FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

GSP LIVE // Iosif Rotariu, despre situația de la FCSB: „Pintilii nu se va retrage” + Propunere pentru echipele din Liga 1: „Ar trebui să fie un criteriu la toate echipele”

Articol de GSP - Publicat marti, 24 septembrie 2019 10:07

Iosif Rotariu (56 de ani), fostul mare mijlocaș al Stelei, a vorbit în exclusivitate la GSP LIVE, despre situația de la FCSB, dar și despre dorința lui Mihai Pintilii (34 de ani) de a pune ghetele în cui. 

„Ultimele rezultate arată că FCSB e pe un drum bun. A obținut rezultate bune. Pintilii nu cred că se va retrage, sunt reacții de moment, când ești supărat și simți că nu îți iese nimic. Simți ca jucător când trebuie să te retragi, dar eu cred că Pintilii mai poate. Eu i-aș transmite să nu se lase, să continue. 

Este un jucător care dă un echilibru la mijlocul terenului. Dintre toți jucătorii care sunt la FCSB acum, el este singurul care oferă acest echilibru, cu toate accidentările și lipsa antrenamentelor. E un jucător care se poziționează foarte bine. Eu nu cred că se va retrage. A fost o reacție de moment”, a spus Iosif Rotariu, la GSP LIVE. 

Totuși, în ceea ce privește banderola de căpitan, Iosif Rotariu consideră că Mihai Pintilii o poate merita pe deplin dacă va reuși din nou să se impună pe teren. 

„Acest cuvânt greu în vestiar nu prea îl ai decât când joci pe teren și o faci foarte bine. Dacă ai o anumită vârstă, 34-35 de ani, și nu joci, să știți că nu prea mai ai un cuvânt de spus. Totul se rezumă la ceea ce faci în teren. Atunci te respectă și ceilalți jucători. Valoarea, randamentul din teren sunt primele lucruri prin care poți să te impui în vestiar, printre colegi”, a spus Iosif Rotariu. 

Laudă venirea lui Ovidiu Petre

Fostul fotbalist aplaudă numirea lui Ovidiu Petre (37 de ani) în funcția de secund al FCSB-ului și consideră că ar trebui să fie „literă de lege” ca foști jucători importanți să ocupe funcții la echipele la care s-au impus. 

„E foarte important, pentru că este un fost jucător al Stelei, eu chiar îl cunosc foarte bine. Are experiență și internațională, pentru că a jucat la Galata. Ca om e de nota 10. Îi place să muncească, să facă antrenamente. Acesta trebuie să fie un criteriu la toate echipele, ca în staff să fie unul sau doi dintre foștii mari jucători, pentru ca jucătorii să nu își permită să comenteze. Jucătorii din teren nu pot să îi dea o replică, pentru că antrenorul secund a fost mai mare decât el. Dar dacă nu a jucat fotbal...”, a spus Iosif Rotariu.

VIDEO MATCH PREVIEW METALOGLOBUS - FCSB


„Doar campionii știu cum să fie campioni”

De asemenea, Iosif Rotariu este încântat de revenirea lui Victor Pițurcă (63 de ani) în fotbalul românesc, la Craiova, și consideră că acesta a ridicat nivelul și pretențiile oltenilor.  

„Venirea lui Pițurcă înseamnă foarte mult. Craiova are obiective mărețe, să ia campionatul, să ajungă în cupele europene și chiar în grupe. Au toate condițiile necesare, doar că acum au nevoie de puțin timp ca echipa să se exprime la nivelul pretențiilor lui Victor Pițurcă. Contează foarte mult și gazonul. Pe un teren bun, jucătorii valoroși sunt obișnuiți să joace din prima. Dacă gazonul nu e bun, mingea mai sare și acea fracțiune de secundă diminuează foarte multe lucruri”, este de părere fostul mijlocaș trecut și pe la Extensiv Craiova în sezonul 1999-2000. 

Iosif Rotariu a explicat și de ce este importantă prezența în Liga 1 a unor antrenori precum Victor Pițurcă, Gheorghe Hagi sau Dan Petrescu.  

„Normal că a crescut nivelul campionatului. Mereu am apreciat antrenorii care au fost foști mari jucători. Un fost campion știe ce înseamnă să fii campion. A trecut prin toate etapele. Dacă nu, nu știu dacă știi cum să fii campion. Doar presupui. Cel care a fost campion, ăla știe practic ce înseamnă să fii campion. Hagi și Dan Petrescu, nu se pune problema, ei știu să fie campioni”, a spus Iosif Rotariu. 

VEZI ȘI:

INTERVIU EXCLUSIV // Darius Olaru, pregătit să meargă la FCSB: „N-o să mă fure mirajul Bucureștiul, vine mama cu mine!” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close