Articol de - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 10:20

Shayon Harrison, 26 de ani, a înscris în premieră în Liga 1, cu Oțelul (1-1), după ce a contribuit la promovarea ieșenilor în prima divizie. Englezul a povestit cum este viața lui în România

Shayon Harrison, 26 de ani, a înscris primul său gol în Liga 1, vineri seară, și a adus un punct echipei sale, Poli Iași, în derby-ul Moldovei, cu Oțelul Galați (1-1). 

Abia promovat în Liga 1, englezul îndrăgostit de România le-a pus gând rău granzilor: „Abia aștept să le dau gol”
PROMOVARE
Abia promovat în Liga 1, englezul îndrăgostit de România le-a pus gând rău granzilor: „Abia aștept să le dau gol”

Londonezul a primit o pasă de la adversar, s-a descurcat foarte bine în fața a doi apărători, apoi a șutat inteligent, fără nicio șansă pentru portarul advers.

Shayon Harrison a fost piesă importantă în sezonul în care Poli Iași a promovat

Premieră pentru englezul crescut la juniorii lui Spurs, după ce a bifat și sezonul precedent în tricoul alb-albaștrilor, contribuind la ascensiunea lui Poli pe prima scenă. 

10goluri și 3 assist-uri a adunat Harrison în tricoul ieșenilor în total, de când a venit, în 30 de meciuri, 9 goluri în Liga 2, de-abia acum primul în Liga 1

La un moment dat, în vară, ieșenii au vrut să renunțe la serviciile lui Harrison, dar, până la urmă, englezul a fost păstrat în lot și a redevenit o opțiune importantă pentru Leo Grozavu.

Într-un interviu acordat GSP.ro, Shayon Harrison a declarat că este mulțumit de momentele pe care le trăiește în echipamentul ieșenilor.

"Mă bucur că am marcat și am ajutat un pic echipa, dar rămâne supărarea că nu am învins! Ne-am fi dorit 3 puncte, dar, oricum, suntem pe un drum bun, formația noastră are foarte multă încredere că se poate lupta cu orice adversar din campionat.

Sunt la primul meu sezon în Liga 1, mă simt bine, cred că pot da în fiecare zi mai mult. Și familia m-a vizitat la Iași, mă simt foarte adaptat și vin cu bucurie la fiecare antrenament. Am avut niște discuții vara trecută, le-am rezolvat, vreau să dau totul pentru Iași, pentru echipa orașului.

Eu mi-aș dori să marchez în fiecare meci, dar e clar că un gol cu granzii campionatului, FCSB, CFR Cluj sau Farul, ar avea un alt impact, mai mare. 

26de goluri a marcat Shayon pentru Tottenham Under 21 în 50 de meciuri, plus alte 6 assist-uri

Aș spune că marcând împotriva acestor echipe m-ar face să mă simt și mai bine. Dar vreau să dau gol meci de meci, asta e meseria mea. Pot face multe lucruri bune pentru fotbal și echipă", a declarat atacantul englez.

Viața în România a englezului Harrison: „Pe oameni îi apreciez foarte mult. Și a lor mei le-a plăcut aici”

Shayon este de mai bine de un an în capitala Moldovei.

"Mă simt foarte bine la Iași, în România, apreciez oamenii cel mai mult. Chiar dacă au fost câteva bariere de comunicare la început, ele s-au rezolvat și totul este foarte bine acum. Îmi place România, v-am zis, și familia m-a vizitat aici, le place și a lor mei.

Am încercat și mâncarea voastră, mi-au plăcut sarmalele, sunt gustoase, au un gust... Probabil, am mai mâncat și alte feluri tradiționale, dar nu am reținut cum se numesc", a mai precizat fotbalistul moldovenilor.

VIDEO Silviu Lung a comentat situația Juniorului de la Poli Iași: „A avut câteva oferte din străinătate, nu s-au concretizat, s-a dus acolo unde a fost dorit cel mai mult”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Cel mai în formă fotbalist din Superliga deplânge soarta lui Dinamo

EXCLUSIV Sorin Cârțu, viața din afara fotbalului la Craiova: „Filme, rugby, Jordan, ”Fauda” și România care stă doar la coadă la Schengen”. Ce vedete a numit ”mironosițe”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”