FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Amintirile celui mai bun român de la Mondialul din 1970 » Povești cu Dobrin, Mircea Lucescu și Dan Coe: „Se ruga de mine «Bă, vă rog, lăsați-ne să batem că pierdem titlul!» + De ce l-a alergat Rică Răducanu

Articol de GSP - Publicat luni, 13 iunie 2022 12:11 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 14:25

Emeric Dembrovszki, cel mai bun jucător român de la Mondialul din 1970, a fost invitat luni dimineață la GSP LIVE.

Într-o apariție rară în cadrul unei emisiuni, marcatorul unui gol în meciul cu Brazilia (2-3) a fost provocat de moderatorul Costin Ștucan să povestească mai multe întâmplări cu nume mari din istoria României, alături de care a jucat.

Analiza unui fotbalist legendar al României: „Nu pot să spun că asta e o echipă națională, e un curs de selecție”
GSP LIVE
Analiza unui fotbalist legendar al României: „Nu pot să spun că asta e o echipă națională, e un curs de selecție”

VIDEO Emeric Dembrovszki, amintiri cu Mircea Lucescu și Liță Dumitru

1. Mircea Lucescu

„Jucam la Campionatul Mondial și stăteam cu Mircea Lucescu în cameră. Strângeam bagajul și am uitat de ceas. Am întârziat 5 minute. Am fugit pe scări spre autobuz, care mă aștepta. I-am spus lui Angelo Niculescu «Mă scuzați că am întârziat. Am avut emoții». El zice «Bine, stai jos». Râdeau toți. 

Când i-am chemat la retragerea mea pe Lucescu, Dumitrache și Radu Nunweiller, au venit de la Hunedoara, au spart radiatorul mașinii în linia de tren. Au mers repede. S-a oferit mecanicul de la un service să-i aducă. Și au venit cu un Mercedes”.

2. Liță Dumitru

„Cu Liță am jucat puțin la echipa națională. Am jucat la Timișoara cu el și i-am fost și antrenor. Era simpatic. Am plecat la mare cu el, Vișan și nevestele. Am fost la cramă să luăm niște vin. Șef de cramă era un prieten. Și îmi zice «Nu poți să intri că era directorul aici». 

Am avut ceva clinciuri cu el, dar ne-am împăcat acolo. I-am zis lui Liță «Hai să mergem la director». El a spus «Nu, că ne dă afară». Am intrat în birou și spune «Uite, mă, două vedete ale fotbalului românesc». A chemat pe cineva și a zis «Dă-le niște vin. 40 de litri pentru Dembo și 40 pentru Liță». Am mers la mare și am dat vin la toată lumea.

Amintirile celui mai bun român de la Mondialul din 1970 » Povești cu Dobrin, Mircea Lucescu și Dan Coe: „Se ruga de mine «Bă, vă rog, lăsați-ne să batem că pierdem titlul!» + De ce l-a alergat Rică Răducanu

Am fost o dată la pește și i-am chemat după să-l curățăm. Liță, mare meșter, s-a băgat în bucătărie și a făcut mizerie. Când a venit nevastă-mea a zis «Ce ați făcut aici? Doamne... Ieșiți!»”.

3. Rică Răducanu

„Urma să jucăm cu Rapid, iar eu aveam febră, 39 de grade. Costică (n.r. - Costică Rădulescu, antrenorul de la Bacău) îmi spunea «Stai doar lângă Dan Coe și Lupescu. Nu trebuie să faci nimic. Nu trebuie să fugi. Doar stai ca să nu vină aia în față». Am început să transpir, că era și soare. Am început să mă simt mai bine. Avem 1-0, a egalat Neagu. 

La un moment, am cerut o pasă la picior, dar am primit-o la piept. Eram nervos și am vrut să dau cu mingea în tribună. Am preluat-o și am dat în ea fără să cadă. S-a dus mingea în vinclu, peste Rică, care era ieșit la 5 metri. M-am dus și i-am zis «Nici pe asta nu o prinzi?». A început să mă alerge pe pistă. 

Mereu îi dădeam gol, când îl prindeam. Am dat un gol când am câștigat noi cu Rapid, iar Dinamo a câștigat campionatul”.

4. Florea Dumitrache

„Dumnezeu să-l odihnească. M-am înțeles foarte bine cu Florea Dumitrache pe teren. Avea un sprint... Mereu îl găseam cu pase. Era odată antrenor la Hunedoara, iar eu eram antrenor la Poli. Și când l-am scos din Cupă, l-au schimbat. Mi-a părut rău de el”.

5. Nicolae Dobrin 

„Gâscanul a fost un artist, un fotbalist mare. Fentele lui... Am făcut o dată 1-1 la Pitești. Ambii am făcut un meci mare, iar observatorul ne-a dat 10 amândurora”.

6. Dan Coe

„Îmi aduc aminte de meciul în care am bătut Rapid cu 2-0, iar Dinamo a luat campionatul. La ieșire, înainte de meci, eu stăteam pe bancă. Vine Dan Coe, iese și începe să strige «Campion, campion, campion!». Saluta lumea. Îi zic «Stai că mai ai un hop». El spune «Hai, bă, lasă. Pe voi vă batem oricum», iar Lupescu, din spate: «Dane, taci că meciul nu e jucat». 

Am condus cu 1-0, mai erau vreo 20 de minute și Dan Coe zice «Bă, vă rog, lăsați-ne să batem. Pierdem campionatul». Eu i-am spus «Ce să vă fac? Ăsta e fotbalul. Acum nu mai spui că ești campion?». Mi-am adus aminte că se ruga de mine. «Vă dăm ce vreți, vă dăm primă».

7. Lajos Sătmăreanu 

„Eram cei mai buni prieteni. Am stat cu el în cameră. Vorbesc și acum cu el. Chiar acum două zile m-a sunat”.

8. Cornel Dinu 

„Era un coleg foarte bun. Mă înțelegeam foarte bine cu el, îl respectam. El mereu mă lăuda. Toți spuneau că nu știu să dau cu stângul, iar Dinu spunea «Da, stângul o fi pentru urca în tramvai, dar cu dreptul desenează». El era în alte cercuri, cu Barbu, cu Neagu”.

Citește și: 

Săptămână decisivă pentru Dinamo » „Câinii” au nevoie de o sumă uriașă pentru a supraviețui

7 momente-cheie din România - Finlanda » Cum s-a decis prima victorie a lui Edi Iordănescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
polistul68
polistul68  •  13 Iunie 2022, 19:47

Se spune ca ziaristi au votat cel mai bun jucator din cele 16 echipe..ca asa era pe atunci..camionatul European avea 4 echipe, iar cel Mondial 16...

mihneailie030
mihneailie030  •  13 Iunie 2022, 17:39

De unde rezulta ca Dembrovschi a fost cel mai bun? Pentru ca are statuie? S, a tras la sorți. Oricum nici o eminenta cenușie a GSP, ului nu era născută atunci. Cu excepția lui Ioanitoaia.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează