către AS Unirea Bascov în sumă de 1.349 lei, către salariați 46.040 lei și către bugetul de stat. 

Ca atare, pentru fiecare sumă restantă s-a aplicat o penalitate de 3 puncte, în total 9 puncte.

Cei de la Hermannstadt au susținut că sumele respective reprezentau, de fapt, rata din vechiul plan de reorganizare scadentă la 30 septembrie 2022, plan ce a fost modificat la data de 23 septembrie 2022. Dar nu și aprobat de instanță!

„N-a fost vorba că nu s-a vrut să se facă acele plăți, ci pur și simplu, clubul nu a putut face plăți o perioadă, până s-a aprobat modificarea planului de reorganizare. Acum suntem bine, n-avem probleme cu monitorizarea de la 15 iulie, am plătit la bugetul de stat. Miercuri seară am depus dosarul la Federație”, a declarat președintele Dani Coman, pentru GSP.ro.

Hermannstadt este în insolvență din 30 septembrie 2021

Sibienii au atacat decizia la Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor FRF, care, potrivit administratorului judiciar, a respins apelul pe motivul că la data de 30 noiembrie 2022 modificarea planului nu era confirmată.

Cei de la Hermannstadt sunt în continuare convinși că li s-au luat degeaba cele 9 puncte. „Comisia nu a ținut cont de sentința judecătorului sindic din data de 15 decembrie 2022 care a confirmat modificarea de plan și astfel am fost penalizați pentru neplata unor sume care nu mai erau datorate”.

Ardelenii au făcut recurs și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Elveția, dar și acesta a fost respins.

Pe 21 decembrie 2022, când a fost depunctată cu 9 puncte, Hermannstadt se afla pe locul 6 în Liga 1, loc de play-off. În final, echipa pregătită de Marius Măldărășanu a terminat campionatul pe locul 5 în play-out.

Hermannstadt se află în insolvență din 30 septembrie 2021, iar planul de reorganizare modificat este valabil până în 2025.

Citește și alte articole:

FRF o lasă descoperită pe CSA Steaua în disputa cu FCSB pentru accesul pe Ghencea! Decizia de azi care avantajează clubul lui Gigi Becali

Premierul României a trimis Corpul de Control la CSA Steaua! Prima măsură a lui Ciolacu, după ce FCSB n-a fost lăsată să joace în Ghencea derby-ul cu Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
istet10
istet10  •  20 Iulie 2023, 19:18
Postat de dobrin pe 20 Iulie 2023, 18:27

Asta e Romania... unii sunt depunctati pentru trei euro si altii cu zeci de milioane datorie joaca bine merci...

Reguli strambe, intradevar!

dobrin
dobrin  •  20 Iulie 2023, 18:27

Asta e Romania... unii sunt depunctati pentru trei euro si altii cu zeci de milioane datorie joaca bine merci...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează