FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Hagi are dreptate! Gigi Becali strică tot ce ajunge la FCSB: 4 exemple clare

Articol de , , - Publicat marti, 27 noiembrie 2018 08:00

Ajungi la FCSB, baţi pasul pe loc: Tănase, Benzar, Nedelcu şi Coman au fost cumpăraţi pe sume imense de la Viitorul, dar fie n-au progresat deloc la FCSB, fie au dat înapoi ca prestaţii şi cotă de piaţă.

Gigi Becali îi reproşează lui Hagi că l-a păcălit cu Florinel Coman: "Nu a fost şi nici nu va fi niciodată fotbalist".

Hagi se cruceşte de ceea ce se întâmplă cu fostul său elev: "E inexplicabil cum FCSB îl ţine rezervă şi nu joacă".

Dialogul indirect dintre Gigi şi Gică, purtat la DigiSport, a conţinut şi acuzaţii mai grave. "Continuă să strice tot, dovadă că de 3 ani tot ratează titlul şi îl va rata şi pe cel de acum", susţine Hagi despre patronul roş-albaştrilor.

În ultimii ani, au existat multe plecări, de jucători tineri importanţi şi foarte importanţi, pe axa Viitorul - FCSB. Tănase, Benzar, Nedelcu şi Coman au fost aduşi în perioada 2016-2017, ultimii 3 la scurt timp după ce îşi puseseră la gât medaliile de campioni. Ce s-a ales însă de ei şi cum a arătat parcursul lor ulterior? Are dreptate Hagi când spune că "Becali strică tot?".

Analiza GSP pune faţă în faţă prestaţiile şi randamentul jucătorilor în ultima perioadă petrecută la Viitorul, egală ca timp cu ceea ce au jucat deja la FCSB. Concluzia? Absolut toţi fie au bătut pasul pe loc, fie chiar au regresat! 

tabel

 

Gigi îl distruge pe Coman

Dintre cei 4, singurul cât de cât decent, cu cifre un pic mai bune decât la Viitorul, e Florinel Coman. Cam în acelaşi număr de meciuri a produs în tricoul roş-albastru 15 goluri, faţă de 9 sub comanda lui Hagi, când însă era foarte tânăr şi nici nu bifa atât de multe minute. "Dacă aş face eu primul 11, Coman n-ar intra niciodată! Ăsta nu e fotbalist, chiar m-am păcălit atunci când Hagi a zis prima dată despre el că e Mbappe", a spus Becali.

Gigi s-a păcălit: l-a ratat pe Răzvan Marin

02 razvan marin

Cam în acelaşi timp în care FCSB a luat jucători de la Viitorul, clubul lui Hagi l-a vândut pe Răzvan Marin la Standard Liege. Suma a fost de 1,8 milioane de euro, chiar sub unele achitate de Becali. Parcursul lui Marin a fost însă unul foarte bun. A progresat mult şi a ajuns în momentul de faţă la o cotă de piaţă de peste 3 ori mai mare decât avea în momentul în care s-a despărţit de Viitorul. Răzvan, ajuns la 22 de ani şi jumătate, e acum fotbalistul român cu cel mai înalt nivel din acest punct de vedere: transfermarkt îl evaluează la 7 milioane de euro. 

Ultimul an şi jumătate la Viitorul

  • 48 de meciuri
  • 7 goluri
  • 4 selecţii naţionala mare
  • 2 milioane de euro cotă

Ultimul an şi jumătate la Standard

  • 66 meciuri
  • 7 goluri
  • 10 selecţii naţionala mare
  • 7 milioane de euro cotă


Gică a revitalizat foşti stelişti blazaţi

Dacă jucătorii plecaţi de la Viitorul la FCSB au bătut pasul pe loc, în schimb, au existat şi cazuri în care Hagi a adus sub comanda lui fotbalişti ce fuseseră de curând în roş-albastru şi plecaseră pe uşa din dos. Primul exemplu e Ţucudean, care la FCSB a stat mai puţin de un an şi a marcat numai 3 goluri în Liga 1. La Viitorul a fost aproape decisiv în câştigarea titlului şi are cifre formidabile: 15 goluri în 26 de partide. A şi fost vândut la CFR, iar Hagi a primit 450.000 de euro!

Continuă să vrea jucători de la Hagi

În ciuda faptului că îl acuză că l-a păcălit atunci când i l-a lăudat pe Florinel Coman, Becali îşi doreşte în continuare să cumpere fotbalişti de la Hagi. Primul pe listă e mijlocaşul Ionuţ Vînă. În vârstă de 23 de ani, mijlocaşul e folosit ca inter în sistemul 4-3-3 pe care Gică îl joacă la echipa sa. Vînă a debutat în Liga 1 la numai 17 ani, după care a plecat la echipa de tineret a lui AS Roma. A revenit la Viitorul în ianuarie 2014, iar din 2016 a început să evolueze în mod constant. Cu excepţia unui meci, în care a fost suspendat, a bifat toate partidele din actualul campionat!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
101644510869992
John John  •  27 Noiembrie 2018, 16:12
Postat de Anton Pan pe 27 Noiembrie 2018, 13:33

Campionat castigat de mesterul aranjor Hagi pe cumetrii in 2017, deci nu pe valoarea jucatorilor! Apoi, după ce a furat titlul Stelei, regele cooperatist a reusit sa-l pacaleasca inca o data pe Becali, vanzandu-i jucatori ajunsi campioni cu sprijinul cooperativei (astra, craiolguta, chefere). Becali si Steaua au finantat proiectul marelui cooperatist de la Ovidiu, care ca recunostinta ca a fost tinut in Liga a I-a si finantat a facut toate aliantele posibile sa blocheze Steaua si sa o oblige sa cumpere in continuare petardele sale.

Asa e dle ce zici dta,"marele rege"e un om foarte razbunator si incapatinat ,dovada dstra este fbuna ,sa nu uitam cit de revoltat a fost impotriva lui Contra sa-l ia pe Ianis Hagi in nationala,care sa fim sincer e un jucator mediocru de era bun juca la Fiorentina.Ultimul meci cu o CFR anul. trecut a fost dubios ..dar Dica a avut campionatul in mina (e slab foarte dlab antrenor)la Iasi.

101644510869992
John John  •  27 Noiembrie 2018, 15:58

Are si nu dreptate Hagi ,ca Becali distruge jucatorii.Daca ei jucau ceva nici Becali nu se luau de ei dar cum Coman asta nu joaca nimic ce vreati sa-l urce in slavi ptr ...injuriile aduse la Filip?nu zic ca Becali are total dreptate asa e a distrus pe multi inclusiv pe Alibec ,dar daca ai valoare arata-i odata in un tur de campionat nu joci nimic?

marius.bxl
marius.bxl  •  27 Noiembrie 2018, 13:41
Postat de florar pe 27 Noiembrie 2018, 11:43

Lasa ma ce educatie le mai trebuie????Nu-i educa FRF,arbitrii si presa care fac teatru in stadion mereu aceeasi epopee,,Teodora,Teodora te iubim,, si modifica si fotbalul permitand ca doar stelistii sa fie educati prin aruncarea la liber de obiecte in stelisti desigur in timpul jocului...???

Este normal ca dupa 1 an si jumate cu același antrenor si jucatori echipa sa rateze toate obiectivele din 2018 ,sa aiba un joc haotic si doar din inertie.ce mediasul are jucatori mai buni decat la steaua ? si vezi trasee ale balonului si alte lucruri exersate in cursul saptamanii la antranamente,( gazul exemplu). Daca o echipa are un antrenor bun se vede

Vezi toate comentariile (11)
Comentează