FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Oficialul arătat cu degetul în cazul Bogdan Planic vs. FCSB: „Asta mă miră cel mai tare”

Bogdan Planic la FCSB
Bogdan Planic la FCSB

Articol de GSP - Publicat joi, 10 iunie 2021 23:14 / Actualizat joi, 10 iunie 2021 23:18

Helmut Duckadam (62 de ani), fostul președinte de imagine de la FCSB, nu înțelege cum clubul lui Gigi Becali a ajuns să piardă procesul purtat cu fotbalistul Bogdan Planic.

Așa cum GSP.ro a anunțat în exclusivitate, Gigi Becali se vede nevoit să îi achite stoperului sârb Bogdan Planic o sumă importantă, de aproximativ 170.000 euro, după ce FIFA i-a dat câștig de cauză fotbalistului în procesul intentat FCSBului. 

Planic fusese băgat cu forța în șomaj tehnic, iar Helmut Duckadam nu înțelege cum Valeriu Argăseală, președintele de la FCSB, nu i-a explicat patronului Gigi Becali că tratamentul aplicat în cazul lui Planic a fost unul incorect. 

Helmut Duckadam: „Cum nu a putut Argăseală să explice asta?”

„Din păcate, în ultimii ani au fost foarte multe cazuri. Majoritatea jucătorilor au mers la mica înțelegere, le-a dat o parte din bani, au fost ambele părți mulțumite. Dar mai sunt jucători care nu sunt mulțumiți cu acea părticică de bani. 

Ce mă miră pe mine cel mai tare? Îl cunosc pe domnul Argăseală, cunoaște foarte bine regulamentele. Nu înțeleg cum nu a putut să îi explice domnului Becali că sunt în eroare și vor trebui să plătească. Știu că e bun pe chestiunile de regulament. 

Domnul Becali a zis că va lua de la Planic 10 milioane. De la 10 milioane să ajungi să îi dai 170.000 euro...”, a spus Duckadam în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de pe DigiSport. 

Acest club nu este organizat așa cum ar trebui. Nu poți să ajungi ca un jucător să câștige în fața ta. Tu trebuie să își onorezi contractul, să știi să te comporți cu jucătorii pentru că alții nu vor mai veni dacă aud că ai făcut cu X sau Y ce ai făcut. Clubul, dacă este bine organizat, nu ajunge la astfel de lucruri. 

Vrei să fii echipă de talie europeană și tu ajungi să te comporți în ultimul hal cu niște jucători? Trebuie să suporți, asta e imaginea creată de o echipă din fotbalul românesc.
- Gabi Balint, la „Fotbal Club”

Bogdan Planic a câștigat procesul cu FCSB

Camera de Soluționare a Litigiilor de la FIFA i-a dat dreptate fundașului sârb Bogdan Planic în diferendul cu FCSB, iar Becali trebuie să-i achite în total o sumă record de 168.800 euro. Dacă nu va face plata în cel mult o lună și jumătate, FCSB va primi interdicție la transferuri pentru 3 perioade!

În primăvara anului trecut, Planic a fost băgat cu forța în șomaj tehnic fiindcă n-a acceptat diminuarea salariului, după care el a putut să rupă unilateral contractul fiindcă n-a fost plătit 2 luni. A notificat clubul, după care, conform regulamentelor FIFA în privința jucătorilor străini, acesta putea pleca.

Ulterior, Planici s-a îndreptat împotriva lui Becali și a FCSB-ului și a deschis proces la FIFA. Iar Camera de Soluționare a Litigiilor aparținând forului de la Zurich i-a dat câștig de cauză. În privința tuturor punctelor pe care sârbul le-a invocat. Apropiați ai jucătorului au dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor care sunt sumele defalcate pe care Planici le-a câștigat împotriva lui Becali:

  1. 26.000 de euro din salarii restante
  2. 1.800 de euro din chirii, prevăzute în contractul pe care el îl avea și pe care FCSB nu le-a mai achitat
  3. 96.000 de euro din salariile rămase din contractul pe care el îl mai avea cu FCSB și care urma să expire în iunie 2021. Suma a rezultat după ce s-a scăzut din întregul său contract pe un an, 186.000 de euro, suma de 90.000 de euro pe care a câștigat-o în această perioadă, după ce a semnat în Israel, cu Maccabi Haifa.
  4. 45.000 de euro, care înseamnă 3 salarii compensatorii, conform unui articol din regulamentul FIFA în astfel de cazuri

Rezultă un TOTAL incredibil de 168.800 de euro. Practic, aproape cât contractul său pe un sezon întreg la FCSB. Conform deciziei FIFA, FCSB e obligată să plătească în 45 de zile, iar dacă nu o va face, atunci va suporta o interdicție la transferuri pentru 3 perioade de mercato.

Decizia FIFA poate fi atacată de FCSB la TAS, la fel cum s-a întâmplat și în cazul Gikiewicz, dar taxa de proces pe care Becali ar trebui să o plătească trece de 40.000 de euro!

VIDEO. Daniel Halfar, impresarul lui Stipe Vucur, a vorbit despre venirea jucătorului la FCSB

Mai multe știri despre FCSB:

Noul jucător al FCSB-ului a sosit în România! Primele declarații ale colosului adus de Gigi Becali: „Vrem să fim campioni!”

Olimpiu Moruțan ar putea ajunge într-un campionat de top: „M-a sunat un director sportiv din Spania”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
loko1
loko1  •  11 Iunie 2021, 08:12

Omul asta nu invata din greseli.El se considera patron ,iar jucatorii sclavi,pentru ca voi presa, l-ati botezat LATIFUNDIAR ,un nume din epoca sclavagismului.El se considera gresit si inuman,legea pe mosia lui,sunt banii lui,face ce vrea.Incet dar sigur,cu trecerea timpului,jucatori si antrenori pe care doreste sa-i transfere vor refuza sa mai vina!

3115
3115  •  11 Iunie 2021, 07:15

Important e că FC FCSB trebuie să îi plătească salariul pe un an întreg, fără ca Planic să fi jucat. :)) Dacă îl aveau ar fi avut șanse mai mari la titlu. :))) Planic nu a jucat, în presă i-a denigrat, procesul l-a câștigat, banii lui Gigi i-a luat. Respect Planic! :))

3115
3115  •  11 Iunie 2021, 07:09

FC FCSB nu e un club de talie Europeană, ci un amărât de club din Berceni, fără identitate și fără stadion. Argăseală nu e președinte, ci preș. Nu iese din cuvântul (nebunia) lui Gigi de frică să nu fie concediat. Antrenorul e zero. Suporterii FC FCSB-ului sunt proști ca noaptea. Conducerea clubului e "școlită" la Jilava și Poarta Albă. Iar voi aveți pretenții. :)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează