FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO

EXCLUSIV GSP LIVE Adrian Porumboiu acuză un celebru Steaua - Dinamo: „Blat ordinar! Nu sunt tăntălău! Lăcătuș și Prunea au venit la mine după meci”

Articol de GSP - Publicat luni, 18 mai 2020 09:22

Adrian Porumboiu a vorbit la GSP LIVE despre meciul dintre Steaua – Dinamo, 3-1, din 10 mai 1997. Meciul a rămas în istorie pentru momentul în care fanii „câinilor” au dat foc peluzei de pe Stadionul Ghencea, dar fostul arbitru spune că a fost blat.

 Înaintea acelui meci, aproximativ 2000 de fani ai lui Dinamo au dat foc peluzei stadionului, iar 792 de scaune au ars în peluza de sub tabela de marcaj, fiind nevoie de intervenția a forțelor de ordine. Pe teren, jucătorii Stelei s-au răzbunat și s-au impus fără emoții. 

Porumboiu la GSP Live: „Ce căutau să mănânce împreună? Mi-am dat seama că e o porcărie de meci!”

„Eu arbitram doar Dinamo – Steaua, nu și invers. Am fost la un Steaua – Dinamo care a fost un blat ordinar! Atunci când au dat foc la tribune. Acel 3-1, da. Era un meci... Cum mi-am dat seama? Atunci, procedurile privind cazarea și masa arbitrilor era clară. Echipa gazdă se ocupă. 

Am mers la masă la un restaurant unde erau conducerea Stelei și conducerea lui Dinamo. Am zis «Noi ce facem aici? Nu-i normal». Am anunțat Federația. «Băi, ăștia ne iau la mișto!». Între echipe era o ură pe viață și pe moarte. Ce căutau să mănânce împreună? Se practică la nivel internațional, dar delegații echipelor. Da, Cornel Dinu era la masă. Era acolo și Alex Rădulescu, care a ajuns șeful sindicatului fotbaliștilor.

Meciul era agitat în tribună. Mi-am dat seama că e o porcărie de meci. Nu sunt tăntălău. A fost întâi scandalul din tribună, dar nu ne-am speriat. 

Îi vedeam pe ăia cum tot schimbau prietenii. I-am lăsat până în minutul 32 sau 37 când s-a trezit Vali Argăseală (n.r. actualul președinte de la FCSB) să își facă vânt cu steagul, Ciocoiu (n.r. atacantul Stelei) dăduse gol. A ridicat steagul. S-au inflamat Țălnar (n.r. antrenor la Dinamo) și cei de pe margine. I-am zis «Băi, tu i-ai trezit pe ăștia! Lasă-l naibii de steag». Erau în adormire toți. Nu aveau niciun fel de treabă. 

La final, Marius (n.r. Marius Lăcătuș) și cu Prunea (n.r Florin Prunea) au venit și au spus «Nea Adi, bine că s-a terminat așa!». A fost o păcăleală de meci”,  a Adrian Porumboiu la GSP LIVE.

Steaua – Dinamo 3-1 (Ciocoiu 32, 42, D. Șerban 89 / Mihalcea 53)

Steaua: Stelea (20 Ritli) – Reghecampf, Ad. Matei, Răchită, Miu – D. Șerban, I. Stan (5 C. Munteanu), Rotariu, Militaru – Lăcătuș, Ciocoiu (57 R. Nagy). 
Antrenor: Țiți Dumitriu

Dinamo: Prunea – Fl. Petre, Bodea (60 Moga), Cotora, Fl. Bătrânu, Tâlvan – Hîldan, Tararache, I. Chiriță (53 Coporan) – Dănciulescu, Mihalcea (80 M. Niculae).
Antrenor: Cornel Țălnar

Citește mai multe știri din Liga 1:

EXCLUSIV Dinamo se joacă de-a retrogradarea! Negoiță, negocieri IREALE cu 10 jucători care NU pot evolua în ultimele 8 etape

Helmuth Duckadam atacă diaspora: „Se întorc oameni care nu au contribuit cu nimic la bugetul Sănătății!” + Se alătură conspirației: „Se dau bani ca să se scrie că unii au murit de COVID”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
cornelconasu
cornelconasu  •  19 Mai 2020, 12:55

”.....Eu arbitram doar Dinamo – Steaua, nu și invers... ” Bine că mai scapi din porumbelul din porumbiște ! De ce erai pus numai la Dinamo-Steaua ?! Păi ca să poată Valentin și alde Alecsandrescu, Vadim și Păunescu liniștiți că totul decurge conform planului ! În Ghencea doar Dinamo cuteza să se bată corect, restul erau reduși la tăcere !!! Cât despre fabulațiile lui Porumboiu....dar poate ne spune și pe cine...suna când era pe Otopeni cu trei valize burdușite cu recordere, cafea, blugi și cosmetice și nu putea trece ! Hai Adi, curaj , sau dacă unii din ei nu mai sunt ti-e jenă ?!

1745flo
1745flo  •  19 Mai 2020, 11:15

Eu nu cred ca a fost vreodată blat intre aceste 2 echipe! Ce se intampla daca zanaticii aia care au ars scaunele aflau ca fotbalistii s-au dat la o parte in cel mai important meci al sezonului?

creeperno
creeperno  •  18 Mai 2020, 22:31

Multe blaturi facea steaua

Vezi toate comentariile (11)
Comentează