INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

EXCLUSIV Adrian Porumboiu, reacție incredibilă la GSP Live, după reluarea Bundesliga: „E ca o partidă de sex prea protejată”

Adrian Porumboiu +12   FOTO
Adrian Porumboiu

Articol de GSP - Publicat luni, 18 mai 2020 09:16

Adrian Porumboiu (69 de ani), fostul finanțator al celor de la FC Vaslui, a vorbit la GSP Live despre mai multe teme de actualitate din sportul românesc și cel mondial. 

Fostul mare arbitru n-a ratat nici subiectul reluării campionatului din Germania. Porumboiu nu e deloc entuziasmat de condițiile în care se dispută în prezent Bundesliga și a folosit o metaforă inedită pentru a descrie meciurile fără spectatori și măsurile luate de nemți. 

„E sinistru. M-am uitat la meciuri, dar nu mai mult de două minute. Nu că e o nuntă fără lăutari, dar a fugit și mireasa. E mai mult decât sinistru să vezi tribunele goale. Se aude doar bubuitura mingii. Fotbalul e făcut pentru spectatori. Într-un meci de fotbal, spectacolul e creat de cei din tribune. 

Acum e un surogat. E o partidă de sex prea protejată. E o comparație deplasată, dar am scăpat-o, nu mai am ce să fac. Nu e plăcut. Lipsesc sarea și piperul”, a spus Porumboiu, la GSP Live. 

Bundesliga, în condiții speciale

Toată Europa a stat în acest weekend cu ochii pe Bundesliga. Primul campionat mare din Europa care și-a reluat activitatea în plină pandemie de coronavirus a fost văzut de lumea întreagă ca un adevărat experiment și, totodată, drept un exemplu. 

Iar Bild Zeitung, cel mai mare ziar din Europa, a publicat un veritabil ghid, cu multe informații despre cum vor decurge lucrurile pe stadioane de acum încolo: 

  1. Liga germană (DFL) a eliminat obligativitatea ca antrenorii să poarte mască. E de ajuns să respecte distanța de siguranță de 1,5 metri.
  2. Regulile jocului n-au suferit modificări din cauza coronavirusului. Singura excepție, sunt permise 5 schimbări (3 până acum)
  3. Nu toți jucătorii își vor primi de acum salariile întregi. La multe cluburi, Leverkusen, Hertha, Leipzig, Köln, Freiburg, Mainz, Dusseldorf, Frankfurt, Gladbach și Schalke, reducerile salariale se mențin până-n iunie.
  4. Nu există distanță minimă față de arbitri. Nu s-a decis ca arbitrii să arate "galben" mai repede atunci când jucătorul sau jucătorii se îndreaptă către el, să protesteze, sau când se formează aglomerări.
  5. Nu s-a renunțat la VAR. Iar asistenții video nu sunt obligați să poarte mască decât atunci când merg la toaletă. În studio sunt separați prin panouri de plexiglas.
  6. Un jucător nu va fi înlocuit dacă tușește sau strănută pe teren.
  7. Dacă fanii se adună în fața stadionului, clubul gazdă și poliția locală vor decide dacă e cazul ca meciul să fie abandonat. 
  8. Prezența crainicului pe stadion a rămas la latitudinea clubului-gazdă. Totul e să se respecte numărul maxim de persoane, 300.
  9. Nu e clar dacă la final se poate face schimb de tricouri. Dar e interzis ca jucătorii să-și dea mâna sau să se îmbrățișeze.
  10. Lotul fiecărei echipe poate cuprinde între 25 și 30 de jucători. Pentru a putea juca trebuie ca măcar 15 să fie sănătoși. 
  11. Nu există obligativitatea ca jucătorii să poarte mănuși de protecție pe teren.
  12. În cazul în care un jucător e testat pozitiv în ziua meciului, deciziile care se impun sunt luate de DSP-ul local.
  13. Au fost menținute interviurile luate la marginea terenului. Trebuie doar să se respecte distanța de minimum 1,5 metri.
  14. Sunt prevăzuți 4 copii de mingi, cu vârsta de minimum 16 ani. Vor fi utilizate 30 de baloane, nu există obligativitatea dezinfectării lor, dar Eintracht Frankfurt a decis s-o facă, în pauza meciului.

VIDEO. Zece personaje din trecutul lui Porumboiu, descrise de acesta

Citește și alte știri despre Bundesliga:

Fițe de Bundesliga: Bayern a venit la Berlin cu avionul militar

BUNDESLIGA. Până la urmă, tribunele n-au fost goale în Koln - Mainz :) » Soluție inedită a nemților

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  18 Mai 2020, 11:17

Who a declarat ca Africa va avea 250 milioame de infectati Deocamdata au citeva mii

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  18 Mai 2020, 11:09
Postat de bogat pe 18 Mai 2020, 10:04

O idee ar fi sa permita cumpararea de bilete pentru fani pe o platforma de teleconferinte online si sa le puna sonorul pe megafoane pe stadion. Nu stiu cat de multi participanti ar putea suporta o astfel de platforma dar cateva mii cu siguranta. In felul asta suporterii ar incuraja echipa de acasa si astfel meciul de pe stadion s-ar simti in toata zona. O solutie alternativa ar fi sa asigure intr-un spatiu deschis, de ex pe un camp, vizionarea meciului din masini (sau de pe biciclete) pe un ecran mare, precum la cinematografele in aer liber din America anilor '50-'60. In felul asta s-ar pastra distanta sociala si fanii ar fi totusi impreuna. Chestia asta merge cu siguranta in Liga 1 unde nu avem medie prea mare de spectatori. S-ar scoate si bani din bilete, cel putin ca sa acopere efortul organizarii care oricum nu ar fi prea mare. Ar putea agrea cu televiziunile ce au drepturi de transmisie sa organizeze asta, cred ca le-ar interesa.

Da. Sa tipi din dormitor. Bre intelege s a terminat cu fothalul definitiv. Gata. Fuse si se duse. Nici fotbal cu nasturi nu te lasa astia ca trebuie sa stai la distanta de adversar

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  18 Mai 2020, 11:02

Obisnuueste te. Multa vreme de acukm8jcolo nu 9 as mai vezi spectators la mercurio in franta, Anglia, Spaniards, germania, etc trebuie sa invatam as traim cu virusul asta nenorocit. Restaurantele la del. Si daca peste o Luna doua se deschid trebuie sa plateasca bani pentru protejatea clientilor. Dolsrul American trebuie sa fugate de federal reserves controlat de rothschilds si sa treaca la treasury acoperit de aur

Vezi toate comentariile (9)
Comentează