GSP.RO  »  FOTBAL  »  HERMANNSTADT

EXCLUSIV Hermannstadt a șters datorii de 5,75 milioane de euro cu câteva zile înainte să fie depunctată! Cine sunt mari perdanți

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat vineri, 23 decembrie 2022 20:01 / Actualizat vineri, 23 decembrie 2022 22:47

FC Hermannstadt a fost depunctată cu 9 puncte din cauza problemelor financiare, datorii avute pe durata acestui sezon. Cu câteva zile înainte de decizia FRF, clubul sibian a reușit prin Planul de reorganizare modificat să scape de datorii în valoare de 5,75 milioane de euro.

Depunctarea, a precizat conducerea clubului sibian, a fost dictată de către Administrația de Monitorizare Financiară a FRF, fără să se țină cont de noul plan de reorganizare A.F.C.Hermannstadt.

GSP.ro a intrat în posesia cifrelor din Planul de reorganizare modificat, aprobat săptămâna trecută de către Tribunalul Sibiu. Potrivit acestuia, Hermannstadt a șters datorii de 28.154.253,54 de lei, circa 5,75 milioane de euro. Practic, datoriile lui Hermannstadt au scăzut de la 28.756.295,54 lei la 602.042 lei.

Stadionul Dinamo va avea dotări impresionate » Cum arată proiectul arenei din „Ștefan cel Mare”
STADION DINAMO
Stadionul Dinamo va avea dotări impresionate » Cum arată proiectul arenei din „Ștefan cel Mare”

Hermannstadt a șters datorii de 5,75 milioane de euro

Creanțele salariale în valoare de 639.413 lei nu vor mai fi plătite 100%, așa cum prevedea Planul inițial, ci doar jumătate, 350.000 de lei. Mari perdanți sunt statul (bugetarii) și chirografarii, cărora nu li se vor mai plăti nimic.

Hermannstadt a șters datorii de 5,75 milioane de euro cu câteva zile înainte să fie depunctată! Cine sunt mari perdanți
Facsimil din Planul de reorganizare modificat AFC Hermannstadt

În ultimul raport de activitate depus la instanță, adminsitratorul judiciarl al FC Hermannstadt menționa că au fost plătite datoriile curente tocmai pentru ca echipa să nu fie depunctată de FRF:

„În luna noiembrie 2022 s-au făcut eforturi din împrumuturi și sponsorizări pentru plata creanțelor curente în vederea evitării penalizării clubului de fotbal în acțiunea de monitorizare întreprinsă de Federația Română de Fotbal. Ultima zi de plata a fost la data de 29.11.2022. 

Cu această ocazie s-au achitat salariile jucătorilor aferente lunilor septembrie și octombrie 2022, s-au achitat obligații bugetare, s-au achitat alte drepturi financiare și creanțe salariale restante”.

Potrivit documentelor, în perioada septembrie-noiembrie, FC Hermannstadt a făcut plăți în valoare de 6.146.828,36 lei.

Hermannstadt a șters datorii de 5,75 milioane de euro cu câteva zile înainte să fie depunctată! Cine sunt mari perdanți
Situația încasărilor și plăților prezentată de FC Hermannstadt, din perioada 01.09.2022- 30.11.2022

De asemenea, Hermannstadt a comunicat instanței că pentru sumele împrumutate după data deschiderii procedurii, parțial s-au întocmit acte de cesiune de creanță asupra drepturilor TV ce urmează a fi primite de la Liga Profesionistă de Fotbal contracte aprobate de administratorul special și vizate de administratorul judiciar.

Ce salarii au fotbaliștii de la Hermannstadt

Ioan Hora (34 de ani), unul dintre fotbaliștii care reclamase clubul în instanță din cauza restanțelor financiare, a înschis litigiul cu Hermannstadt. Atacantul a primit la 28 noiembrie suma de 76.596 lei, echivalentul 14.500 de euro. Plus 1.000 euro alte drepturi financiare. 

Hora, care a reziliat contractul cu Hermannstadt pe 8 decembrie, a avut la formația sibiană un salariu lunar net 7.300 de euro. Dar și alte bonusuri: 400 euro pentru fiecare gol marcat sau pasă de gol în meciurile oficiale, primă de instalare 12.000 euro. Pentru promovarea în Liga 1 a avut stipulat în contract o bonificație de 10.000 de euro.

VIDEO Ovidiu Herea despre situația de la Rapid: „Nimeni n-ar fi crezut la începutul sezonului”

Citește și: 

Nicolae Stanciu dă vina pe jucători pentru dezastrul de la națională: „Dacă am retrogradat, atât merităm! Acolo ne este locul, chiar dacă ne e greu să acceptăm”

„Aveam golaveraj 45-2!” » Unde a început mania lui Dan Petrescu pentru o apărare betonată și ce obicei obsesiv are seara: „Mereu iau telefonul”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (37)
suporterucv
suporterucv  •  25 Decembrie 2022, 11:18

Am vazut mai jos o discutie legata de stadioane. O explicatie ar fi si aceea ca stadioanele mari din tara, 30-50 mii locuri (gen Nat Arena, Oblemenco, Ghencea) au fost facute din bug national pt ca sunt stadioane scumpe si complexe (niciun municipiu resedinta de judet nu si-ar permite asa ceva !). Cele mai micute (8-12 mii de locuri) evident ca pot fi finantate si din bug locale. Asta nu insemna ca nu pot fi facute tot din bug national (gen Rapid sau Arcul de Triumf). Nu am cunostinta de Cluj Arena cum a fost finantat...! Si mai sunt doua care sunt private (CFR si Viitorul).

cpt.ahab
cpt.ahab  •  24 Decembrie 2022, 21:50
Postat de grro pe 24 Decembrie 2022, 12:00

Ai vrut să fi ironic, prostalaule? Nu ți-a ieșit. De ce nu-ți iei tu șatra și treci Carpații înapoi, la Dragnea al tău. Hai rapid, că stricați peisajul orașului.

Aha! Te-ai simțit vexat, ***i!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

grro
grro  •  24 Decembrie 2022, 17:14
Postat de .kuba. pe 24 Decembrie 2022, 16:29

Ba cap de sparanghel stii ma care este conexiunea dintre buget local si buget al statului? Sau nu ai nici o idee doar macani ca sa arati cat de “ardelean “ esti? :)))))

Tu ai probleme mari, băi cap de pepene! Tu nu înțelegi despre ce e vorba, dar nici nu ne așteptam așa ceva de la tine.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează