FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

GSP LIVE / VIDEO Diniță explică de ce a plecat de la Dinamo și critică strategia lui Bratu: "A greșit"

Articol de GSP - Publicat joi, 29 noiembrie 2018 11:37

Laurențiu Diniță, fostul antrenor al lui Dinamo U19, povestește de ce a plecat de la formația roș-albă, deși a câștigat o Cupă a României la juniori.

"Mi s-a propus prelungirea, dar eu n-am vrut să mai rămân. Am avut mai multe probleme înaintea finalei Cupei cu Viitorul. Vreo cinci jucători au plecat la echipa mare. Bratu a trebuit să apeleze la jucătorii de la juniori. Cred că și ăsta e un motiv care a dus la pierderea acelei finale.

Nu înțeleg de ce a fost nevoie de acei jucători. N-am vrut să mai rămân pentru că îmi doream ceva mai mult după ce am luat licența Pro. Vreau să antrenez o echipă de seniori care vrea să facă performanță", a spus Diniță.

Diniță a vorbit și despre situația actuală de la Dinamo, unde Mircea Rednic încearcă să califice echipa în play-off și a transferat mai mulți jucători străini liberi de contract.

"E o perioadă foarte grea la Dinamo. Nu văd un viitor strălucit. Cred că în perioada în care era Bratu, când a câștigat 10 meciuri, trebuia să meargă pe aceeași linie cu jucători tineri. Când a început un nou campionat, în loc de 7-8 jucători români apăreau 7-8 străini. Nu cred că i s-a impus. Ca orice antrenor tânăr mai faci și greșeli. El se gândea să aibă rezultate. Probabil s-a gândit că dacă va avea jucători cu experiență va avea și rezultate. Trebuie să ai și jucători cu experiență, și jucători tineri care să-ți alerge. La Dinamo chiar sunt jucători tineri foarte buni, dar nu i se dau șanse.

Cu Rednic nu vor avea șanse acești tineri jucători. Noroc că de la anul am înțeles că prima echipă trebuie să joace cu doi jucători sub 21 de ani. Poate că nu sunt tineri foarte buni cum erau pe vremuri, dar au ajuns în finale și au jucat cu Viitorul lui Hagi. Jucătorii lui Hagi pot juca la Liga 1, dar cei de la Dinamo nu. De ce?", a adăugat Diniță.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
1260234347346768
Ioan Trisi  •  29 Noiembrie 2018, 23:33

DE CE?Pentru ca Hagi face ce face pe banii lui, cei de prin birourile lui Dinamo fac ce fac pe banii prostului de Negoita! Ce-l califica pe Negoita pentru fotbal? El doar a vrut sa spele bani prin fotbal si eventual sa castige apoi niste bani.Si ca el au mai fost si mai sunt!

babahuda
babahuda  •  29 Noiembrie 2018, 18:00

dinita uita ca atunci cand sau castigat 10 meciuri la Dinamo juca torje,nemec ,malangu,romera,anton ,asa ca haterii doar vorbesc .

mosvasile
mosvasile  •  29 Noiembrie 2018, 16:30

"De ce"-sunt mai buni tinerii lui Hagi?Raspuns:Diferenta e...la antrenor!Adica cel care face selectia!In primul rand!Nu ca e fiul lui cutare,sau ca e nepotul lui cutarica!Iar apoi,cum ii aseaza in teren si cum ii antreneaza!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează