FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

GSP vă dezvăluie: Kovacs la CFR - Craiova!

Articol de - Publicat vineri, 22 februarie 2008 00:00

Lupescu a decis să-l delege la meciul ardelenilor cu U Craiova pe cel mai tînăr arbitru din lotul naţional

Gazeta vă prezintă în premieră numele celui care va fluiera mîine la unul dintre cele mai importante jocuri ale etapei a 20-a, CFR - U Craiova. Istvan Kovacs a fost ales de Ionuţ Lupescu pentru partida pe care liderul campionatului o va susţine în compania echipei lui Mititelu.

Kovacs are doar 22 de ani şi este este cel mai tînăr arbitru din lotul naţional, fiind promovat pe prima scenă în vara lui 2007, după doar un an de stat la nivelul Ligii secunde, fiind susţinut puternic de Ştefan Szilaghi, preşedintele AJF Satu Mare.

A învăţat româneşte acum 2 ani
El se trage dintr-o familie de unguri, tatăl său jucînd fotbal la echipa Victoria Carei, la fel ca şi fratele său. Pînă în urmă cu doi ani şi jumătate, cînd a intrat serios în arbitraj, Kovacs vorbea numai ungureşte şi ştia foarte puţine cuvinte în limba română.

"De cînd cu arbitrajul, a fost nevoit să înveţe româneşte şi a făcut eforturi în acest sens", a povestit ieri unul dintre apropiaţii săi. Kovacs este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Arad. Este necăsătorit, dar are o iubită, care e studentă la Cluj-Napoca.

În tur a arbitrat perfect

10 meciuri a condus în acest sezon, 9 în Liga I plus Supercupa. A avut prestaţii excelente, media notelor celor 10 partide fiind 7, adică prestaţii între bine şi foarte bine

4 echipe în Liga I n-au fost arbitrate pînă acum de Kovacs, printre care şi CFR Cluj, alături de Buzău, Vaslui şi Ceahlăul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
 •  22 Februarie 2008, 19:47

bai zolika oricat de sefi erau in zona rudele tale nu cred ca au ajuns macar o singura data sa puna stapanire pe Romania.. si nu cred ca nu ar fi vrut sa faca asta... pe cand pamapalaii nostri au ajuns de cel putin doua ori la Budapesta... asa ca ciocu mic si joc de glezne... roman prin nastere oltean prin gratie divina... Forza Stiinta

 •  22 Februarie 2008, 18:14

PT. marus_1918 trianon MAI nesimtitule!!! caca e mamika ta !Dk aduci worba de istorie... romanii mereu erau niste fricosi si lingai!De ex:razboiul mondial!cand cu rusii cand cu nemtii:)) CA si in zilele noastre!Cand UE., cand USA:))! SI poti sa stii si tu mai jegosule k la wremea respectiva toata EUROPA tremura de teama lui ATTILA, k el matura p jos cu gunoaiele de genul tau!STRA-STRA-STRA bunicii tai erau slugi la romani mai fraiere!Ai mei erau sefi in zona asta boule!

 •  22 Februarie 2008, 16:36

arbitraju conteaza mai putin sper sa bata cea mai buna Hai Craiova :X

Vezi toate comentariile (38)
Comentează