FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Hagi l-a salvat » S-a prăbușit la FCSB, dar e gata s-o ia de la capăt: „E o soluție pentru națională”

Articol de - Publicat sambata, 30 octombrie 2021 17:00 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 00:25

Adrian Petre (23 de ani, atacant) e pe cale să-și relanseze cariera la Farul. Aseară a închis tabela în deplasarea de la FC Botoșani, 2-0, dintr-un penalty obținut tot de el.

Venit în vară la Constanța, după o experiență nereușită la UTA, Petre a reușit în acest sezon 4 goluri, două de la 11 metri, în condițiile în care nu e încă un om de bază în formația lui Gheorghe Hagi. 

Atacantul a prins în teren 426 de minute, ceea ce înseamnă un gol la fiecare 106 minute. Extrapolând, ar însemna aproape un gol per meci.

Adrian Petre a șutat de 11 ori la poartă, 6 execuții fiind cadrate. Rezultă că 66% dintre finalizările pe poartă ale lui Petre au fost goluri!

Gică Hagi mizează pe Adrian Petre: „Poate fi o variantă și pentru națională”

„Mie îmi place să resuscitez jucători, mă înham la acest lucru, vreau să-l fac să dea goluri. Când l-am cunoscut, toată lumea spunea că are probleme mentale. Eu am zis că nu-i adevărat, doar că are nevoie de pregătire fizică, iar când va fi bine fizic, va fi un golgeter. 

Caută bine poarta, are execuţii. Cu fiecare săptămână care trece îi dăm minute mai multe. Poate fi un atacant şi pentru echipa naţională”, e de părere Hagi.

Hagi l-a salvat » S-a prăbușit la FCSB, dar e gata s-o ia de la capăt: „E o soluție pentru națională”

Pariul lui Hagi stă în picioare. La Farul, Petre a înscris în 12 meciuri câte a reușit, în total, la precedentele lui 3 echipe!

La 18 ani, Petre marca 28 de goluri în tricoul celor de la UTA, atunci în „B” - sezonul 2016/17. Prindea un transfer în Danemarca, la Esbjerg, și era un fotbalist important pentru naționala de tineret. După aproape trei ani în Regat, Adi era transferat de FCSB pentru o jumătate de milion de euro. Astfel, ajungea în premieră în Liga 1. 

A dezamăgit crunt în roș-albastru, iar în toamna anului trecut era împrumutat de Becali în Italia, Serie B, la Cosenza. N-a „prins” nici în Calabria, astfel că în februarie 2021 revenea acasă, la Arad, iar FCSB renunța complet la el. Petre a fost departe însă de prima perioadă la UTA.

Adrian Petre la ultimele 3 cluburi

ECHIPĂMECIURIGOLURI
UTA151
Cosenza80
FCSB163

550.000 €e cota de piață a lui Petre, conform Transfermarkt

Concurența e Jefte

Adrian Petre a început doar două meciuri ca titular în actuala stagiune, unul în Cupă. Asta pentru că se bate pe același post cu spaniolul Jefte Betancor, golgeterul campionatului cu 9 goluri.

Hagi l-a salvat » S-a prăbușit la FCSB, dar e gata s-o ia de la capăt: „E o soluție pentru națională”

Ce m-a convins să vin la Farul? Dorința domnului Hagi de a lucra cu mine. Contează extrem de mult, e o onoare să fiu antrenat de domnul Hagi. Mi-am propus să ajungem în play-off, acesta e principalul obiectiv. Mă gândesc și la națională, totul depinde de mine 
Adrian Petre, atacant Farul

Îi calcă pe urme lui Iancu?

Hagi a mai pus pe picioare fotbaliști intrați în declin. Poate cel mai spectaculos exemplu este cel al lui Gabi Iancu. Un produs al Academiei Gheorghe Hagi, el a fost cumpărat în 2013 de FCSB pentru 500.000 de euro, dar, la fel ca Petre, nu a confirmat la bucureșteni. 

Iancu pleca în 2015 de la FCSB pentru a încerca prima aventură în străinătate: Turcia, Karabukspor. Se întorcea rapid la Viitorul și câștiga titlul cu dobrogenii în sezonul 2016/2017. În ultima etapă din acel campionat, Iancu aducea victoria decisivă cu golul său din penalty marcat contra CFR-ului. 

Apoi, Iancu a părăsit din nou gruparea de la malul mării, urmând să joace la Termalica (Polonia), FC Voluntari, Dunărea Călărași. Și, din nou, Viitorul, actuala Farul. La primul sezon de la revenire, 2019/20, Iancu ieșea golgeterul Ligii 1 (18 goluri) cu Hagi antrenor. Din ianuarie evoluează la Akhmat Grozny, Rusia, club care a achitat în schimbul lui 500.000 de euro.

Explicații pentru eșecul lui Adi Petre de la FCSB: „A pățit la fel ca la Esbjerg”

Citește mai multe știri de actualitate:

Cele două situații în care Farul - FCSB va fi 3-0 la „masa verde” » Iată ce spune regulamentul!

Fotbalul românesc se pregătește de cutremur! » Solicitarea primită de UEFA poate avea un impact devastator asupra cluburilor

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (17)
tororosso
tororosso  •  31 Octombrie 2021, 11:42

Adrian Petre: „Poate fi o variantă și pentru națională” ...este banc sau regele lansează pluta la baltă ? oarecum la ce valoare are naționala , Petrișor se încadrează .

853246084756615
Marcel Popa  •  31 Octombrie 2021, 08:34

Iancu nu a fost resuscitat ,a fost slab din totdeauna. Petre dacă în liga 1 are probleme în alt campionat ar fi rezerva. Liga 1 este slaba, nu exista concurenta .

holland
holland  •  30 Octombrie 2021, 21:44

Adrian Petre nu este capabil sa dea gol din 6 m cu poarta goala. cu parere de rau ...dar asta e realitatea.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează